Sürekli ağlayan bir bebeğin annesi olmak...

meis

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2009
270
6
116
40
Antalya
Paylaşacak kimsem yok, ve kendimi çok çaresiz hissediyorum. 25 günlük erkek bebeğim kolik ve sürekli ağlıyor. Bazen o kadar şiddetleniyor ki kızarıyor , rengi değişiyor. Ben onu susturamadıkça kendim de ağlıyorum ve bu kez de sütüm kesilecek diye korkuyorum. Kendimize zaman ayıramamaktan bahsediyoruz ya , benimki artık öyle bir hale geldi ki yemek su içmek hatta tuvalet ihtiyacım için bile saatlerce beklediğim oluyor. Eşim aslında çok destek oldu ilk günden beri, ama o da bunaldı artık. Koca gün bankada stresli bir çalışmadan sonra akşam evde sürekli ağlayan bir bebek, daha da kötüsü derdimizi anlatamadığımız ailelerimiz.
Sürekli olarak bebeğin aç olduğunu söylüyorlar, ama çok şükür sütüm iyi ve bebeğimin gelişimi de yolunda gidiyor. 25 günde 3 kez kilo kontrolüne gittik ve şuan 4 kiloyu geçtik. Kan ve kaka testleri yapıldı her şey yolunda..Ama kayın validem ısrarla bebeğin aç olduğunu ve mama da vermemiz gerektiğini söylüyor. çıldırmak üzereyim.
Onlar bir yana bebeğimi susturamıyorum. Zorla kucağımda uyutuyorum, ama 10 dk olmadan uyanıyor. Bebeğimi sakinleştirmek için ne yapabilirim, gaz için, rahat uyuması için....

Deneyimli anneler lütfen yardımcı olun

Bu arada bol sıvı tüketiyorum. Rezene, papatya, kimyon içiyorum. Gaz yapan süt ürünleri, baklagiller, narenciye hiç tüketmiyorum...

merhaba,
öncelikle bebeginizin kolik oldugundan emin olun derim.cünkü kücük bebekler derdini anlatamadigi icin doktorlar herseyde kolik diyorlar.
eger gercekten kolikse rezene cayi cok rahatlatiyo bi kac kasik verin.

şoook oldum resmen yaa
acaba bu konuyu benmi açmışım diye kullancı adına defalarca baktım
cnm benim tıpkı beni anlatmışsın gerçi benim kız şuan 3 aylık ama senin yaşadıklarını bende yaşadım hatta sen bi bakıma şanslısın buraya konu açıp uzun uzadıya yazılar yazabiliyosun...
ahh cnm kolik çok fena bişi inanki ne yaşadığını çok iyi tahmin edebiliyorum...
bak benim kız şuan 3 aylık biraz biraz farketti ağlamaları azaldı etrafı izliyo dönencesine bakınabiliyo hareketleri anlıyo
yani sana şunu yap geçer demeyi çok isterdim ama geçmiyo
ben neler neler yaptım kaç çeşit gaz ilacı kullandım ne sindirim düzenleyici ilaçlar,ne kimyonlu sular içirdim,rezene çayı verdim anason çayı verdim hintcevizi rendeledim stle karıştırdım verdim hiç bişi ama hiç bişi fayda etmedi yani kulaktan duyama bilgilere kulağını tıka çünkü geçmiyo bu ağlama şekli
sadece sabır sabır sabır
bak 3 aya bi yaklaşsın o zaman biraz olsun rahata ereceksin.
ağlayan bebekle uğraşmak çok zor uyumaz uyursada göğsünde uyumak ister yatırmak istersin yatırdımmı uyanır
inan cnm Allahında sabır iste başka bişi isteme
Allah yardımcın olsun...

bebek ağlaması bukadar strese sokuyormu anneyi?
ne bileyim sadece 25günlük bir bebişten söz ediyoruz;)

çok ciddi bir sağlık sorunu yoksa şükür etmek lazım..

sabır sabır sabır

diyen arkadaşımız cidden sabrımızmı sınanıyor?henüz anne değilim ama olmayı çok istiyorum..
büyükte konuşmak istemiyorum ama eğer bebğişim sağlıklıysa varsın gaz sancısından ağlasın..
ben onu göğsümde nefes bile almadan uyuturum....

