Sürekli ağlayan bir bebeğin annesi olmak...

ahhh ahhh bende az çekmedim bu kolikden.neyseki 3 ay annem yanımdaydı.neler yapmadıkki.sabaha kadar saç kurutma sesinde uyuduk,gecenin 3 ünde arabaya bindik gezdik,eve çingene salıncağı kurduk daha neler neler.tek çare sabır.bizimki 3 aydan sonra azaldı.gece uyumayada 6 aydan sonra başladı.şimdi 1 yaşını geçti.hergün öyle numaralar öğreniyorki öyle sevimliki her sıkıntıyı unutturdu.biliyorum insana bu sıkıntılı dönemler hiç geçmeyecek gibi geliyor ama geçecek.tek teselli bu.Allah sabır versin hepimize.annelik çok zormuş

Gece gündüz ağlıyorsa bence başka nedeni olabilir. Benim oğlumda gece gündüz ağlıyordu.

Onada kolik demişlerdi.Ama kolik bebekler bütün gün ağlamazlar. Belli saatleri olur ve hep o saatte ağlarlar. Doktorum sürekli ağlayan bebekte idrar yolu enfeksiyonu var mı mutlaka bakılmalı demişti.
Benimkinde laktoz duyarlılığı çıkmıştı.

48 kiloyla başladım 8 kilo aldım şimdi yine 48 oldum...şimdilik iyi de daha vermekten korkuyorum.. bu oğluş beni çok yoracağa benziyor daha :) ya o kadar ağlıyo bir de tatlı, herkesin bebeği kendine tatlı tabi ama içime sokucam sevmekten:)) Allah ım kaderlerini güzel yazsın bebişlerimizin

aynen öyle sarılmak göğsüme bastırmak yetm,yor,içimi açıp sokacam mümkün olsa..Allah acılarını göstermesin...

aman diyim minikkuzum çıkışları pek kolay olmuyo:))

dün gündüz hiç uyumadı akşam da zorla uyuttuk ama hala direniyodu uyurken, sonra sabaha kadar güzelce uyudu 2 saatte bir ben uyandım , ne güzelmiş uyuyan bebek dedim..ama malesef bugün yine aynı...hele bu saatlerde krizi tutuyo...

aman diyim minikkuzum çıkışları pek kolay olmuyo:))

dün gündüz hiç uyumadı akşam da zorla uyuttuk ama hala direniyodu uyurken, sonra sabaha kadar güzelce uyudu 2 saatte bir ben uyandım , ne güzelmiş uyuyan bebek dedim..ama malesef bugün yine aynı...hele bu saatlerde krizi tutuyo...

aman yok bi daha içime bebek girmesin:)) bu arada gaz ilaçlarını düzenli vermek gerekiyormuş saatiyle yani.bir de ben her gün acı elma yağı ve çörek otu yağı sürüyorum karnına ve ayaklarına ikisiini ayrı saatlerde işe yarıyor biraz...kimyon da içirdim kocişimden gizli geçenlerde iyi geldi gibi..ne bileyim işte kolay değil bebek büyütmek katlanacaz

merhaba
benim oğlum ağlamayı çok seviyo sanırım gazını çıkaramıyor ağlıyo, çıkarıyo yine ağlıyo :) artık gülüyorum. Gözlerini kapatıyo rengi morarana kadar ağlıyo dünya yıkılsa umrunda değil. Ne yapsak gazını geçiremiyoruz 4 ayı bitti ama hala gaz sancısı bitmiyo. Ağlarken kaydedip büyüynce izletmek istiyorum :) .

