sunum yaparken heyecanlanıyorum

mellifluous

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2018
748
366
selamlar herkese
ben sık sık sunum yapmak zorunda olacağım bir bölüm okuyorum. sunumlarımız online oluyor tabiki. ama çok ciddi bir fobim var. günler öncesinden dert ediniyorum bunu.
bu dönemde 3 sunum var, ingilizce yapıyoruz sunumları, çok iyi hazırlansam bile olmuyor. sesim titriyor, ellerim titriyor, kalbim çok hızlı atıyor, aşırı panik oluyorum ve rezil olmaktan korkuyorum. yarın da bir tane sunum yapıcam ama nasıl yapıcam bilmiyorum:KK43: rahat olmak istiyorum..

Sunum deyince "Kurdele bağlamak da bu kadar zor değildir bea?" yazmaya geliyordum ki, içerik öylesi sunum değilmiş.

Böylesi hallerde herkesin basit birer insan olduğunu, yeyip içip zçıp hosurup geğirdiğini, kimilerinin uykularında horladığını filan düşünün. İyi geliyor. :)

selamlar herkese
ben sık sık sunum yapmak zorunda olacağım bir bölüm okuyorum. sunumlarımız online oluyor tabiki. ama çok ciddi bir fobim var. günler öncesinden dert ediniyorum bunu.
bu dönemde 3 sunum var, ingilizce yapıyoruz sunumları, çok iyi hazırlansam bile olmuyor. sesim titriyor, ellerim titriyor, kalbim çok hızlı atıyor, aşırı panik oluyorum ve rezil olmaktan korkuyorum. yarın da bir tane sunum yapıcam ama nasıl yapıcam bilmiyorum:KK43: rahat olmak istiyorum..
Karşınızda kimse yokmuş gibi düşünün. Evde duvara karşı oturup pratik yapın. Zamanla rahatlarsınız.

selamlar herkese
Bende çok sunum yaptım ünideyken.heyacan olur tabiki.kendini akisa bırak rahat ol içinden süper gidiyor harikayim diye telkinde bulun.olumsuz düşünme ve cümlelere dahi dokme.ve sunumdan yarım saat önce bitki çayı tüket papatya mrsela

selamlar herkese
Karşınızda kimse yokmuş gibi düşünün. Evde duvara karşı oturup pratik yapın. Zamanla rahatlarsınız.
Bir de durumunuzu hocanıza önceden bildirin

Uni de bende hep sunum yapardım ödevler o sekilde hatta bazıları vize yerine gecıyordu falan. Aynı şekilde sesim titrerdi günler oncesinden stres olurdum. Yapa yapa alısıyorsun dıyemıycem çünkü bitirene kadar hep böyle devam etti bende 😃

selamlar herkese
Sana tek tavsiyem şu: Rezil olmaktan korkma. Bırak olan olsun. Elin ayağın titresin, yüzün kızarsın. Ne olur kıyamet mi kopar?

Mükemmelmişsin gibi davranmaya çalışma. Kendini kasıp nasıl görünüyorum, elim ayağım titredi herkes kesin anladı, yüzüm de kızardı rezil oldum diye düşünürsen her şeyi gerçekten berbat eder anlatacağını da unutursun. Karşındakiler de insan anlasalar ne olacak? En fazla heyecanlandı herhalde diye düşünürler.

Rahatla, çünkü mükemmel olmak veya mükemmelmişsin gibi bir imaj çizmek zorunda değilsin. :KK6:

Heyecan duymanız çok normal. Ama yapa yapa alışacaksınız. Bu bana bir eksiklik değil de hoşluk olarak geliyor. Heyecan duymadan yapılan işler sizce de çok monoton değil mi? Bir üstteki arkadaşımın tavsiyelerine tamamen katılıyorum :)

Sana tek tavsiyem şu: Rezil olmaktan korkma. Bırak olan olsun. Elin ayağın titresin, yüzün kızarsın. Ne olur kıyamet mi kopar?

