• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sünnet Sünnet icin dogru yas....

Sünnet icin dogru yas?

• 0 - 2

OY: 98 69,5%
  • 3 - 4

OY: 8 5,7%
  • 5 - 6

OY: 10 7,1%
  • 7 - 8

OY: 24 17,0%
  • 9 - 10

OY: 1 0,7%
  • 10´dan sonra...

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    141
7-8 bence
Sünnet dinimizce ve milli değerlerimizce önemli bir konu bilindiği gibi.
Çocuğun sağlık açısından bir sorunu olmadıkça ben çok erken yaşta olmasından yana değilim.
O anı,giydiği kıyafetleri,sünnet düğününü hatırlaması hoş olur.
ama çok da büyük olmamalı çocuklar belli bir yaştan sonra utanıyor
heleki çevresindeki arkadaşları sünnet olmuş o hala olmamış ise
bi tanıdığımızın iki oğlu vardı biri 7 diğeri 12 yaşındaydı
iksi bir arada olsun diye bekletmiş büyüğü
12 yaşında olan çocuk kıyafet giymedi bi türlü :ecrin_bebek:

ben hastanede calısan bır erkek cocuk annesı olarak cocuk cerrah doktorlarına sordugumda 0-6 aylık arası cok uygun cunku anestezı vermdıklrını ve hatırlamadıgı ıcın cınsel psıkolojılerının ılerıde daha saglıklı olucagını soyledıler bende en yakın zamanda oglumu sunnet ettırecegım

Bayanlar sizce sünnet icin dogru yas hangi yastir???

2 oğlu olan bir anne olarak..ve çevremden edindiğim bilgiler doğrultusunda çok küçük yaşta yapılan sünnetin sorun olabileceğini belirtmek istiyorum..özellikle bebeklik döneminde bir sünnet yapılacaksa kesinlikle bu işin uzmanı olmasına dikkat edilmeli....yakın bir arkadaşım eşinin isteğiyle 6 aylık ve 2 yaşlarında olan iki oğlunu sünnet ettirtti malesef ki her ikisindede sorun varmış.....
Ben büyük oğlumu 7 yaşında iken bir dra sünnet ettirttim hiç bir sorun yaşamadık hatta oğlum 3 yaşındaki kardeşi içinde "anne kardeşimde benim gibi 7 yaşında sünnet olsun diyor" eee tecrübe konuşuyor:):)........doktorumuza sorduğumda 2 yaşından önce yapılmasını önermedi, tabi mecbur kalmadık ça dedi.....:emir_bebek:

Bende 3 yaşından önce ve 6 yaşından sonra çocuk için en uygun zaman diye biliyorum..

Bende 3 yaşından önce ve 6 yaşından sonra çocuk için en uygun zaman diye biliyorum..

bildiğim bir başka çocuk doktoru da ya 0-6 ay arası yapılmalı ya da 6 yaşından sonra yapılmalı diyor. artık hangisi doğru bilmiyorum.

bebekken yani doğumundan kısa bir süre sonra yapılması bence en doğrusu,iyileşmesi açısından çok uygun bir dönemdir.

benim oğlum 17,5 aylık bence biraz geç kaldım,ama bu hafta içinde yaptırıyoruz,elimle konuştuk,
bebeğin bezden çıkmadan yapılması en uygunu bana göre,

İlk doğduğunda sinir uçları o bölgede oluşmadığı için hiç acı çekmiyorlar , bu açıdan doğru . Sen ne yaptın diye sorarsanız , biz de oğlumuz için böyle yapmayı istiyorduk ama kafamızı karıştırdılar son anda vazgeçtik. Daha sonra 2,5 yaşında yaptırdık sünnetini . Rahat atlattı oğlum ama acıdı tabii yinede , şimdiki aklım olsaydı kafamı karıştırmalarına izin vermezdim.

