Sürekli ağlayan bir bebeğin annesi olmak...

''esoess'' teşekkürler. salıncak imkanım malesef benim de yok. battaniyeyi deneyelim biz de. Bu arada benim de yanımda kimse yok. Telefonla moralimi bozmaya yetiyorlar ama...Herneyse, dediğin gibi tek şey okumak, hayatımda okumadığım kadar çok okuyorum. Umarım atlatacağız Rabbimin yardımıyla..

Canım battaniyede sallamak için daha çok küçük gibi geldi ben denemedim tabi bilemem otomatik sallayan beşikler işe yarıyor. Ben bukadar şiddetlisini atlatmadım benim kızımda saat 18:00 civarı başlayıp gece yarısına doğru biterdi bide çok uzun sürmedi iki haftalık falanken başladı bir ay falan devam etti. Benimki sadece omzuma koyup evin içinde dolaşıp yada koltuğun ucuna oturup sürekli kendimi zıplatıyormuşum gibi hareket ettiğimde bir yandanda elimle sırtını okşadığımda sakinleşiyordu. Tabi birde aklımma ne gelirse melodili bir şekilde söylüyordum. Hatta tekerlememiz vardı gitsin gitsin kötü gaz gitsin gitsin kötü gaz diye.Ama nezaman dursam yeniden başlıyordu. Gaz ilacı falan hiç kullanmadım ben sadece sabrettim bide bahsettiğim hareketleri yaptım ama babası yada annemde susmuyordu sadece bende. Dediğim gibi benimki hafif sizinkinin yanında ama şundan eminim sen daralıp panik olup çaresiz hissettiğin anda bebek daha şiddetli ağlıyor bide sanırım o sırada salgıladığın hormonlar bebeğe süt yoluyla geçiyor ve daha fazla ağlıyor böyle bir kısır döngü var. O esnada sürekli geçicek annecim ben yanındayım falan gibi olumlu cümleler kurun ben hissettiklerine eminim. Ama ne olursa olsun herkes söylemiş zaten merak etme canım geçiyor. Beğininde huzurlu olması için senin huzurlu olman şart kimsenin söylediğini kafana takma 25 günlük 4 kilo bir bebeğe annesinin sütünün yetmemesi gibi bir sonuç mümkün değil sen içini ferah tut. Huzurlu ve mutlu anne = huzurlu ve mutlu bebek

canım, Allah kolaylık versin. aynı sorunu ben de yaşadım hâlâ daha yaşadığımı söyleyebilirim. gazı geçti çok şükür ama ağlamaları çok fazla geçmedi. şu an 5 ayımızı geçtik ama asla yalnız bırakamıyorum, kendi kendine durmuyor yaramaz. ama o gaz sancıları daha beter kesinlikle çünkü hiçbir şey kâr etmiyor. en kötüsü de insan çok üzülüyor. ben de onunla birlikte ağlıyordum çünkü dayanamıyordum. lohusa bunalımı, çocuğun kolik sancısının sıkıntısı, yeni annelik, hepsi birbirine karışınca... çok kötü günlerdi. seni çok iyi anlıyor ve Rabbimden sabır ve kolaylık diliyorum. (bu arada aynı konuyu ben de açmıştım, hatta başlıklarımız bile birbirine çok benziyor) yalnız değilsin, bunu bilmek beni rahatlatmıştı.

bebeğim 39 günlük..burada bir topikte okumuştum kolik müziği diye,orhan osman isimli bir sanatçıya ait,internetten bulup dinlettim kesin olarak rahatladı bebeğim,mutlaka ama mutlaka deneyin..

kızlar Allah yardımcımız olsun gerçekten.bütün annelereben şu battaniyede sallama olyıyla ilgili yazmak istedim.daha bebeklerimiz çok küçük ve bebeğin sallanması beyin kanamasına yol açabiliyormuş eşim doktor ve biz kesinlikle başka türlü de olsa sallamıyoruz.daha beyindeki birçok şey çok hhassas olduğu için.bi de battaniyeye alışırsa vay halinize..ilk bebeklerim ikizdi ve geceleri emerken uyurlardı.şimdi 19 günlük bir bebeğim var ve geceleri uyanıyor gündüzleri uyuyor,kucağa alınmak istiyor geceleri,kendi yatağında uyumuyor.gece birkaç saat aralıksız ağlıyor,emmiyor,gaz da çıkarmıyor sonra uyuyor nedir bu anlamadım.altını açıyorum biraz susuyor.bi anlasak yavrucakların dilinden..haa bi de benimki sesli ortamda uyumak istiyor.şimdi buzuki orhan ın kolik mizklerini buldum uyuyor bakalım ne olacak.deneyin bence.