kimyon-rezene ben de veriyorum. pek sevmiyor tadını ama 5 -6 çay kaşığı veriyorum 1 çay kaşığı anca yutuyordur. annem karnına koymam için, balmumunu eritmiş, bi bezin arasına çörekotu ve kekik koyup balmumuna bulamış. mumlu bez olmuş. onu ısıtıp karnına koyuruyom sıcacık kalıyo hep rahatlatıyordur herhalde ...sıcak en azından...
sab simplexi saatli veriyorum ben sanki azcık daha iyi uyuyo bikaç gündür :nazar: ama yine uyanıkken emmiyosa ağlıyo ...gülcan sanırım benimki de öyle. ağlamaktan keyif alıyo. ben de çekeyim videoya neler yaptığımızı ne şebeklikler yapıldığını bilsin sıpa:)

canım yardımcı olabildiysem çok mutlu oldum. Bize amoklavin adında toz antibiyotik vermişti doktor. 3-4 güne ağrılar kesilmişti. zaten 10 gün kullanılıyor antibiyotikler. 1 hafta sonra hiçbir şeyi kalmamıştı bebeğimin. senin bebeğinde de aynısı olur. En kısa zamanda şifa bulman dileğiyle. Bir de ayaklarını üşütmemeye dikkat et. Alttan bir kilotlu çorap giydir. Ayağına da havlu çorap giydir canım. pandif alabilirsin.

Meraba meis. Konunun uzerinden epey gecmis ama yinede yazmak istedim. Kizim 3 aylik oldu ama cok asiri agliyo gece gunduz ayakdayim daha 21 yasindayim ama maf oldum tek basima bakiyorum esimde zora gelemiyo cekiliyo odasina ben tek basima kaliyorum artik onunla beraber bende agliyorum emmeyide birakdi mama veriyorum.. sizin bebeginiz ne kdr zaman sonra duzeldi ogrenebilirmiyim ne yaptiniz nasil yaptiniz.. uzun oldu k.bakmayin

Meraba meis. Konunun uzerinden epey gecmis ama yinede yazmak istedim. Kizim 3 aylik oldu ama cok asiri agliyo gece gunduz ayakdayim daha 21 yasindayim ama maf oldum tek basima bakiyorum esimde zora gelemiyo cekiliyo odasina ben tek basima kaliyorum artik onunla beraber bende agliyorum emmeyide birakdi mama veriyorum.. sizin bebeginiz ne kdr zaman sonra duzeldi ogrenebilirmiyim ne yaptiniz nasil yaptiniz.. uzun oldu k.bakmayin

canim tesadufen gordum yazini.. benim.bebegimde o sekildeydi ve seni okadar iyi anliyorumki aynı larini yasadim.surekli agliyodu artık ne yapicagimi bilmiyodum bende surekli agliyodum.. suan 16 aylik oldu.. bizim aglamalar dort aydan sonra azalmaya basladi gitgide azaldi alti aydan sonra falanda iyice duzelmis oldu.. sabir yani yapıcak bişey yokk.. bide gazdan agliyosa bi damla var biogaia diye bize cok yararı dokundu.. esinin yardimci olmamasi kottu benim Allahtan esim cok yardimciydi cok sukur onun sayesinde atlattim o gunleri.. sende sabrediceksin dua ediceksin cok zor biliyorum ama gecicek merak etme.. o gunleride unutucaksin.. ama cocuk iste her donemi ayri zor oluyo bi dert bitiyo bi dert basliyo.. Rabbim sagliklarini versin her daim baska bisey istemeyiz..

Kolik bebeklere özel şarkılar, albümler var.. bilmem ki işe yarar mı sakinleşmeleri için.. denemek gerek.. :(

Tanzikli su sesi iyi gelio, camasir makinasi fon makinasi sesi sakinlestirio biraz hatta ben tele yuklemistim fon makinasi sesini aciodum susuyordu bi dene istersen

Tanzikli su sesi iyi gelio, camasir makinasi fon makinasi sesi sakinlestirio biraz hatta ben tele yuklemistim fon makinasi sesini aciodum susuyordu bi dene istersen

