• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sur ve göç...

Artık her yerde şu forumda bile, devleti eleştirenlere saldırıyorsunuz... tabi, devlet büyüklerinizden gördüğünüzü uyguluyorsunuz siz de... ama burası demokratik bir ülke ve herkes sizinle aynı fikirde olmak zorunda değil, olmayanlari tehdit etme hakkınız yok...

kimseyi kovmuyorum. konuya gelip şikayet edeceiiim diye tehdit edene lafım. buyur et diyorum kısaca. hatta benide et.. arkadaşı savundum diye. değişmedim.,değişen sizlersiniz. saldırı saldırı. tehdit. .
gerçekten şu güzel bölüme bu yüzden girmek istemiyorum. . kimseler kalmadı bu yüzden. insanlar yazmaktan korkuyor. ya vatan haini deniyor ya terörist yada tehdit alıyor.
eskiden böyle değildi. neden bu halegeldi burası anlamıyorum.ben değişmedim. sadece artık tepki veriyorum. güzelce konuşamıyoruz. ya tehdit ya itham. neyse ban yiyeceğiz yine. neden tehdite karşı yazdık ,kendimizi savunduk diye.

kimseyi kovmuyorum. konuya gelip şikayet edecepim diye tehdit edene lafım. buyur et diyorum kısaca. hatta benide et.. arkadaşı savundum diye. değişmedim.,değişen sizlersiniz. saldırı saldırı. tehdit. .
gerçekten şu güzel bölüme bu yüzden girmek istemiyorum. . kimseler kalmadı bu yüzden. insanlar yazmaktan korkuyor. ya vatan haini deniyor ya terörist yada tehdit alıyor.
eskiden böyle değildi. neden bu halegeldi burası anlamıyorum.ben değişmedim. sadece artık tepki veriyorum. güzelce konuşamıyoruz. ya tehdit ya itham. neyse ban yiyeceğiz yine. neden tehdite karşı yazdık ,kendimizi savunduk diye.
Çoktandır yazmıyorum buraya işte tam da bu yüzden okypete...

Bana göre devlet diye bir şey yok. Ülke yok. Bölünmüşlük var, halk olarak örgüt yanlısı olanlar, olmayanlar var. Ve bu kişiler yanıbaşımızda bile olabilir. Yana yana üzüldüğüm tek şey bebekler ve çocuklar. Bu ülkede güvenirlilik kalmadı, tüm ülkeler şu an bizden uzak duruyor. Ve malesef ki bazı kara cahiller hala AB üyesi olmayi bekliyor. Kabul edelim ki en yakın komşumuz Yunanistan örgütleri desteklemistir ve şu an ikili oyun içerisinde tüm ülkeler. Nazi ve Stalin yadırganır. Yaptiklarini asla savunmuyorum ancak onlar bazı anti demokratik ülkeler yüzünden o demokrasiyi benimsediler. Yakında 3. dünya savaşı çıkacaktır bana göre.

Ayrıca eleştriye açık olmalıyız, burası hır gür yeri değil. Şikayet edilirse edilir.
Kimse kimseyi tehdit edemez burda.

Valla A atlantistengelenkadin aynen öyle. fikir danışmaya korkuyorum burda. Biliyorum çünkü en ufak tartışmaya serilecek yerlere:KK48:
burası yine iyi biliyor musun.
birkaç site var bir ara üye idim.
Erkekler de var haliyle.
Küfürler havada uçuşuyor.
Burası yine iyi ...
Sonra baktılar olmayacak telefon sms onayı getirdiler arada bakıyorum tırsıyorlar küfür etmeye .Telefondan direk bulunur diye .

burası yine iyi biliyor musun.
birkaç site var bir ara üye idim.
Erkekler de var haliyle.
Küfürler havada uçuşuyor.
Burası yine iyi ...
Sonra baktılar olmayacak telefon sms onayı getirdiler arada bakıyorum tırsıyorlar küfür etmeye .Telefondan direk bulunur diye .
Doğru. :KK48:
Napalım halimize şükür edelim ozaman

Kusura bakmayın devleti her konuda elestirin umrumda bile olmaz. Ama bu sokağa çıkma yasagi konusunda hepten devleti suclayanlara ve işgalci devlet edebiyati yapanlara tahammulum yok. Ve evet bu konuda devleti suclayici yazan herkesi savcılığa vereceğim. Tahammül edemiyorum

Kusura bakmayın devleti her konuda elestirin umrumda bile olmaz. Ama bu sokağa çıkma yasagi konusunda hepten devleti suclayanlara ve işgalci devlet edebiyati yapanlara tahammulum yok. Ve evet bu konuda devleti suclayici yazan herkesi savcılığa vereceğim. Tahammül edemiyorum
Al sana yine başladı. Konuşacağına git ver zaman kaybetme

Yürek burkan fotoğraflar .

Daha önce de yazmıştım , tek şansımız ülkenin batısında doğmuş ya da yaşıyor olmak . Onun dışında şu fotoğraf karelerinden biri olabilirdi , bizim mahallemiz , evimiz .

Bizlerde bir haberin içinde geçen isimsiz kürt olarak öyle yazılıverilebilirdik .