Öncelikle Allah kolaylık versin gerçekten.malesef koliğin tamamen geçmesi 4.yada 5.ayı buluyor.okudumda eski günlerim aklıma geldi.resmen kabus gibiydi ilk dört ayımız.benin oğluş da hiç susmadan ağlardı.haftanın 2-3 günü acile giderdik bu çocuk susmadan ağlıyor diye çünkü artık morarır gibi olurdu ağlamaktan.hatta bir gün açlık , 4 günlük uykusuzluk ve yorgunluktan sonra kendim ağlama krizine girip annemi arayıp çabuk buraya gel yoksa atıcam bunu camdan aşağıya falan diyecek kadar berbat bir hale gelmiştim.öncelikle kendin gaz yapan yiyecek ve içeceklerden uzak dur.kendin kekik ve rezene çayı iç.sütünden ona da geçer.emzirme pozisyonu çok önemli.emerken ağzından hava almaması lazım.o da gazını arttırır.zor ama mümkün oldukça sakin olmaya çalış.sen stres yaptıkça o daha da kötü olur çünkü.inan direk hissediyorlar.karnına ayaklarına bebek yağı ile masaj yap biraz rahatlatır.bir de biz gaz damlası olarak metsil kullanmıştık.o bize iyi gelmişti.gerçekten zor bir dönem ama emin ol göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor.sonra bir de bakmışsın benimki gibi yaşına girip ortalığı dağıtmaya başlamış olur :1: şimdi ben hatırladıkça keşke daha sakin olabilseydim birazda ben stres yaptım diyorum ama insanın elinde değil işte.

Canım benim kızım 3,5 aylık şuanda 2 haftadır geçmişti2 güngür yine başladı çığlık çığlığa ağlamaya saatlerce ağlıyo colinox damla aldım bugün onu kullanacam ne damla ne başka bişey giçbişey geçirmiyo aslında dr bana spasmo-panalgine supp makattan yarım koy yarım saat içinde sancısı geçer ve uykuya dalar tek fayda bulduğum şey o ve halen gaz krizi tuttuğunda yarım veriyoruz gazını çıkarıyo rahatlıyo uyuyo denemeni tavsiye ediyorum çünki bebeklerdeki gaz spazmları için olan bi supp

bebeğin doymuyo diyenlere kulağını kapa ve 2 saat ara vermeden tekrar tekrar asla emzirme

Teşekkürler
Herkese iyi bayramlar diliyorum bebişleriyle sevdikleriyle ..

Ya 2 saatte bir emzirmek konusunda bazen saat tutmaya çalışıyorum ama bazen de çok ağlayınca dayanamıyorum. gerçi bu kez daha çok hava yutuyor ama o çaresizlikle napıcamı bilemiyorum. Bir doktor 2 saatte bir diyor diğeri ne zaman isterse diyor ben de ne yapacağımı şaşırdım zaten...
Şimdi 3 4 gündür sab simplex kullanıyorum umarım işe yarar...bir de bir çocuk doktoru dereotu ve naneden çay yapıp ondan 1 çay kaşığı bebeğime vermemi söyledi iyi gelirmiş...az önce verdim , öyle çok ağlamıştı ki dayanamadım...sürekli gaz hareketleri yapıyoruz, çıkarıyor da ama hala sancı çekiyor...off bir geçse artık...

