Suni sanci ile normal dogum hikayem!

umutlardunyasi

sydney
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2007
288
7
Selam kizlar. Internette hep dogum hikayeleri okumayi cok severdim biraz olsun dogum hakkinda fikir sahibi olabilmek icin. UMarim benim hikayem sizde biraz olsun sizde fikir edinebilirsiniz.

Gebelik boyunca gebelik sekeri ciktigi icin(insulin kullandim son iki hafta cunku sekerim kontrol edilemedi) erken dogum karari alindi. Bebegim iri olmasi engellenmesi icin gerekirmis. 39+4 e gun verdiler. Gunlerden pazartesi hastaneye gittik. Saat aksam 6.30. Beni odaya aldilar. Bana dogumu baslatmak icin rahmime jel surduler. Sonrada sancilarimi kontril icin sanci makinasina bagladilar. Sabah olunca (sali gunu) bir acilma varmi diye rahmimi kontrol ettiler eger 3 cm acilirsa suyumu patlatip dogum odasina aktaracaklardi. Ama rahmimi kontrol ettiklerinde sadece 1 cm acilma vardi. Bu arada sanci cekmiyordum sadece acilma bekleniyordu. Sali gunu sabah yine jel surduler. Aksam olunca gene kontrol (bazen canim yaniyordu rahmimi kontrol ettiklerinde, belkide kendimi sikiyordum o yuzden) kontrol de yine sadece 1 cm di aksam oldu yine jel surduler. Bana eger carsamba sabahi bu jel yine ise yaramassa rahmime bir balon koycaklarmis onunla acacaklarmis. Bunu duyunca strese girdim. Cunku rahmimi kontrol ederken zor dayaniyordum birde oraya nasil o balonu yerlestirceklerdi. Aksam yalniz kaldigimda agladim stresten. Cok dua ettim carsamba sabahi ya 3 cm acik olsun yada suyum kendinden patlasin diye. Balon olayi strese sokmustu. Carsamba sabahi saat 5 cukta hemsire geldi bana kontrol edilecegimi tuvalete gidip gitmek istemedigi sordu. Bende gitmek istedigimi soyledim. Tuvalete gittigimde kanamam vardi. Aslinda sali gununden hafif kanamalar vardi ama bana suyumun patlamadigini hafif bu tarz kanama olabilecegini soylemislerdi. Ama bu sefr farkliydi. Sanki suyla karismisti kanama. Hemsireye soyledim ve hafif sanki adetimin ilk gunu gibi agrim vardi. Hemsire pedimi kontrol etti. Evet suyun patlamis seni dogum odasina aktaralim sen hazirlan dedi. Copk sevindim. ALLAH ima sukur dualarimi kabul etti. Suyum kendinden patlamisti. Balon olayindan kurtuldum. Herkes doguma korkuyla giderken ben sevincle gittim. Hafif agrimvardi ama umrum degildi. Hemen esime haber verdim gel diye. Avustralyada refakatci olayi yok. Saat 8 den sonra herkes evine bir tek hasta kaliyor hastanede. Esim cok sevindi. Beni dogum odasina aldilar. Hemsire geldi bana onluk verdi. Onu giydim. Sonrada kahvaltimi getirdi. Cok iyi davraniyorlardi. Sekerimi tansiyonumu vs kontrol ettiler. Kahvaltimi rahat yapmam icin firsat verdiler ama ben sevincten mi yoksa heyecandan mi yada korkudan mi bilmem pek canim istemeyerek yedim. Esim ve gorumcem saat 7 bucuga dogru geldiler. Odada oturduk. sancilarim hafif adet sancisiydi. Hep dusundum acaba suyum patladi en son 1 cm acikti ama simdi ne olmustur acaba acilma varmi diye. Dusuncem 4 cm ve epidural du. Hemsire kontriol etti. Artik alistimmi yoksa haifif olan sancidanmi bilmem kontrol ederken her seferinde daha az aci hissediyordum. Kadin 1 cm acik var dedi. Sasirdim. Hala 1 cm di.bir degisiklik yoktu ama olsun suyum kendinden gelmisti. Bana suni sanciyi bagladilar. Saat 8 civariydi taktilar,. Saat 10 bucuk oldugunda kontrol etmelerini istedim eger 4 cm ise epidural isteyecektim. Ama sancim hafifti. Hemsire kontrol etti. 2 cm olmustu. Cok uzuldum. Herkesinki aciliyor benim ki nemed acilmiyor. Suni sanci bagladilar yaklasik 3 saat oldu ve sadece 2 cm di. Oncesinde zaten 1 cm acikti. 3 saatte sadece 1 cm acilmisti,.Hemsire bana cok iyi gidiyor cunku iyicene rahmin inceldi bundan sonrasi kolay acilacak dedi. Teselli ediyormus giib gelmisti. Moralim bozukmustu. Suni sancinin dozajini yukselttiler. Saat 1 bucuk olmustu. Artik sancilari hissediyordum. Bir bunalti geldi .nedenI gobegimdeki rahatsiz edici bantlardi. Bir kasinti geldi. Onlar olmasa daha rahat olcaktim. Ama cikartmadilar, Sdece tuvalete giderken izin verdiler. Tuvaalete gittim. Midem bulanti kustum. Yatagima geldim. Gaz vermelerini istedim. Bir elimde suni sanci, digerinde gaz maskesini tutyordum, karnimda bantlar. Uff onlar sanci ile birlesince ne rahatsiz ediciydi. Snci nasil birseydi o anda? Sancilarim her 2 dk da bir yaklasik 45 saniyeye yakindi. Kasiklarim aciyordu, Geldiginde burnumdan nefes alip burnumdan veriyordum. Agzimdan nefes verince midem bunaliyordu cunku. Hemsireye gaz istemedigimi fenalik geldigini soyledim. Cunku her iki elimde dolu ve banttan karnim kasiniyordu. Igne istedim. Uyusturucu baska cesit igne istedim. Agri kesici yani. Saat 2 ye dogru serumun icine agri kesici verdiler. Sonrasinda uyuklayarak gecirdim. AGrilar fazlalasmaya baslamisti ama kesildigi anda uyuyordum. Tekrar agri geldiginde eger 45 cm ise onun yarisini hissediyordum uyumakta. agri kesici beni baya uyusturdu. Bir ara esim eve gitmisti geri geldi. Ona bile suratina bakacak kadar gozumu acamiyordum. Hemsireler gorev degistirtp baska hemsire geldiginde kendini tanitiyordu. Onlara bile kusura bakmayin gozumu acamiyorum memnun oldum diyordum. Eim gorumcem konisiyoerdu ama onlara cevap veremiyordum uyumaktan kendimi alamiyordum. Sadece sanci uyandiriyordu oda fazla surmuyordu zaten. Artik saat 4 45 olmustu.Hemsireye rahmimi kontriol etmelerini istedim,. Cunku ikinmam vardi. Eger ikinman geldiyse dogum yaklasti cok iyi dediler. Rahmimi kntrol ettiler. Hemsire diger hemsireye oteki arkadasimda kontrol etsin fikrimi soyeyecegim dedi. Bu arada kontrol ettiklerinde hic canim yanmuiyordu artik. Sadece sancim geldiginde beklemelerini gectiginde kontrol etlmelerini istedim. Ikiside kontro ettiklerinde bana 9 bucuk cm olmus dediler.Inanamadim. Tamam epidural istiyorum dedim. Ama hemsire cok iyisin afferin sana ama artik epidural a ihtiyacin yok dogum gedi birazdan ikinacaksin ikinma hissin azalir dogum uzar dediler. Beni ikna ettiler tatli dilleriyle. Esim eve gitti beni son anda ikinmami gormek istem,edi heyecanlandi,. Gorumcem hep yanimda destek oldu. Saat 5 oldu. Hepsre gedi dedimki artik tutamiyorum ikinacagim. Bana mmumkun oldugunca nefes al ver ne kadar ikinmani tutabilirsen o kadar iyi dedi. Acilmanin tamamen olmasi bekleniyordu. Ama ikinmayi tutmak cok zordu. Artik 2 tutuyorsam 1 ikiniyordum. Ikinma hissi sanki buyuk tuvaletim gelmiste tutyormusum od aiyicene bastiriyormus hissiydi. Saat 5.10 da ikinoyrdum artik tutamiyordum hemsire doktor gelcek biraz daha nefes al ver bebek sikintiya girmesin tamamen rhmin acilsin dedi. Saat 5 15 te iki bayan doktor geldi.3 de ebe vardi sanirim. Ayaklarimi catala koydular. Artik ikinabilirsin dediler. Gorumcem dedi o anda oleeey demisim:) sevincten. Cunku ikinsam cok rahat olcakti o anki istegim sadece ikinmak ti. Ve iki defa ikindim doktor ben buyuk bir itme istiyorum dedi cunku bebek kalp atisi dusuk vakum kullanmam lazim dedi. Onu duyunca 3. ye ikindim. Ikinma hiddi gitmisti ama ben kinmam olmadan ikindim. Am cok rahatti. Inanin ikinmak cok guzel raht birsey hic zor degil. Ve 3 yte bebek kafasi geldi zaten vucududa cok kolay cikti hemen. Ve karnima koyduar. Birtanem killarimdaydi. 2 kilo 930 gram ve 47 cm di. Inanim o anda butun sanci kesildi dogruymus yani. herkese hayirli dogumlar. Innain korkulacak bir sey degil.Dogumum 7 saat d=surdu ve ilk dogumumdu. Snci hissi sanki adet olmusun gibi bir sanci kasiklarin biraz daha agri yapiyor o kadar. Bebegin cikisi ise cok basit. Eger 10 cm eacildigi an kendinizi kurtulmus sayabilirsiniz inanin cok kolay bebegin cikis ani. Cunku ikinma zamani sanci olmuyor sadece ikinma hissi oluyor yaani ben oyoe hissettim.

