Sünnet sünnet

derdimend

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2018
295
558
33
Merhaba hanımlar.Oğlum 14 aylık yarın nasipse sünnet olacak,bir gün yatış yaparız dedi doktor.Merak ettiğim ameliyatı kimisi genel cerrah kimisi üroloji doktorunun yaptığını yazmış,bizimkini üroloji yapacak.Bunda bir sıkıntı oluyor mu?
Bir de ameliyat öncesi ve sonrasında yanımızda özellikle bulundurmamız gereken bir şey var mı,bez bağlama işi nasıl oluyor,sonrasında çok sıkıntı yaşadınız mı?
Şimdiden teşekkürler.

yatis neden istedi ki acaba? iki oglumu da operasyondan bir saat sonra eve goturduk biz, 5 ve 8. aylarda oldular.

bezlerini de baglamamizda sikinti olmadi, hatta bir buyuk beden bez onermislerdi bize tanidiklarimiz, doktorumuz gerek yok dedi.
su buyukler icin olan sunnet kulotlarindan alip on bolgesini kesip kullanmistim bezinin icine.
cis falan zaten sorun degil de kakanin o bolgeye degmemesi onemli.

bu arada birininkini urolog, digerininkini cocuk cerrahi yapti, ikisi de basarili operasyonlardi.

biz acikcasi referans usulu sectik doktorlarini.

oglum 7 aylik henuz sunnet olmadı ama ben olacağı zaman uroloji tercih ederim..sonuçta urologlarin uzmanlik alani olan bi bolge.genel cerrahi adi üzerinde "genel",bi çok alana bakıyor tecrübesi urolog kadar olmayabilir..bununla birlikte cok önerilen bi genel cerrahi olur,urologlarla ilgili iyi bir geri bildirim bulamazsam da önerilen genel cerraha giderim..biraz dr bazlı düşünmek lazim bu süreçte..

Yatisa gerek yok.hastane ortami zaten enfeksiyon dolu.
yatis istemiyiruz deyin.
1saat sonra cikip evinize gelebilmelisiniz yani.
bir krem veriyo drlar yolluyor yani eve.
hic telas etme idrari zaten pisiriyo daha cabuk iyilesiyor bezde.ilk 24saat gecince genelde sorun bitiyor zaten 2yas alti ise.

Mutlaka 2.gun ve her gun ilik su ile dus aldirman cok iyi oluyor.hem kuruyup kanama olmasina engel hem nemli daha cabuk iyilesiyor...
bizim oglan 20aylikdi oldu, 3.gun denize bile girdik yani ;)

2 sünnette de 1 saat sonra çıktık bizde. yatış neden istedi ki?
normal bezini bağlıyorsunuz.
ikiside ürologtu sanırım bizim hatırlayamadım şimdi biri kesin ürologtu da.

Iki oglumuda uroloji dr yapti yuruyerek ciktilar.
Eve geldiler aman Allahim ogunu hic hatirlamak istemiyorum kucuk oglum 5 yasindaydi tramva gecirdi resmen:)anne gidelim eski pipimi dr geri alalım vope atti diyip ağladı yazarken bile icim sızladı
Buyugude 98 yasindaydi onunnpsikoljisi yanina gelen arkaslarindan utandigi icin agliyamadi:)eee adam oldun ziyareti toplanip gelmisler
Ama cok agriliydi ilk gun yani lazim okacak ilk sey agri kesici ve bol sabir zira anne olarak zor geliyor ben bile anemden psikoljim destek almistim

Eve geldiler aman Allahim ogunu hic hatirlamak istemiyorum kucuk oglum 5 yasindaydi tramva gecirdi resmen:)anne gidelim eski pipimi dr geri alalım vope atti diyip ağladı yazarken bile icim sızladı
Buyugude 98 yasindaydi onunnpsikoljisi yanina gelen arkaslarindan utandigi icin agliyamadi:)eee adam oldun ziyareti toplanip gelmisler
Ama cok agriliydi ilk gun yani lazim okacak ilk sey agri kesici ve bol sabir zira anne olarak zor geliyor ben bile anemden psikoljim destek almistim
yaaa kiyamammmm.bu yorum esime okutucam..ben ufakken yaptirmak istiyorum travmatik olmasin diye..o da illa biraz büyüsün istiyor :( dayanamam ben yavrumun öyle aci cekmesine yaa..azcik eli kaysa yüzünü carpsa içim parcalaniyor :(

yazım hatası olmuş anladım da yinede yazasım geldi:)
98 den sonra sünnete gerek yokmuş asında yahu:))

yaaa kiyamammmm.bu yorum esime okutucam..ben ufakken yaptirmak istiyorum travmatik olmasin diye..o da illa biraz büyüsün istiyor :KK43: dayanamam ben yavrumun öyle aci cekmesine yaa..azcik eli kaysa yüzünü carpsa içim parcalaniyor :KK43:

tavsiyem eşinizi dinlemeyin. küçükken anlamıyorlar bile.

