• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sürekli aynı döngüye giriyorum.

Aysegulhlee

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2022
13
3
1
20
bu konuyu buraya mı açiliyor bilmiyorum ama benım icin bir takıntı halıne geldı: boyum 1.55 eskiden 80 kiloydum ve kilom dolayisiyla cok az kisi dalga gecse de arkamdan nasil dusunduklerini hissedebiliyorum,biraz da vucudum guzel gorunsun istedim ve diyet yapmaya basladim ilk once okulda yedigim iki tabak makarnayi 1 e indirdim sonra ekmegi kestim sulu yemegi kestim vs. (sadece corba ve 1 adet meyve ile ) 4-5 ayda yanılmıyorsam 55 kg ya ulaştim ama artik (dogal olarak?) ruyalarıma fast food tatli vs. girmeye basladi 1 gun dayanamayıp her seyi yedim ve bir daha da bu kadar sıkı diyet yapamadim tam 7 kiloyu tekrar geri aldım,canım yemek istedi yedikçe kendımı kotu hissettim sanki yaglar gun gectikce her tarafima tekrar yerlesiyor gibiydi bir sey yedigimde aglıyordum ama yemeye de devam edıyordum, annem mental sagligimin coktugunu anlayıp diyetisyene goturdu ilk 1 hafta her sey cok iyi gitti ama sinav zamanı yaklaşiyor diye saldım diyeti, sinav bitti nerdeyse 1 ay olucak diyete baslıyorum 3. gunden sonra cikolatalara gomuluyorum yatagıma gidip agliyorum 1 gun sonra dıyorum kı işte pzt gunu dıyete gerı baslıcam bırakmıcam hayvan gibi spor yapıcam ama asla yapmıyorum neden yapmıyorum onu da bilmiyorum. kendimden nefret edıyorum ve tekrar 80 kilo olucam diye aklım cikiyor,gercekten cikmaza ve sonu olmayan bir donguye girdim ne yapmali bilmiyorum. suanki kilom 63.4

bu konuyu buraya mı açiliyor bilmiyorum ama benım icin bir takıntı halıne geldı: boyum 1.55 eskiden 80 kiloydum ve kilom dolayisiyla cok az kisi dalga gecse de arkamdan nasil dusunduklerini hissedebiliyorum,biraz da vucudum guzel gorunsun istedim ve diyet yapmaya basladim ilk once okulda yedigim iki tabak makarnayi 1 e indirdim sonra ekmegi kestim sulu yemegi kestim vs. (sadece corba ve 1 adet meyve ile ) 4-5 ayda yanılmıyorsam 55 kg ya ulaştim ama artik (dogal olarak?) ruyalarıma fast food tatli vs. girmeye basladi 1 gun dayanamayıp her seyi yedim ve bir daha da bu kadar sıkı diyet yapamadim tam 7 kiloyu tekrar geri aldım,canım yemek istedi yedikçe kendımı kotu hissettim sanki yaglar gun gectikce her tarafima tekrar yerlesiyor gibiydi bir sey yedigimde aglıyordum ama yemeye de devam edıyordum, annem mental sagligimin coktugunu anlayıp diyetisyene goturdu ilk 1 hafta her sey cok iyi gitti ama sinav zamanı yaklaşiyor diye saldım diyeti, sinav bitti nerdeyse 1 ay olucak diyete baslıyorum 3. gunden sonra cikolatalara gomuluyorum yatagıma gidip agliyorum 1 gun sonra dıyorum kı işte pzt gunu dıyete gerı baslıcam bırakmıcam hayvan gibi spor yapıcam ama asla yapmıyorum neden yapmıyorum onu da bilmiyorum. kendimden nefret edıyorum ve tekrar 80 kilo olucam diye aklım cikiyor,gercekten cikmaza ve sonu olmayan bir donguye girdim ne yapmali bilmiyorum. suanki kilom 63.4
Imkanınız varsa spor salonuna kaydolmanızı öneririm, istikrarı yakalarsınız bence. Çünkü tek başına diyetle kilo verseniz bile vücudunuz sıkılaşmaz. Spor salonuna kayıt olmasanız bile günlük yürüyüşler yapın.

Imkanınız varsa spor salonuna kaydolmanızı öneririm, istikrarı yakalarsınız bence. Çünkü tek başına diyetle kilo verseniz bile vücudunuz sıkılaşmaz. Spor salonuna kayıt olmasanız bile günlük yürüyüşler yapın.
cardio yaparak verdim,hergun 1 saat ama yine de yag oranım fazla,suanda bisiklet sürmek dişinda bir sey yapmiyorum.

