Sünnet konusu 🥺

Nogaa

Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2024
548
537
Oğlum 1 aylık. 2. Ayı gibi sünnet düşünüyoruz. Öncelikle lokal ve genel anestezi olarak ikiye ayrılıyor. Hangisini tercih etmeliyim tecrübesi bilgisi olaan var mı ? Bir de 2. Ay iyi bir zaman dilimi mi ? Sizin yaşadıklarınız nelerdi? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Çok merak ettiğim ve asla bilgim olmayan bir konu.

Oğlum 6 aylikkken yaptrdim lokal anestezi oldu ilk gün sadece zor oldu ağrısı oldu onun haricinde çok kolay iyileşti

Üçüncü ay bitti yakın zamanda bizde sünnet olacağız. Hiç genel anestezi seçeneği bile koymadı doktor lokal anestezi olacagız

Oğlum 1 aylık. 2. Ayı gibi sünnet düşünüyoruz. Öncelikle lokal ve genel anestezi olarak ikiye ayrılıyor. Hangisini tercih etmeliyim tecrübesi bilgisi olaan var mı ? Bir de 2. Ay iyi bir zaman dilimi mi ? Sizin yaşadıklarınız nelerdi? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Çok merak ettiğim ve asla bilgim olmayan bir konu.
Biz 3.5 aylıkken yaptırdık. Lokal anestezi uygulandı biz de yanındaydık zaten. İlk gece çiş yaptıkça biraz ağladı ama sonrası sorunsuz geçti. Korkulacak birsey yok Şimdiden geçmiş olsun.

İki ay güzel daha tam hareket durumu yoktur genel de yapılsa yarım saatlik işlem lokal de, hemen halledilir sonrasında aynı gün bı tık huysuzluk yapar ilacını kullanirsiniz hissetmez bile, ben oğluma yeni ayaklanmisti kaç aydı emin değilim7 ya da 8aydi yaptırdık bir saat sonra falan eve geldik bı baktım koltuğa tırmanmış sağa sola çıkıyor hiç zorlanmadi kuduruk olduğu için sargısı hemen düştü ama hiç sıkıntı olmadı huysuzlanmadi, küçük yaptiracaktik doğumu zor olmuştu o yüzden bı süre bekledik sonra virüs oldu falan o yüzden geç kaldı yoksa daha ilk aylarinda yaptiracaktim

Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim. İçim rahatladi inanın. Eski konulardan bazıları aşırı ağlamasından bahsetmiş ama biraz ağlarım ben de yanında biter artık napalim :)

2.5 aylık yaptırdık bizde. Hareketlenmeden yaptırmak en iyisi gerçekten. Doktor bu kadar küçük bebeklere genel uygulamıyoruz dedi. Lokal anestezi ile 15-20 dk da işlem bitti. Bizde yanındaydık elini tutuyorduk 🥹 ilk gün biraz ağlamalı geçiyor haklı olarak ama doktorun verdiği kremleri ve ağrı kesiciyi düzenli kullanırsanız süreç daha rahat geçiyor ertesi güne sünnet olmamış gibi oluyor zaten. En azından bizim öyle geçti. Erken yaptırdığım için iyiki diyorum ve tavsiye de ediyorum 🙏🏻

Bende 2 buçuk aylıkken yaptırdım. Lokal anestezi ile oldu. Benimki sadece sünnet yapılırken ağladı çünkü yatar pozisyonda olmaktan hiç hoşlanmayan bir bebekti. Sünnetten sonra biz hiç huzursuzluk yaşamadık. Yani çiş yaparken falan ağlaması olmadı rahat geçti çok şükür. Kremleri düzenli kullanın en önemlisi o. Ve iyileşene kadar şişlik bazen morarık bir görüntü olabiliyor ama endişelenmeyin ben çok korkmuştum o an tabi orası ayrı ama doktoru normal demişti sonra da geçip gidiyor :) ve vakit olarak çok doğru bir zaman bence ben iyiki diyorum çünkü çok hareketli bir bebek 😊

2 ay 3 haftalıkken sünnet ettirdik. Lokal anestezi ile oldu. İlk gün biraz huysuzdu 2 kez ağrı kesici fitil kullandık. 2. Gün sadece 1 kez fitil yaptık cok fazla ağrısı olmadi cok şükür sonra da yavaş yavaş iyilesti. Sandığımiz kadar sıkıntılı bir süreç değildi kesinlikle 2. Ayda yaptırın hemencik iyilessin

X