Sanırım bebekler anne karnında duymaya alışkın oldukları sesleri arıyorlar doğduktan sonra, belki de korkuyorlar başka bir ortamda oldukları için. Anne karnının içinden de o tarz boğuk (bas) ve tekrar eden sesler duyulurmuş, o yüzden bu tip sesler iyi geliyor olabilir

Sanırım bebekler anne karnında duymaya alışkın oldukları sesleri arıyorlar doğduktan sonra, belki de korkuyorlar başka bir ortamda oldukları için. Anne karnının içinden de o tarz boğuk (bas) ve tekrar eden sesler duyulurmuş, o yüzden bu tip sesler iyi geliyor olabilir
Canim anne karnindan ciril ciplak koskoca bi dunyanin icine geliyor giydirip kusattigimiz zibinlar tulumlar bile ne kadar sıkınti veriyordur kim bilir nefes almaya uykuya goz acip kapatmaya sindirime alismaya ne kadar zorlaniyordur kim bilir bebek agalamsinda kim aglasin anne karnindaki seslere en cok benzeyen seslermis fon ve makina sesi napsin yavrucaklar Allah kolaylik versin :)

canim tesadufen gordum yazini.. benim.bebegimde o sekildeydi ve seni okadar iyi anliyorumki aynı larini yasadim.surekli agliyodu artık ne yapicagimi bilmiyodum bende surekli agliyodum.. suan 16 aylik oldu.. bizim aglamalar dort aydan sonra azalmaya basladi gitgide azaldi alti aydan sonra falanda iyice duzelmis oldu.. sabir yani yapıcak bişey yokk.. bide gazdan agliyosa bi damla var biogaia diye bize cok yararı dokundu.. esinin yardimci olmamasi kottu benim Allahtan esim cok yardimciydi cok sukur onun sayesinde atlattim o gunleri.. sende sabrediceksin dua ediceksin cok zor biliyorum ama gecicek merak etme.. o gunleride unutucaksin.. ama cocuk iste her donemi ayri zor oluyo bi dert bitiyo bi dert basliyo.. Rabbim sagliklarini versin her daim baska bisey istemeyiz..
Canim gazdan degil bos bos agliyo gaz damlalari var ozel surup yaptirdik eczaneye ama degil aglamayi seviyo heralde diyorum artik bi care bulamiyorum ins benimkide ben dusup bayilmadan duzelir sizinkiler gibi anne karnin da ses fon makine neler neler yapiyorum ama fayda yok Allaha siginiyorum sadece

Paylaşacak kimsem yok, ve kendimi çok çaresiz hissediyorum. 25 günlük erkek bebeğim kolik ve sürekli ağlıyor. Bazen o kadar şiddetleniyor ki kızarıyor , rengi değişiyor. Ben onu susturamadıkça kendim de ağlıyorum ve bu kez de sütüm kesilecek diye korkuyorum. Kendimize zaman ayıramamaktan bahsediyoruz ya , benimki artık öyle bir hale geldi ki yemek su içmek hatta tuvalet ihtiyacım için bile saatlerce beklediğim oluyor. Eşim aslında çok destek oldu ilk günden beri, ama o da bunaldı artık. Koca gün bankada stresli bir çalışmadan sonra akşam evde sürekli ağlayan bir bebek, daha da kötüsü derdimizi anlatamadığımız ailelerimiz.
Sürekli olarak bebeğin aç olduğunu söylüyorlar, ama çok şükür sütüm iyi ve bebeğimin gelişimi de yolunda gidiyor. 25 günde 3 kez kilo kontrolüne gittik ve şuan 4 kiloyu geçtik. Kan ve kaka testleri yapıldı her şey yolunda..Ama kayın validem ısrarla bebeğin aç olduğunu ve mama da vermemiz gerektiğini söylüyor. çıldırmak üzereyim.
Onlar bir yana bebeğimi susturamıyorum. Zorla kucağımda uyutuyorum, ama 10 dk olmadan uyanıyor. Bebeğimi sakinleştirmek için ne yapabilirim, gaz için, rahat uyuması için....