Spasmo-panalgine supp kullandınmı hiç

Akşam üzeri benim bebiş çıldırdı yine gazdan nasıl ağlıyo kuzum fitili verdik babasıyla 10 dk içinde gazını çıkardı sancısı kesildi rahatladı kuzucum

Allah kolaylık versin canım ileride bugünleri tebessümle anıp bebeğiniz büyüdüğünde ona bugünleri anlatıp poposuna şaplak indirip sen beni hakkımı nası ödiceksin bakalım dersiniz.bebek cdlerini denedinizmi?ya da elektrik süpürgesi,saç kurutma makinesi,musluktan su akıtma,bebeği çok sıkmadan kundak yapma..denemediyseniz deneyin derim..

Arkadaşım senin yaşadıklarını okurken birden kendimin 9 yıl önceki halimi hatırladım benim oğlumda hiç durmadan ağlardı yıllarca doğru düzgün uyuyamadım ilkokula başladıktan sonra sonra düzenli yatmaya başladı
geceleri ağlayacak diye nefes almaktan korkardım , devamlı gazı vardı sonra dişi çıkmaya başladı hatta 2 aylıkken kaynanamde girip virüsünü kapmıştıda zatüre olmuştu nefes alırken tıkanıyordu inan boğulur diye tuvalete bile gidemezdim eşimi beklerdim , o kadar çok ağlardıki eşim alışmıştı sesimizi duymazdı bende saatlerce ağlardım , bir yaşından sonrada devamlı boğazı şişerdi hep ateşi olurdu 5 yaşında bademcik ameliyatı olduda biraz rahatladım.
bogazından kurtuldum derken okula başlayıncada devamlı burnu kanamaya başladı alerji çıktı Allaha şükrolsun şimdi yine kanıyor ama oda azaldı.
2.side bunun gibi olur diye 2. çocuğu yapmaya korktuk
anlayacağın senelerce uykusuz uykusuz okula gittim ama şimdi çok rahatım herşey geride kaldı oğlumun sevgisi herşeye değer
bunları sana anlatmaktaki amacım kafanı şişirmek değildi anlatmamdaki amacım tek olmadığını anlaman inanki hepsi bitecek zamanla çok rahatlayacaksın kendini sıkma büyüdükçe ağlamlarıda azalıcak

Kolik müziklerini denedim ama artık pek işe yaramıyor, alıştı galiba...diğer seslerden aspiratör sakinleştiriyor bazen, neyseki açık mutfak olduğundan başka odaya gitmem gerekmiyor:) Elektrikli sallanan beşik getirdi kuzenim, müziklerini sevmiyor ama kolumda sallayıp yatırdığımda işe yarıyor biraz.
iki gündür şu gaz masajlarını ve hareketlerini yapıyorum, kakasını yapıyo gaz da çıkarıyo ama içerdekinin sancısını önleyemiyorum tabi ki..
Bir de birşey daha sormak istiyorum. Ben bebeğime gaz yapar diye baklagiller,süt ürünleri,narenciye filan hiç tüketmiyorum. Ama bu kez de iyi beslenememiş oluyorum. Bir de anneye gaz yapan şeylerin sütle ilgisi olmadığını söyleyen doktorlar var kafamı karıştıyorlar. Deneyimlerinizce, sizce yediklerimle alakalı mıdır bebeğimin daha gazlı olması?

gecenin si ve ben artık uykudan ümidi kestim..uyumuyor oğlum yok yok yok... dk uyuyor sonra bi ağıt gazı da çıkmıyor.babası da duymuyor nasıl bir şeyse bu..dua ediyorum uyusun diye..ben nasıl bakacam çocuğa bilmiyorum..bilmiyoru.Allah ım bana güç ver..