yatis neden istedi ki acaba? iki oglumu da operasyondan bir saat sonra eve goturduk biz, 5 ve 8. aylarda oldular.

bezlerini de baglamamizda sikinti olmadi, hatta bir buyuk beden bez onermislerdi bize tanidiklarimiz, doktorumuz gerek yok dedi.
su buyukler icin olan sunnet kulotlarindan alip on bolgesini kesip kullanmistim bezinin icine.
cis falan zaten sorun degil de kakanin o bolgeye degmemesi onemli.

Yatisa gerek yok.hastane ortami zaten enfeksiyon dolu.
yatis istemiyiruz deyin.
1saat sonra cikip evinize gelebilmelisiniz yani.
bir krem veriyo drlar yolluyor yani eve.
hic telas etme idrari zaten pisiriyo daha cabuk iyilesiyor bezde.ilk 24saat gecince genelde sorun bitiyor zaten 2yas alti ise.

Mutlaka 2.gun ve her gun ilik su ile dus aldirman cok iyi oluyor.hem kuruyup kanama olmasina engel hem nemli daha cabuk iyilesiyor...
bizim oglan 20aylikdi oldu, 3.gun denize bile girdik yani :KK66:

2 sünnette de 1 saat sonra çıktık bizde. yatış neden istedi ki?
normal bezini bağlıyorsunuz.
ikiside ürologtu sanırım bizim hatırlayamadım şimdi biri kesin ürologtu da.

Yatışı neden istedi bende anlamadım ya ufakken bir kez daha genel anestezi almıştı bir de yaşı küçük olunca gözetim de tutacak diye düşündüm ben ama daha küçük bebeklere çıkış verilmiş.Yarın ayrıntılı öğrenirim.Umarım bizde kolayca atlatırız.Çok teşekkürler :)

Kıyamam ya :) İlk gün için bende sabır gerekeceğini düşünüyorum,bu sıra zaten epey anneci oldu,sürekli kucağımda.Hatırlamayacağı bir zamanda olup bitsin istiyorum zaten sık idrar yolu enfeksiyonu olunca doktorumuz da tavsiye etti.Biz eşimle yalnızız bakalım nasıl olacak :)

21 aylıkken yaptirdik bizde. Hiçbir sorun olmadı. Ürologtu bizim doktorumuz. 3 saat hastanede kaldık. Doktor kontrolunden sonra taburcu olduk.
Kağıt bardağın altını kesip pipisine koyduk bezi öyle bağladık. Çok faydası olmuştu bez degdikce acıyabilir çünkü. Sizede tavsiye ederim. Bunun dışında orda oyalamak için oyuncakta alın biz unutmustuk eşim gidip oyuncak almıştı.
Sizinde sorunsuz geçer inşallah. Şimdiden geçmiş olsun ☺

benım babam yaklasık 35 yıllık sünnetçi.eskiden doktorlar değil bu işin uzmanı olarak görülen fenni sünnetçiler olurdu.sağlık kolejinde alan olarak sünnetçilik varmış..
kendimi bildim bileli bu işlerin içinde büyüdüğüm için az çok konuya hakimim.
açıkçası sünnet çok kısa bir operasyon..yaklaşık 10-15 dakıkada biten ve sonra çocugun yürüyerek evine gidebileceği bir durum..
yalnız lokal anastezi yapıldıgında morfinin etkisi geçince ister istemez ağrı oluyor..ağrı kesıcı şart.
bunun dışında ilk 1 hafta şişlik oluyor.eğer çocugun pipisinde yapışıklık varsa 1 hafta kabuk tutmasıda normal
ama 1 haftadan sonra herşey bitiyor.banyo içinde babamın önerisi 6.gün oluyordu..

21 aylıkken yaptirdik bizde. Hiçbir sorun olmadı. Ürologtu bizim doktorumuz. 3 saat hastanede kaldık. Doktor kontrolunden sonra taburcu olduk.
Kağıt bardağın altını kesip pipisine koyduk bezi öyle bağladık. Çok faydası olmuştu bez degdikce acıyabilir çünkü. Sizede tavsiye ederim. Bunun dışında orda oyalamak için oyuncakta alın biz unutmustuk eşim gidip oyuncak almıştı.
Sizinde sorunsuz geçer inşallah. Şimdiden geçmiş olsun ☺

