12 yasindaki kizimdan gelen sigara kokusu?

Üzgünüm ama okullarda bunun ne kadar yaygınlaştığını duysanız şaşırırsınız. Dikkat edin kontrol edin ve hayır içmedi ben görürdüm diyerek kendini buna odaklanma.

Panik yapmadan, suçlayıcı bir tavır almadan konuş. “Ağzından sigara kokusu geliyor, bu konuda dürüstçe konuşabilir miyiz?” gibi bir yaklaşım daha etkili olur. Sebebini anlamaya çalış merak mı etti akranlarından mı gördü vs öğrenmeye odaklan. Cezalandırma rehberlik et ve takipte kal bu durumu gözlemle.

Kokuyu yanlis almadiysaniz sigara kokusunun sigara icmekten baska aciklamasi olamaz. Okul cikisi servise binmeden once icmis olabilir, okulda tenefuste bir yere gizlenip icmis olabilir. Kiz cocugu ergenlige erken giriyor maalesef 12 yas benim en isyankar ve yalanci oldugum zamandi. Allah yardimciniz olsun.

Bakkala cikmadi evde balkonda yok hatta evde baska o da da yok
Ağız kokusudur ya da puf içmiş olabilir mi ? Bu elektronik sigaralar. Kaleme falan benzeyeni var. Tek mantıklı cevap bu. Meyveli falan da kokuyor .. çantasına vs bakın değişik bir şey bulacak misiniz diye.

Maalesef sigara içme yaşı ilk öğretime kadar düştü, öğretmenim ve bu tarz vakalara çok rastlıyoruz özellikle de erkek çocuklarda hat safhada, kızınız sigara içmiş maalesef yoksa kokmazdı...

Kizim 13 yasinda,gecen sene kizimin sinifinda eleektronik sigara muhabbetti oldu. Bir kac cocuk icerken yakalanmis.
Cocuklar goruyor, heves ediyor..bir sekilde icmis olabilir

Puff içmiş olabilir mi
Saklaması kolay içmesi kolay
Bir arkadaşım var hiç aklıma gelmezdi içeceği
Elini ağzına götürüp duruyor
Ne yapıyor diye baktım bişey çekiyor
Astım ilacı sandım inanın o ne ilaç mı diye sordum öyle anlattı

Maalesef içme yaşı çok düştü
Oğlum lisede tuvalete sigara kokusundan girilmiyor dedi

15 yaşımdan 20 yaşıma kadar ben de kullandım
Şimdi bakıyorum da geçmişe ne cahillik
Sanki bir hava katıyor
Kendini başka ortamlarda sohbetlerde buluyorsun büyüdüm sanıyorsun
Ergenlik işte🤦‍♀️

Bende o yaşlarda meraktan içmişligim var. Bakkaldan almıştım hatta evde içmiştim. Bir kere nefesimi çektim hemen attım iğrenç 🤮 biseydi insanlar her gun nasıl içiyorlar anlamıyorum. Iyikide atmışım. Babamdan görüyordum. Yani o yaşlar ergenliğe geçiş çağları yapmaz demeyin yapacak olan ne yapar eder içer.

Ben lise çağında cebimde sigara paketiyle yakalanıp inkar etmiştim. (Yaşça büyük kuzenimin bahçede düşürmüş ona vereceğim demiştim.) Koku varsa sonuç olarak içiyordur.

ağzı kokuyorsa içmiştir, lami cimi yok.
Hiç farketmez, siz tuvalete girdiğinizde bir hışım kafayı camdan çıkarıp 2 fırt alsa bile aynı kokar yani.

X