Bu serum inanılmz bir şey: onu yapmak kolay, içindekiler ucuz, serum çok güzel ve iyi çalışıyor. Ben son iki haftadan beri bu serumu kullanıyorum ve sonuçlar ciltte çok güzel.
Bizim ciltlerimize vitamin C lazım, çünkü vitamin C cilttekolajen üretimini artırıyor. Bu cildi daha genç ve parlak tutmaya yardım ediyor. Vitamin C serum kullanmadan hemen sonra cilde aydınlık veriyor ve cildi sıkılaştırıyor. Serum sivilce kızarıklığını azaltmaya da yardımcı oluyor, pigmentasyonu aydınlatıyor. Kullandıktan birkaç dakika sonra cilt hemen daha iyi görünüyor. Bu serum bende böyle çalışıyor.
Vitamin C serum malzemeleri:
- 14 g hydrolat (ben yeşil çay hydrolat kullandım ama saf gül suyu da olabilir)
- 1/4 tatlı kaşığı Vitamin C toz
- 5 damla lavanta esans yağı
- 1 büyuk damla doğal vitamin E (veya bir kapsül)
Vitamin C ve hydrolatı çok iyi karıştırıyoruz. Sonra lavanta esan yağını ve vitamin E ekliyoruz ve tekrar iyice karıştırıyoruz. Serumu koyu renk cam şişeye koyuyoruz. Koyu şişe, vitamin C'nin oksidasyonunu önlemede yardımcı olacak. Vitamin C çok istikrarsız ve çok kolay oksitlenir. Vitamin C oksidasyondan sonra cilde zarar verebilir. Serumu karanlık ve serin bir yerde tutun. Serumun en iyi çalışması için, sadece 3-5 gün kullanmayı, sonra tekrar taze yapmayı tavsiye ediyorum.
Nasıl kullanır?
Her zaman serumu temiz cilde uygulayın. Kullanmadan önce serum şişesini çok iyi sallamak lazım. Ben azıcık serumu ellerime koyuyorum ve yüze, boyuna ve dekolteye hafifçe uyguluyorum, kurumaya bırakıyorum. Sonra yüz kremi uyguluyorum. Ben bu serumu sabah ve akşam kullanıyorum.
Not: serumu kullanmadan önce bir kaç damla serumu kol içine sürmeyi tavsiye ediyorum. Böylece eğer alerji varsa öğrenebilirsiniz.
Bu ürün yaptığım en iyi kozmetik ürünlerden biri. Şimdi sabah kalktığımda yeni bir sivilce geldiğini görürsem üzülmüyorum :) Biliyorum ki bu serum onunla savaşmaya yardım edecek :)
krista kozmetik. blog.