Sezgisel beslenmeyi araştırabilirsiniz . Bi de ideal kilo tanımızı değiştirmek lazım . O kiloda kalırken kasmadığınız kilo ideal kilodur diyor yeni nesil diyetisyenler . Ben de bir ara bu döngüdeydim. Çok ye kilo al dikkat et ver. Psikolojik olarak çok yorucu . Çok ye döngüsünden çıkma yolu kısıtlama yapmamak . Ha cozuttuğum oluyor o zamanlar da işte sıkı diyet sıkı spordan ziyade bu ara niye böyle oldum diyorum aa bakıyorum normalden şaştığım şeyler yapıyorum . Onları kesiyorum sadece . Yoksa inanın kısıtlama döngüsünden çıkınca çikolatalar hamburgerlere gömülmüyorsunuz . Vücut bir şekilde dengeliyor . Gün bazlı düşünmemek lazım totale bakınca görüyorum ki senelik kilomda pek artı eksi olmuyor böyle yapınca . İnsanız ara ara kilo alıp veririz bu normal .

cardio yaparak verdim,hergun 1 saat ama yine de yag oranım fazla,suanda bisiklet sürmek dişinda bir sey yapmiyorum.
Bisiklet sürmek de iyi. Kendinize günlük sınır koyun abur cubur için ya da yediniz daha çok istiyorsunuz meyve yiyin. Sevdiğiniz meyve yok mu mesela onu tüketin. Şu an stresli olduğunuz için öyledir muhtemelen ama önceden başardıysanız tekrar yapabilirsiniz pes etmeyin umutsuz olmayın.

Benim tavsiyem psikologla gorusmen. Durumun bana yeme bozuklugu ve vucut algi bozuklugu gibi geldi. Ama tabi bir profesyonel daha saglikli yorum yapacaktir.

Çok uç noktalarda yapmamak lazım. Yani sağlıklı beslenmeyi yaşam tarzı haline getirmeli. Kendinizi bir an her şeyden mahrum bırakınca krize girmek kaçınılmaz olur. Caninizin istediğini yiyin ama az az yiyin. O zaman sabit tutarsiniz kilonuzu. Çok ağır sporlara da gerek yok. Bir süre sonra vücut pes eder kaldiramaz. Her seyden biraz biraz ama istikrarli olmalisiniz. Diyet mi yapiyorsunuz kahvenin yaninda bir kucuk bitter cikolata yiyin mesela ne olacak. Bu sizi zinde tutar vucut tatli krizine girmez.

Bu konuyu ne kadar kafanda büyütürsen vücudun da aynı oranda büyüyor, duygusal bir yeme bozukluğun olabilir. Bu kadar hayatını etkiliyorsa bence de yardım al ya da sürekli araştır önce ruhunu doyur.

Cardio değil ağırlık çalışmanız lazım. Cardio da günde 20dkyı aşmamalı. Ağırlık çalışarak kilo verdiğimde eski kilolarımı istesem de alamıyorum size de öneririm.

Cardio değil ağırlık çalışmanız lazım. Cardio da günde 20dkyı aşmamalı. Ağırlık çalışarak kilo verdiğimde eski kilolarımı istesem de alamıyorum size de öneririm.
evde mi yapıyorsunuz,eger evde yapıyorsanız agirliklari nerden aldiniz? spor salonuna gidebilecegimi sanmıyorum. belkı agirlik satin alabilerim.

Psikolojik destek alabilirsin bence biryandan. Çünkü bazen böyle şeyler içsel ruhsal sıkıntılardan da olabilir. Birde Spor salonuna kaydolursan eğer spor hocasıyla da birebir çalışırsın. Seni yormayan hirpalamayan bır program hazırlar. Böylelikle sağlıklı rahat kilo verebilirsin. Eğer spor salonuna gidemem dersen evde program sende hazirlayabilirsin. Ama ozman sana yüzmeyi öneririm. Yüzme de el paletide kullanırsan hele ki Spor salonlarinla yaptığın spora eşdeğerdir.

Psikolojik destek alın. Yeme bozukluğu yaşadığınız sürece sağlıklı bir kilo verme sürecine de giremezsiniz. Sizin sorununuz fiziksel değil, istediğiniz zaman verebiliyorsunuz ancak psikolojik olarak bütünlüğünüzü yitirirseniz çok zorlanırsınız.
Psikologa gidin. Hemen. Ciddiyim.

evde mi yapıyorsunuz,eger evde yapıyorsanız agirliklari nerden aldiniz? spor salonuna gidebilecegimi sanmıyorum. belkı agirlik satin alabilerim.
Evet evde yapıyorum. Caroline girvan videoları açıp yapıyorum. Ağırlıkları decathlonedan aldım ama herhangi bir yerden temin edebilirsiniz. Şu tak çıkar ayarlamalı olanlardan aldım.

Sadece olayı kilo vermek olarak görmeyin bu şekilde döngüye girersiniz. Hedefe ulaştığınızda verdim artık deyip o hedefte kalmak değil artık yiyebilirim mantığı oluşuyor.
Başlangıçta yani diyete başlamadan hedef olarak sağlıklı yaşamayı seçiyorum olarak kodlayın. Kilo al-ver hep döngü.

Back