Ya bende sanıyorum herkes yatış yapıyor kimse de öyle olmamış,bende konuşayım da çok gerekli değilse yatmasın,hastanede enfeksiyon riski daha fazla.Kağıt bardak götürücem,oyuncak pek sevmiyor ama yine de dikkatini çekecek bir şeyler alırım.Amin,teşekkürler :)

benım babam yaklasık 35 yıllık sünnetçi.eskiden doktorlar değil bu işin uzmanı olarak görülen fenni sünnetçiler olurdu.sağlık kolejinde alan olarak sünnetçilik varmış..
kendimi bildim bileli bu işlerin içinde büyüdüğüm için az çok konuya hakimim.
açıkçası sünnet çok kısa bir operasyon..yaklaşık 10-15 dakıkada biten ve sonra çocugun yürüyerek evine gidebileceği bir durum..
yalnız lokal anastezi yapıldıgında morfinin etkisi geçince ister istemez ağrı oluyor..ağrı kesıcı şart.
bunun dışında ilk 1 hafta şişlik oluyor.eğer çocugun pipisinde yapışıklık varsa 1 hafta kabuk tutmasıda normal
ama 1 haftadan sonra herşey bitiyor.banyo içinde babamın önerisi 6.gün oluyordu..

Evet fenni sünnetçi hatırlıyorum abimlerden.Bizimki genel anestezi alacak,uyanıkken mümkün değil yaptırmaz.Ağrı kesici doktor yazar heralde.Bir de zeytinyağı falan sürüyorlarmış çabuk iyileşsin diye bilginiz var mı bu konuda?
Tavsiyeleriniz için teşekkürler :)

Evet fenni sünnetçi hatırlıyorum abimlerden.Bizimki genel anestezi alacak,uyanıkken mümkün değil yaptırmaz.Ağrı kesici doktor yazar heralde.Bir de zeytinyağı falan sürüyorlarmış çabuk iyileşsin diye bilginiz var mı bu konuda?
Tavsiyeleriniz için teşekkürler :)

sünnetten sonra sargı bezi oluyo üzerinde ama onun ertesi gün alınması gerektiğinde eger deriye yapışmışsa pamuga zeytınyagı damlatın yumuşasın öyle alın diyordu babam.
ekstra iyileşmesi için sürülmüyo sanırım.
sonuçta bu bir deri kesiği illaki 1 hafta kadar şişliği vs. olacak ama hızlı iyileşiyor çocuklarda..
parmagınızı bıçakla kesseniz bile o yarnaın kapanmasıda sürüyo illaki:)
allah damatlıklarınıda göstersin inşallah:)uzun saglıklı mutlu ömürler yavrunuza

Aynen yatisa hiç gerek yok. 3 saatte bile çok sıkılmıştı oğlum. Hastanede bi aşağı bi yukarı dolaşmistik
Bana annem babam çok kizmisti el kadar çocuk sünnet mi ettirilir biraz bekleyin büyüsün diye. Oğlumun ne kadar hızlı iyilestigini görünce iyiki erkenden yaptirmisiz dediler onlarda ☺ sende cok iyi yapıyorsun suan sünnet ettirerek canım stres yapma hiç...

Oğlum 45 günlükken(25 gün önce) sünnet ettirdik. Çocuk cerrahı idi sünneti yapan.
Lokal anestezi yapıldı, ben genel anestezi istemediğim için erken yaptırdım zira 4 aydan sonra lokal yapamam dedi doktor çok hareketleniyorlar diye de ekledi. Hastanede kalmadık,odaya çıktık 1 saat emzirdim,oyaladim,doktor geldi altını açtı,temizledik o ara kaka yapmıştı,bandaj yarın düşmezse çıkarın dedi,krem ve ağrı kesici fitil reçete etti,aldık eve geldik.ilk gün ağrısi vardı huysuzdu fitil verdim sonrasında gerek olmadı,kanama vs de olmadı. 5 gün yıkamadık,5 günün sonra kontole cağırdi zaten gittim sorun yoktu o akşam yıkadım. O gün çok üzüldüm,ağladım bebeğimi teslim ederken ve çıkmasını beklerken ama şimdi iyiki yaptırmışım aradan çıktı diyorum zira çocuk büyüdükçe daha da zorlaşıyor eminim buna.
Sizde araştırın doktorunuzu,güveniyorsanız iyi referans alıyorsanız cevrenizden çocuk cerrahi yada ürolog farketmez diye düşünüyorum zira biz çocukken sünnetçiler vardı onlar yapıyordu bu işlemi.

Biz cocuk cerrahisine yaptırdık 18 aylıktı. Gerçketen cok rahat geçti korkmama ragmen. Bir beden buyuk bez, zibin ve eşofman alti aldik hepsi büyüktü cok rahat oldu.

Back
X