Sevgili denizyeli aynı şeyleri ben de deniyorum. Sindirim düzenleyici ve damla kullanıyorum colinox . S ile başlayan bi damla varmış onu getirtti babamlar daha elime geçmedi. Söylediğin rezene muskat kimyon herşeyi deniyorum. Müzikle biraz sakinleştiriyorum ama sürekli ayakta hoppala yaparak. El kadar bebeği sürekli kucakta tutmak da doğru gelmiyor biryerini acıtırsam diye korkuyorum. 3 aya umarım geçer ama 3 aya kadar nasıl ayakta kalacağımı da bilmiyorum.
Dün kayınvalidem mama konusunda o kadar ısrar etti ki eşime, sinir küpüne döndü adam . Yemek bile yemedi o sinirle 9 da uyudu. Bir de benim açımdan baksa ...Herkes benim bebeğime yetemediğimi onu doyuramadığımı düşünüyor. Ben ne yapayım acaba...Dünden eşimle de konuşmuyorum doğru düzgün. O da beni anlamıyosa ben ne yaparım bilmiyorum.

sevgili denizyeli aynı şeyleri ben de deniyorum. Sindirim düzenleyici ve damla kullanıyorum colinox . S ile başlayan bi damla varmış onu getirtti babamlar daha elime geçmedi. Söylediğin rezene muskat kimyon herşeyi deniyorum. Müzikle biraz sakinleştiriyorum ama sürekli ayakta hoppala yaparak. El kadar bebeği sürekli kucakta tutmak da doğru gelmiyor biryerini acıtırsam diye korkuyorum. 3 aya umarım geçer ama 3 aya kadar nasıl ayakta kalacağımı da bilmiyorum.
Dün kayınvalidem mama konusunda o kadar ısrar etti ki eşime, sinir küpüne döndü adam . Yemek bile yemedi o sinirle 9 da uyudu. Bir de benim açımdan baksa ...herkes benim bebeğime yetemediğimi onu doyuramadığımı düşünüyor. Ben ne yapayım acaba...dünden eşimle de konuşmuyorum doğru düzgün. O da beni anlamıyosa ben ne yaparım bilmiyorum.

ahhh ahh kolik demeyin 4 ay şiddetli toplamda 7 ay çektik
ss ile başlayan sab simplex kullandık alışınca aynı devam ediyo
bende yaşadığı için çok iyi bilirim tek çaresi sa-bırrrrrrrr
arkadaşım

Sevgili dolunay benim derdim uykusuzluk değil..hakkaten uyusa dediğin gibi nefes almadan uyuturum göğsümde. Ama o öyle şiddetli ağlarken anne kendini nasıl çaresiz hissediyo bilemezsin. Cumartesi günü o kadar çok ağladı ki artık dayanamayıp 1 buçuk saat uzaktaki çocuk hastanesine götürdük. Tüm kontrolleri normal Söylediğin gibi çok şükür sağlıklı. Ama o öyle ağlarken aklına binlerce şey geliyo, en kötüsü de ya bi derdi varsa anlamıyosam..Doğduğu andan itibaren herşeyim o oldu her annede olduğu gibi. Nasıl göründüğüm ne durumda olduğum umrumda bile değil. Tek derdim ona yetemiyo anlayamıyo olmak. Hatta sütüm olduğundan emin olmama rağmen ya haklılarsa doymuyosa bebeğim diye düşünmek...

Sabrı Allahtan dilemekten başka elimden bişey gelmiyo zaten. Çok teşekkürler...Bu arada yazıyorum ama biraz kucağımda dans ederek, 5 dk uyutarak, biraz emzirerek, ayağımda sallayarak...Allah ım sabrını verir inşallah atlatırız...Gerçekten çok zor

sabrı allahtan dilemekten başka elimden bişey gelmiyo zaten. çok teşekkürler...bu arada yazıyorum ama biraz kucağımda dans ederek, 5 dk uyutarak, biraz emzirerek, ayağımda sallayarak...allah ım sabrını verir inşallah atlatırız...gerçekten çok zor

tatlım benim kız bide akşam 7 de başlıyodu sabah 5-6 ya kadar kurulu ssaat gibi
bi bebek hiç 14-15 saat durmadan ağlar mı yahu
DOKTORDAYDIK HERGECE DR ARTIK GELMEYİN KIZIM DEMŞTİ

Son düzenleme:
Ben de cok çektim o kolik belasından, sadece yaşayan anlayabilir. Ben hayatımda bu kadar cok agladigimi bilmiyorum. Bio gaia diye bi damla var, hergün düzenli veriliyor, en az bir ay kullaniliyo, etkisi 4-5 gunde cikiyo, cok etkili idi. Doktora sorun, mutlaka mutlaka kullanmanızı öneririm. Dipnot: benim kayinvalidem de sütun az, o yüzden agliyo diyodu sürekli, benim de gogsumden süt akiyodu resmen... Ay cok kotu günlerdi ya, of hatırladım simdi. Allah yardimcin olsun, şu damlayi mutlaka sor. Sevgiler.

