• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

suni sancıyla doğumu başlatmak istediler!!sadece 2 cm açıklık var diye!!

maydanoz66

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2016
7
1
1
38
merhaba arkadaşlar, uzun zamandır takip ediyorum forumu, bu konuyu açmak için üye oldum:)
gebeliğimin 38. haftasındayım. dün kontrole gittiğimde nst de sancım cıktı -ama ben hiç bişey hissetmiyorum- ve 2 cm açılmam olduğu söylendi. bu akşam göndermeyelim suni sancı desteğiyle doğurtalım dediler. ben de kabul etmedim, mümkün olduğunca doğal yollardan normal bi şekilde doğurmak istiyorum da:) aynı durumu yaşayan oldu mu merak ettim, yani ortada daha bişey yokken günümün dolmasına da iki hafta varken neden apar topar doğurtmak istediler anlamadım. özel hastaneler yapar mı hep böyle şeyler, kendi çıkarlarını düşünüyo olabilirler mi? gerçi ne gibi çıkarları olabilir onu da bilmiyorum ama?
bugün de tatmin olmayıp devlet hastanesine gittim orda da nst ye bağladılar sancı falan çıkmadı. hala herhangi bi doğum belirtim de yok bu arada, 24 saatten fazla geçti üstünden.
özel hastaneye gidip de aynı tepkilerle karşılaşan oldu mu acaba, tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim, çaresizim, günüm bu kadar yaklaşmışken gittiğim hastaneye güvenimin sarsılması çok kötü:(

merhaba arkadaşlar, uzun zamandır takip ediyorum forumu, bu konuyu açmak için üye oldum:)
gebeliğimin 38. haftasındayım. dün kontrole gittiğimde nst de sancım cıktı -ama ben hiç bişey hissetmiyorum- ve 2 cm açılmam olduğu söylendi. bu akşam göndermeyelim suni sancı desteğiyle doğurtalım dediler. ben de kabul etmedim, mümkün olduğunca doğal yollardan normal bi şekilde doğurmak istiyorum da:) aynı durumu yaşayan oldu mu merak ettim, yani ortada daha bişey yokken günümün dolmasına da iki hafta varken neden apar topar doğurtmak istediler anlamadım. özel hastaneler yapar mı hep böyle şeyler, kendi çıkarlarını düşünüyo olabilirler mi? gerçi ne gibi çıkarları olabilir onu da bilmiyorum ama?
bugün de tatmin olmayıp devlet hastanesine gittim orda da nst ye bağladılar sancı falan çıkmadı. hala herhangi bi doğum belirtim de yok bu arada, 24 saatten fazla geçti üstünden.
özel hastaneye gidip de aynı tepkilerle karşılaşan oldu mu acaba, tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim, çaresizim, günüm bu kadar yaklaşmışken gittiğim hastaneye güvenimin sarsılması çok kötü:KK43:
Bende 38. Haftamda nst de sancı çıktı açıklığa da bakıldı 3 cm di. Ama doktorum bi problem olmadığnı ve bu görünen sancıyla daha gelmyceni söylredi dediği gibi de oldu sonrasında 40. Haftamın bitmek üzere olduğnda suni sancıyla doğum yapmak zorunda kaldım bebeğin kalp atışlarından dolayı. İnş. Sende güzel bi hikayeyle doğumunu yaparsın. Rabbim bi avazda kurtulmayı nasip etsin

albeni teşekkür ederim cevabın için, ferahladım biraz, insanın aklında illaki kalıyo acaba doktorun sözünü dinlemeli miydim diye ama doğru bi karar verdiğimi bi kez daha anladım şimdi, o vakti gelince çıkar zaten allahın izniyle neden erkenden zorla alınsın ki, amin inşallah allah bana ve bütün hamilelere kolay doğum nasip etsin.

senin daha iki haftan varmış boşver acele etme. Benim 40. Haftanın dolduğu gün hastaneye yatışım yapıldı. Ondan önce 2 hafta 1 cm açılma ile gezdim. Sancılarım düzenli ama çok düşüktü o yüzden fitille doğumu başlattılar. 7 cm den sonra fitil iş görmeyince suni verdiler. Sabahbyedide hastaneye yattım. Gece 3 te doğurdum ama sadece saat 12den sonra sancı çektim doğum ise işin en kolay kısmıydı. Normal doğum süper bişey

merhaba
ben beklenen doğum tarihinden bir hafta önce suyum geldiği için hastaneye gittim. açılma 1,5 cm idi. sabaha kadar beklediler sabah saat 11'de suni sancıyla başlattılar fakat su azaldığı için enfeksiyon riski sebebiyle bunu yaptıklarını söylediler.
sizin durumunuzda doğumun başlamasına ilişkin bir gösterge yok. Bence doğru yapmışsınız ama sağlıkçı değilim belki bir bildikleri vardır diyerek açık kapı bırakayım :KK48:

Canım doğum belirtilerine bak internetten doğum başlamadan gitme hastaneye. Hepsi doğuma almaya pek meraklı. Önce zorluyorlar sonra olmazsa sezeryana alıyorlar. 5 doğum yaptım ben. İlk 3u hep erken doğdu. Doğum başlamış deyip aldılar. O zaman yaşım da küçük araştırmamistım da. 4. Tam gününde saatinde doğdu. 5. De günüydü ama bir kaç saat erken doğuma aldılar. Kendime söz verdim. Bu sefer sancim olsa da hastanede bekleyip başvuru yapmicam. Ne zaman suyum gelir doğum başladı deyip giderim. Nefret ediyorum bütün hastaneler aynı özelde devlet de...

Arkadaslar sag olun verdiginiz cevaplar icin, yeni girebildim daha foruma o olaydan 4 gun sonra suyum gelerek hastaneye gittim ama oraya gitmk istemedigim icin devlet hastanesine gittim. En azindan vakti gelince dogurmus oldum. Dogru bi karar vermisim.
Buradan dogum yapacaklara sesleniyorum, arkadasin da dedigi gibi araatirin doktorlarin her dedigine hemen inanmayin, bunu diyecek hale geldik artik maalesef

Back