Deneyimli anneler lütfen yardımcı olun

Bu arada bol sıvı tüketiyorum. Rezene, papatya, kimyon içiyorum. Gaz yapan süt ürünleri, baklagiller, narenciye hiç tüketmiyorum...

Allah yardimcin olsun ayni durumu bende yaşadım gerçekten yasamaktan soguyor insan. Ben kimyon çayı yaparak kurtuldum canim sanada tavsiye ederim. Yarim cay kasigi kimyonu dortte bir kesme sekerle kaynat bir kac taşım sonra iliyinca bebegine ver ve bol bol emzir. Muhakkak fayda göreceksin.

Merhaba canim. Senin bebeginde cooktan buyumustur, ne zaman gecti bu aglamalar. Benim kizim 2 bucuk aylik, hic durmadan gece gunduz aglior

Paylaşacak kimsem yok, ve kendimi çok çaresiz hissediyorum. 25 günlük erkek bebeğim kolik ve sürekli ağlıyor. Bazen o kadar şiddetleniyor ki kızarıyor , rengi değişiyor. Ben onu susturamadıkça kendim de ağlıyorum ve bu kez de sütüm kesilecek diye korkuyorum. Kendimize zaman ayıramamaktan bahsediyoruz ya , benimki artık öyle bir hale geldi ki yemek su içmek hatta tuvalet ihtiyacım için bile saatlerce beklediğim oluyor. Eşim aslında çok destek oldu ilk günden beri, ama o da bunaldı artık. Koca gün bankada stresli bir çalışmadan sonra akşam evde sürekli ağlayan bir bebek, daha da kötüsü derdimizi anlatamadığımız ailelerimiz.
Sürekli olarak bebeğin aç olduğunu söylüyorlar, ama çok şükür sütüm iyi ve bebeğimin gelişimi de yolunda gidiyor. 25 günde 3 kez kilo kontrolüne gittik ve şuan 4 kiloyu geçtik. Kan ve kaka testleri yapıldı her şey yolunda..Ama kayın validem ısrarla bebeğin aç olduğunu ve mama da vermemiz gerektiğini söylüyor. çıldırmak üzereyim.
Onlar bir yana bebeğimi susturamıyorum. Zorla kucağımda uyutuyorum, ama 10 dk olmadan uyanıyor. Bebeğimi sakinleştirmek için ne yapabilirim, gaz için, rahat uyuması için....

Deneyimli anneler lütfen yardımcı olun

Bu arada bol sıvı tüketiyorum. Rezene, papatya, kimyon içiyorum. Gaz yapan süt ürünleri, baklagiller, narenciye hiç tüketmiyorum...
Baya olmuş yazalı nasıl oldu ne zaman geçti bende aynı durumdayım valla ve çıldırmak üzereyim

Ca
Sevgili denizyeli aynı şeyleri ben de deniyorum. Sindirim düzenleyici ve damla kullanıyorum colinox . S ile başlayan bi damla varmış onu getirtti babamlar daha elime geçmedi. Söylediğin rezene muskat kimyon herşeyi deniyorum. Müzikle biraz sakinleştiriyorum ama sürekli ayakta hoppala yaparak. El kadar bebeği sürekli kucakta tutmak da doğru gelmiyor biryerini acıtırsam diye korkuyorum. 3 aya umarım geçer ama 3 aya kadar nasıl ayakta kalacağımı da bilmiyorum.
Dün kayınvalidem mama konusunda o kadar ısrar etti ki eşime, sinir küpüne döndü adam . Yemek bile yemedi o sinirle 9 da uyudu. Bir de benim açımdan baksa ...Herkes benim bebeğime yetemediğimi onu doyuramadığımı düşünüyor. Ben ne yapayım acaba...Dünden eşimle de konuşmuyorum doğru düzgün. O da beni anlamıyosa ben ne yaparım bilmiyorum.
Canim kaç ayında geçti

Back
X