Off Birsen ne güzel yazmışsın hakkaten bi bebek o kadar ağlar mı? ağlamasın diye annesi sürekli kucağında bebek zıplar durur mu ? bi bebek bazen aspiratör bazen kolik müzikleri bazen tempolu şarkılarla sakinleşir mi? tabi ki kucakta ! Hepsini yapıyomuş...
Eda, çok teşekkürler. kesinlikle onu da danışayım doktorumuza. tamamen kesmese de biraz rahatlatsa ...

bebek ağlaması bukadar strese sokuyormu anneyi?
ne bileyim sadece 25günlük bir bebişten söz ediyoruz;)

çok ciddi bir sağlık sorunu yoksa şükür etmek lazım..

sabır sabır sabır

diyen arkadaşımız cidden sabrımızmı sınanıyor?henüz anne değilim ama olmayı çok istiyorum..
büyükte konuşmak istemiyorum ama eğer bebğişim sağlıklıysa varsın gaz sancısından ağlasın..
ben onu göğsümde nefes bile almadan uyuturum....
evetcnm cidden sabrımız sınanıyor
ben artık yalvarıyodum Allah Allahım ne günahım vardıda bebeğimden çıkarıyosun bu kadar ağlamasını diye
ahh cnm yaşamayan bilemez 2.gecesi daha başladı benim bebeğim ağlamalara sen 25günlük bebeğin ağlamasından ne olur diyosun
inş Allahım sanada evlat nasip eder ve sakin bi evladın olur ve inş hiç seni bunaltmaz ağlamaz..
Sevgili denizyeli aynı şeyleri ben de deniyorum. Sindirim düzenleyici ve damla kullanıyorum colinox . S ile başlayan bi damla varmış onu getirtti babamlar daha elime geçmedi. Söylediğin rezene muskat kimyon herşeyi deniyorum. Müzikle biraz sakinleştiriyorum ama sürekli ayakta hoppala yaparak. El kadar bebeği sürekli kucakta tutmak da doğru gelmiyor biryerini acıtırsam diye korkuyorum. 3 aya umarım geçer ama 3 aya kadar nasıl ayakta kalacağımı da bilmiyorum.
Dün kayınvalidem mama konusunda o kadar ısrar etti ki eşime, sinir küpüne döndü adam . Yemek bile yemedi o sinirle 9 da uyudu. Bir de benim açımdan baksa ...Herkes benim bebeğime yetemediğimi onu doyuramadığımı düşünüyor. Ben ne yapayım acaba...Dünden eşimle de konuşmuyorum doğru düzgün. O da beni anlamıyosa ben ne yaparım bilmiyorum.
ahh cnm banada diyolardı 40ı çıksın düzelir falan diye bende diyodum 40 mı ooo daha çook var 4oa diye
ama inan 3 ayda benimki az biraz düzene girdi fön makinası ile sakinleştiriyorum ara ara arada istersen sende dene çok faydası var
cnm yaa tam doyduğuna eminmisin peki benimkide göğsümden tam doyuyo sanıyodum yoğun ısrarla mama verdim öylede biraz azalmıştı ama benim sütümde yetersizdi
sen eşinle araı düzelt sana bitek ondan fayda var
Ben de cok çektim o kolik belasından, sadece yaşayan anlayabilir. Ben hayatımda bu kadar cok agladigimi bilmiyorum. Bio gaia diye bi damla var, hergün düzenli veriliyor, en az bir ay kullaniliyo, etkisi 4-5 gunde cikiyo, cok etkili idi. Doktora sorun, mutlaka mutlaka kullanmanızı öneririm. Dipnot: benim kayinvalidem de sütun az, o yüzden agliyo diyodu sürekli, benim de gogsumden süt akiyodu resmen... Ay cok kotu günlerdi ya, of hatırladım simdi. Allah yardimcin olsun, şu damlayi mutlaka sor. Sevgiler.

bio gaia ben onuda denedim hiç faydasını görmedim bebekten bebeğe değişiyo cnm

merhaba,
öncelikle bebeginizin kolik oldugundan emin olun derim.cünkü kücük bebekler derdini anlatamadigi icin doktorlar herseyde kolik diyorlar.
eger gercekten kolikse rezene cayi cok rahatlatiyo bi kac kasik verin.