İleri yaşlarda yaptırıp oğlumun o baskı ve korkuyu yaşamasını hiç düşünmedim işin doğrusu , ama herkesin kendi kararı tabii , Dr.ların dediği gibi 3 - 6 yaş arası yaptırmayın da. :)

mrb.arkadaşlar, ben oğlumu bir hafta önce(5.5 aylık iken) sünnet ettirdim.ve şuan tamamen iyileşti.bir süre daha bepanten kremle nemli tutmamız gerekiyor.erdem hastanesi çocuk cerrahı Şahika Hnm yaptı sünnet ameliyatını lokal anestezi uygulayarak .Bebeğinizin sünneti esnasında onu oyalayacak bir şey götürmemişiz yanımızda mutlaka aklınızda olsun.Eve geldikten sonra bir iki saat ağladı.ondan sonra ağrı kesici verdik ve sonrasında hiç birşey hissetmedi.Doktorumuz verdiği 2 kremi .2 saat arayla pipisine sürüp bezini bağladım.Oğluşuma sünnet olmamış gibi davrandık.yüzüstü yatırdık,kucağımıza çok rahat aldık.Çamlıca erdem hastanesi çocuk bölümünden bizi çok üzdüler;ama ümraniyede şahika hnm dan çok memnun kaldık.düşünenlere kesinlikle tavsiye ederim.ücretide sgk dan sonra 150 tl ödedik.diğer hastane ve doktor ücretlerine göre ideal....erkek bebek annelerine şimdiden geçmiş olsun!Bu tecrübemizi hem zamanlama konusunda hemde ücretler konusunda ki anormal fiyat farkları dolayısı ile
kafası karışık ebeveynler için burda paylaşmak istedik.

peygamber efendimiz a .s iki torununuda 7 günlükkken sünnet ettirmiş bizde oğlumuzu geçen hafta 10 günlükken sünnet etttirdik gerçekten rahatladı çocuk önceden altını her açtığımda işiyordu şimdi öle bi sorun kalmadı o deri gidince bende izledim pipi rahatlıyor bence hemen yaptırın 3 günde atlattık büyüyüncede kıyafet giydirir ona unutulmaz bi parti yaparız yada ne biliyim disneylanda falan götürürüz bence 8-9 falan çok geç

benceya 6aydan once yaptıracaksın yada 5 6yaslarında benım oglum 5aylık onumuzdekı hafta nasıp olursa cocuk cerrahıyla konusacagız insallah buyuguncede kıyafetlerını gıydırıp bır yemek verıp eglencesını yaparız ınsallahgamyoncuiremsu

bu konuda tv d bir doktor söylemişti en iyisi 0-6 aylık zamanında.. Çünkü anestezi vermeleri gerekmiyormuş çok çabuk iyileşiyormuş zaten vücut hala daha kendini yenileme ve onarma döneminde olduğundan onu çok çabuk labul edip iyileştiriyormuş savunma mekanizması.. Ayrıca daha sonraki yaşlarda olabilecek sünnet tramvaları, korkuları da önlenmiş oluyor. Tabi ki iyi bir uzman olması gerekir.. Biz doğduktan sonra 5-6 aylık gibi yaptıracağız Allah nasip ederse ve erkek olursa..

benm doktorum bayan, bir oğlu varmış onu da 5-6 aylıkken sğünet ettirmiş bize de onu tavsiye etti ama biz bir türlü ettiremedik eşimi ikna edemedim ama ben de nasıl doğar doğmaz aklıma gelmedi diye pişman oluyorum bir an önce ettirmek lazım mevlütü düğünü 7-8 yaşında oluversn nolcak

arkadaşlar benimde 3 buçuk yaşında bir oğlum var ve biz 5 aylıkken sünnet yaptırdık çok rahat atlattık hemen iyileşiyo zaten sünneti yapan doktorumuz prof dr..du sünneti kesinlilkle uzman bir dr yapması taraftarıyım uzmanlar sünnet yaşını 1 yaşından önce yada 6 yaşından sonraa ya bilinçsiz olacak yada bilinçli olacak 2 ve 5 yaş arasında çocuklarda kaygı bozuklukları oluşabilirmiş ben şimdi iyiki 5 ayllıkken yaptırmışım diyorum

Back