Paylaşacak kimsem yok, ve kendimi çok çaresiz hissediyorum. 25 günlük erkek bebeğim kolik ve sürekli ağlıyor. Bazen o kadar şiddetleniyor ki kızarıyor , rengi değişiyor. Ben onu susturamadıkça kendim de ağlıyorum ve bu kez de sütüm kesilecek diye korkuyorum. Kendimize zaman ayıramamaktan bahsediyoruz ya , benimki artık öyle bir hale geldi ki yemek su içmek hatta tuvalet ihtiyacım için bile saatlerce beklediğim oluyor. Eşim aslında çok destek oldu ilk günden beri, ama o da bunaldı artık. Koca gün bankada stresli bir çalışmadan sonra akşam evde sürekli ağlayan bir bebek, daha da kötüsü derdimizi anlatamadığımız ailelerimiz.
Sürekli olarak bebeğin aç olduğunu söylüyorlar, ama çok şükür sütüm iyi ve bebeğimin gelişimi de yolunda gidiyor. 25 günde 3 kez kilo kontrolüne gittik ve şuan 4 kiloyu geçtik. Kan ve kaka testleri yapıldı her şey yolunda..Ama kayın validem ısrarla bebeğin aç olduğunu ve mama da vermemiz gerektiğini söylüyor. çıldırmak üzereyim.
Onlar bir yana bebeğimi susturamıyorum. Zorla kucağımda uyutuyorum, ama 10 dk olmadan uyanıyor. Bebeğimi sakinleştirmek için ne yapabilirim, gaz için, rahat uyuması için....

Deneyimli anneler lütfen yardımcı olun

Bu arada bol sıvı tüketiyorum. Rezene, papatya, kimyon içiyorum. Gaz yapan süt ürünleri, baklagiller, narenciye hiç tüketmiyorum...

bizimde durum çok fenaydı şu 1 2 haftadır biraz daha iyi.bende herşeyi denedim.aynen gaz yapan hiç birşey yemiyorum.bebeğe rezene gece çayı gaz ilacı hepsini verdik.onlar bir işe yaramadı.şu 2 haftadır kimyon veriyorum o iyi geldi daha iyi şu an.bu arada bebek 2,5 aylık bizim.tane kimyonu az bi suya yarım çay kaşığı kadar koyuyorum.sıcak suya.ondan bir çay kaşığı içiriyorum.kendimde günde 3 kez tane kimyonu yutuyorum.suyla.çay gibi demleyip içemiyorum midem bulanıyor.ama bu gaza iyi geliyor.bir de oto koltuğuna koyuyoruz evde onun içinde gezdiriyoruz.öyle uyuyor. bir dene istersen.bir de gaz ilacı olarak sub simplex kullanıyoruz su ana kadar kullandıklarımızdan en iyi o geldi...

geceden forumu açsaydım benim gibi uyumayanları görecekmişim...4 te uyandık ve az önce omzumda uyudu saat 10,40...ağladı ağladı ağladı, ben de ağladım ...babası duymuyor diyenler..evet benimki de duymuyor nasıl oluyor anlamıyorum...üstelik gün içinde ben uyuduğumda da uyuyor. bu kolik babaya yaradı normalden daha çok uyuyo artık...
sinirlerim fena bozuk, Allah dayanma gücü, sabır versin inşallah...

beyazgürültü diye bi site varmış arkadaşlar..en azından aspiratör başında ayaklarım ağrımıyo...tamam 5 dk uyuyo ama biraz olsun sakinleştiriyo, işine yarayan olabilir:)
Dün birinci ayımız doldu, aşımızı yaptırdık, doğumdan sonra ilk kez tartıldım ve başladığım yere gelmişim şimdiden..bu gidişle 0 beden günler yine yakın bana :(

beyazgürültü diye bi site varmış arkadaşlar..en azından aspiratör başında ayaklarım ağrımıyo...tamam 5 dk uyuyo ama biraz olsun sakinleştiriyo, işine yarayan olabilir:)
Dün birinci ayımız doldu, aşımızı yaptırdık, doğumdan sonra ilk kez tartıldım ve başladığım yere gelmişim şimdiden..bu gidişle 0 beden günler yine yakın bana :(

hayırlı olsun yeni ayınız:46:kilo vermekten mi şikayet ediyorsuuunnn kaç kilosun merak ettim.siteye bakıcam teşekkürlerrr

48 kiloyla başladım 8 kilo aldım şimdi yine 48 oldum...şimdilik iyi de daha vermekten korkuyorum.. bu oğluş beni çok yoracağa benziyor daha :) ya o kadar ağlıyo bir de tatlı, herkesin bebeği kendine tatlı tabi ama içime sokucam sevmekten:)) Allah ım kaderlerini güzel yazsın bebişlerimizin

Back
X