Mükemmelmişsin gibi davranmaya çalışma. Kendini kasıp nasıl görünüyorum, elim ayağım titredi herkes kesin anladı, yüzüm de kızardı rezil oldum diye düşünürsen her şeyi gerçekten berbat eder anlatacağını da unutursun. Karşındakiler de insan anlasalar ne olacak? En fazla heyecanlandı herhalde diye düşünürler.

Rahatla, çünkü mükemmel olmak veya mükemmelmişsin gibi bir imaj çizmek zorunda değilsin. :KK6:
çok teşekkür ederim umarım başarırım

Heyecan duymanız çok normal. Ama yapa yapa alışacaksınız. Bu bana bir eksiklik değil de hoşluk olarak geliyor. Heyecan duymadan yapılan işler sizce de çok monoton değil mi? Bir üstteki arkadaşımın tavsiyelerine tamamen katılıyorum :)
sanki çok hızlı konuşuyormuşum ve ezberlemişim gibi yapıyorum hep. rahat rahat anlatmak istiyorum ama kalbim çok hızlı atıyor o an:KK43:

Başlığı okumam ve aklıma bu görselin gelmesi 🤗

Eklentiler

• 20201018_231008.jpg
    20201018_231008.jpg
    156 KB · Görüntüleme: 76
Giydiginiz kıyafette insanlarin okuyabileceği büyüklükte bir kelime ya da cumle olsun. Muhtesem, Harika, Her sey yolunda gibi. Ya da sunum icin kullanacağınız bilgisayarin ana ekraninda olsun. Herkes görsün okusun. Bu cok etkili olur sunumun iyi geçmesi icin. Bir de timus bezinize pıt pıt vurarak her sey yolunda, cok guzel bir sunum yapacağımı biliyorum, sakin olmayi seçiyorum, basarili olmayi seciyorum gibi cümleler soyleyin. Olumsuz kelime içermesin. Mesela heyecan yapmayacağım demeyin. Sakin olacagimi biliyorum deyin. Umarim anlatabilmisimdir.

selamlar herkese
4.5 kere en az 150 kisilik gruba seniner vermiatim..ve hepsi ogretmenlerden olusan bir topluluktu..ve sube mudurleri ve il miiliegitim muduru felanda gelicekti hatta ..bende ne yapicagimi bilmiyodumm..bigun once ayni senin gibi belkide..heyecan vardi..cunki ilk kez boyle bir deneyimim olucakti..sunu soyleyebilirim..beni rahatlatan su olmustu hepai benim meslektasimdi..ve seminer basladiginda kendimi ogrermenler odasinda gibi hissettim..ve konusmalarimi rahatlikla yapabilmistim..yani karianizdaki kisilerde insan..suanda yasadiginiz durumuda zaten bu yoldan gecen herkes yasiyor..heyecan kismini yani..o sunuma iyi hazirlandiysaniz sıkıntı yok..online olmasida bi arti bence..kucuk kucuk notlar alabilirsiniz..egerki heyecandan cevaplayamayacaginiz sorular olursa..olsun birakin..sizde insansiniz..heyecanlida oldugunuzu belirtebilirianiz..sunuya birazda kendinizdende bisey katmis oluraunuz...diger turlu sıkıcı oluyor zaten..basarilar ..iyi calismalar dilerim..

en sevdigim şeydir , şeydi sunum yapmak. Hocalarım da cok begenirdi arkadaşlarımda ah günler ah...
Eski günleri hatırladım.
Herkes tahtada ayni performansi sergileyemiyor ama ne olursa olsun onemli olan bunu yapacak cesaretle çıkıp , yapabildigin kadar yapmak. Kalanina kimse bir sey diyemez. Sende bu ozguvenle yap sunumunu. Gerisini düşünme.

Ben de çözüm bulamamıştım en son baktım olmuyo lenslerimi çıkarıp sunuma kalkıyordum.Lensleri çıkarınca her yeri 144P görüyosun:)) sadece renkler görünüyodu rahat rahat minnoş minnoş sunumu yapar otururdum 🤣

X