Kesinlikle doğru. Birçok konuda da yazdım. Benim oğlum da sürekli ağlıyor, ıkınıyor, kızarıyordu. Aynı durumdaydım, yemek yemek bile hayal olmuştu. Doktorlar kolik demişti ama çok dikkat etmeme rağmen idrar yolu enfeksiyonu çıktı. Meğer çocuğum ondan çığlık çığlığa ağlıyormuş. Allah'tan idrar tahlili yaptırdık da yavrum düzeldi. Arkadaşım mutlaka baktır derim ben. İdrar tahlili yaptır kesinlikle.

aaa evet bende yaptırmıştım onu ama temiz çıkmıştı..
cnm sende bi baktır detaylı idrar kültürü testi yaptır bakalım ne çıkacak

bebeğiniz rahat emiyormu.
aynı şikayetleri benim arkadaşımda yaşadı. halk arasında dil bitiği mi ne tam hatırlammıyorum.öle bişey varmış bebekde. eski kadınlar bilirmiş bunudilin altında et gibi bişeyin olamsı. çocuk rahat ememiyordu.rahat ememediği için gaz yapıyordu falan. küçücük bi ooperasyonla hallettiler. şimdi o aklıma geldi .

ben neler çektim o kolik zamanında çok şükür benimki tam 3 ay 16 gün sürdü.herkesin dediği gibi sadece sabır başka hiç birşey işe yaramıyor çünkü.allah kolaylık versin..bide kucağına sımsıkı bir ince battaniyeyle sar evin içinde hızlı adımlarla yürü bende son ay bu çok işe yaramıştı dışardan gören biri benim o halime deli derdi herhalde..

Bebeğinizin sizi sizin de bebeğinizi tanımanız zaman alabilir,ilk aklıma gelen gaz sancısı oldu ama bunun için birşeyler kullanıyor musunuz?zinco gibi msla...Emzirmekten sakın vazgeçmeyin,sütünüz neden yetmesinki siz emzirdikçe sütünüz gelecektir...Bazı bebeklerde anne babayı kaybetme korkusu oluşur ve uzun zaman dvm ettiği için belli bi dönem böyle geçer.Testleriniz de yapılmış,bence endişe etmeyin,sizi biraz yıpratsa da zamanla düzelecektir ...

Arkadaşlar çok teşekkürler. Tabi ki çözülen bir şey yok ortada. Ama destek olmanız, paylaşmanız bile yetiyor. Sadece benim yaşamadığımı biliyorum bu problemleri. Ama yaşayanların bizzat yazması beni yüreklendirdi. Destek olan sabır dileyen herkese teşekkür ederim.
Evet inatla bebeğimde anne sütüne devam edeceğim. O benim bebeğim ve onun için en doğrusunu ben bilirim. Mama vermeyeceğim. Emmesiyle ilgili bir sıkıntım var mı diye sormuşsunuz. Şükür ki yok. Hem sağlık ocağı hem hastane kontrolünde gelişimi gayet güzel olduğunu söylediler. Kolik tespitini de muayeneden yaptı doktorumuz. Uyumamak umrumda değil, tek istediğim huzurlu bir bebek olsun kuzum. Onun karşısında çaresiz kalmayayım yeter bana. Herkese tekrar çok teşekkürler, sizin yavrularınızı da Allah sizlere bağışlasın, mutlu huzurlu bebekler olsunlar.

Bu arada sizler yazdıktan sonra daha çok güveniyorum kendime. Evet benim sütüm yetiyor bebeğime. Arayıp kayınvalideme bunu söyleyebildim sayenizde. Bizim mamaya ihtiyacımız yok! Göğsümden nasıl süt geldiğini birini emerken diğerinden de aktığını uzun süre emmezse sağmam gerektiğinin sütüm olsun diye bol sıvı tükettiğimi ve işe yaradığını biliyorum. Kesinlikle bu psikolojik karmaşanın içinde bana yardımcı olmak yerine kaygının içine itenleri dinlememeyi öğrenmeliyim.

çingene saılıncağı önericem benim kızım da bi tek onunda susuyodu benim salıncak yapma imkanım yoktu ama eşimle battaniyenin içine koyup karşılık sallarsak bitek oyle susuyodu alışması iyi değil ama ağlamasına dayanamıyodun bende herşeyi denedim birsürü ilaçlar baharatlar sadece belki azıcık hafifletir siz yine şanslısınız yanınızda birileri var ben tek başıma 6 ay çektim allahtan sabır diliyorum bol bol size yavrunuzuda sürekli okuyun

Back
X