Neyin davası bu dava ? Neyin kavgası ?

Geçmişin öcünü almak mı ?

Pkk nın ve destekçilerinin doğu halkına yaşattığı bu vahim tablo ; askere , polise , sağlıkçıya , öğretmene ... doğu denilince duyulan korkuya sebep olmaları ... Son bulsun artık .

Devlet , devlet , devlet ... Devlet anarşi , kaos , düzen bozuculuk , silah , bomba , adam kaçırma , adam öldürme , işgal .... daha sayısız yasa dışı ve insanlık dışı eylemin gerçekleştiği bu bölgede , buna sebep verenlerle uzlaşmaya çalışsa suç , savaşsa suç !

Göç .. Çare mi ? Gerçekten pkk dan nefret eden , onlara yaşatılan bu acıların sorumlusu olarak gördükleri bir avuç pislikten kurtulmanın tek yolu olarak artık evini barkını terk etmeyi çare gören halk için , belki de evet . Göç edip , bu devletin güvenli başka topraklarına sığınmak , ne yazık ki belki de bir umut onlar için .

Dilerim , biter . Dilerim , kökü bir daha türememek üzere kazınır , dilerim herkes kendi toprağında huzurla yaşar .

Doğuda teröristler hendek kazıyor,kürt halkını da öldürüyor,okula bomba atıyor.Böyle bir durumda mecburen sokağa çıkma yasağı olacak.
Ne yapabilirler başka?Bu adamlar sinsice ilerliyorlar.Bomba tuzaklarıyla vs.
Bu olay pkknın suçu.He pkknın güçlenmesini sağlayan kimdi?Devletti.Kızılacaksa bu ikisine kızılsın.
Çünkü sadece devlette suç yok,pkkda da suç var.Arkadaşlar bunu demek istemiş bence.
Ben nette falan görüyorum askerler çocuklara yardım ediyor,evini tahrip ettikleri için ev sahibine para bırakıyor vs.
Bu kadar taşlamanın anlamı yok,yapabilecekleri bir şey yok ki sokağa çıkma yasağından başka.
Ama hasta olan insanlar falan nasıl götürülüyor onu bilemiyorum.
Başka çok gelişmiş ülkeler de bu gibi terör olaylarında yapıldı sokağa çıkma yasağı.Başka türlü temizleyemezler çünkü.
Hangi ülkede bilmiyorum ,gelişmiş bir ülkede terör saldırısı olmuş böyle.Teröristleri ve onu destekleyen ,en ufak şeyler söyleyen insanları ya öldürdüler ya hapse attılar.Böyle olmalı zaten.
Tabi bu benim düşüncem.

Sokaga cikma yasagi ilan edilene kadar bu insanlar belki 30 sene PKK dan cektiler, ama 30 senedir baslarini soktuklari bir evleri, ekmeklerini kazandiklari bir isleri, dukkanlari vardi. Sokaga cikma ilanindan sonra hicbirseyleri kalmadigi icin gidiyorlar. Sadece mal mulk degil, canlarindan da olmaya basladiklari icin goc ediyorlar. Sandiginiz gibi PKKdan kacmiyorlar yani, kacsalardi daha onceden kacarlardi bu gunu niye beklesinler? Laf..

Hem artik onlarin hepsi de PKKli, hepsi de TCye guvenemeyeceklerini, bu devlet gozunde can ve mallarinin hic bir kiymeti olmadigini gorduler. Biz 200 bin insanimizi kaybettik. Onlarin lideri olarak zaten Apoyu biz ilan etmistik, Kurtler adina, onlarin hakkini arayani biz cozum surecinde Apoyu muhatap alarak bizzat tayin ettik. Apo Kurtler adina konustu, biz Kurtlere Apo sayesinde bazi haklar tanidik. Onlar o yuzden artik PKKlidirlar. Haklarini koruyanin PKK oldugu, liderlerinin de Apo oldugu hem PKK hem de Turk hukumeti tarafindan cozum sureci boyunca kendilerine iyice belletildi. Artik Guneydogu halki ile birlikte PKKnin zaten, geriye bir tek muzakere surecinin yeniden baslamasi kaldi, oda yakinda ilan edilir.

Arkadaşlar burada birbirimize girmeye hiç gerek yok. Tabi ki herşeyin bir sebebi var. Bu durumda devletin de müdahale gereken şeyler var. Benim kırıldığım tek nokta bu kadar Suriyeli insanlar ülkemize geldi onlara kucak açıldı ve ev vs. tutmaya durumu olmayanlar için kamplar kuruldu. O ilçeler boşaltılıyor fakat gidecek yeri olmayanlar var. Gidecek yeri olsa bile cebinde ailesini otobüse bindirip götürecek parası olmayanlar var. Devletin onlara da kamp kurması gerekiyordu. Sonuçta kendi vatandaşlarımız ve onlara sahip çıkılması gerekiyor. pkk bize onu temin edin bunu getirin getirmezseniz çocuğunuzu götürürüz evinizi yakarız diye tehdit ediyor; devlette yardım ediyorsun diye baskı yapıyor. Birilerinin bu insanların arkasında durması lazım. Allah masumların yardımcısı olsun.

Back