Super Mario 30 yaşında

prensesi kurtarıp bayrak çekilirdi ya işte o an dünyanın en mutlu çocuklarındandım

sanki çok büyük bir iş başarmış gibi hissediyor insan

artık hiç bir oyun o mutluluğu vermiyor insana

artık ne kadar çeşit varsa kıymeti o kadar azalıyor
Hele o kadar büyümeye uçurumdan düşünce küçülmüyor musun, çocukların en kötü hissettiği andı:-)
Dın dın dın dın Heyecanlı anlardaki müziği bile kulaklarımda çınladı şu an:-)

yaşıt çıktık mario'yla nerdeyse :D hey gidi çocukluğum :KK51:

ama bu bilgisayarda oynuyor atari deki tadı vermez

ve kızcağız hasta olmuş oyun uğruna beni ürkütür bu durum
evet kız çıldırıyor resmen sinir krizi geçiriyor anne hem çekip hem gülüyor bide paylaşıyor. ilginç.

Yok kuzum aman Allah uzun ömürler versin her yaşın güzelliği ayrı 33 yaşında annem doğum yapmıştı ne ağlamıştı istenmeyen gebelikti bu yaştan sonra nasıl çocuk bakarım diye ağlıyordu aklıma o geldi bizim ailede 30 olumca iş bitiyor mu nedir:KK70:

Yok ben sıkıntı yapmıyorum canım aslında yapardım 25 gösteriyosun diyenler olmasa :KK53::KK45::p:KK37:

17569.jpg

Google, önemli olaylar ve yıldönümleri için yaptığı ilginç detaylara bu sefer de Super Mario'nun 30. yılı için oldukça güzel ve nostaljik bir detay ekledi.

Habere bir iddia ile başlıyorum. Sanırım 90lı yıllarda çocukluğu geçen ve daha öncesinde çocukluk yaşamış herkes en az bir defa Super Mario'yu oynamıştır. Herhangi bir yerde müziğini duysa (bknz) hemen dırım dırım diye eşlik etmyeye başlayanlar da oyunu birkaç kere bitirmiş kişiler olduğuna eminim. Her ne kadar birçok farklı çeşidi çıkmış olsa da (karting, golf vb.) o eski ve retro tadı hiçbir yerde veremeyen ve atari geleneğinin başlıca oyunlarından biri olan Super Mario bugün 30 yaşını kutluyor.

Tabii böylesine efsaneleşmiş ve herkesin bildiği bir oyun 30. yaşını kutlarsa Google da boş durmaz elbet. Gerçi bu tarz durumlarda özel bir doodle dediğimiz Google'ın logosunu tasarlayan firma, bunun yerine çok farklı bir sürpriz ile karşımıza çıkıyor.

17575.gif

Yukarıda gif halini görebileceğiniz gibi Google'dan "Super Mario Bros" şeklinde bir arama yağtığınızda (bknz) klasik olarak sağda oyunun başlıca bilgilerini veren bölüm açılıyor. Fakat burada farklı bir detay var. O da Mario oyunundaki altın topladığımız, mantar alıp büyüdüğümüz kutu. Haliyle görür görmez basmak isteyeceksiniz ve bu kutuya her basışınızda o "doing" benzeri sesi ile beraber 200'er coin topluyorsunuz. (Size yazmadan önce yaklaşık 2-3dk boyunca bunu tekrar ettim istemsiz. O derece özlemişim)

Oldukça hoş bir detay olan bu durum Google'ın easter egg dediğimiz detaylarından biri olarak dikkat çekmekte ve 30. yılı adına bugüne özel mi olacak yoksa artık sürekli kalacak mı bunu bilemiyoruz. Ancak bir süre sonra istemsiz bağımlılık yapacağı için direkt bir atari alıp Super Mario oynama ihtimalinizin olduğunu hatırlatalım.

http://paylasman.com/content/see/983/googledan-super-marionun-30-yilina-ozel-eglenceli-surpriz.html

Ozlemisim bu oyunu.ne oynardik kardesimle.

Ben de marioyla büyüdüm ya. Ne güzeldi çocukluğumuz. Aah ah.

Back