cok guzel anlatmıssın canım ..dogum yapacaklara bence faydası olur.. ayrıca canım sanada gecmıs olsun bebegın hayırlı olsun saglıkla buyut...

öncelikle allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin canım.. seninkide nispeten rahat bi doğum olmuş anlaşılan.. benim doğumumda toplam 1.5 saat sancı çektim yani sancı kısmı çok rahattı ama ıkınmam gelmedi 10 cm olmasına ramen ve ıkınma hissi olmadığı için doğum sırasında çok zorlanmıştım.. herkesin farklı oluyor işte :)
sağlıklı mutlu bir bebeğin olur inşallah :)

Allah hepimizin bebişlerini analı babalı ve sağlıklı büyütmeyi nasip etsin. Ben 4 martta 2010'da doğum yaptım. Cahil cesareti göterip(kendi adıma) normal doğum yaptım. 5 saat süren ve o 5 saati de sancılar içerisinde geçen doğumum gerçekleşti. Canı çok tatlı olmayan biriyim ama hayatımda böyle bir sancı yaşamadım. Tabii ki kolay olmayacağını biliyordum ama bu kadar zor olacağını tahmin bile etmemiştim. Allahıma şükürler olsun ki bebeğim mosmor olamasına rağmen sağlıkla doğdu. Benim çatım darmış açılma olmadı. Tabii bir de hastane ve doktor gazabına da uğradım.Normal doğum yapmak isteyen arkadaşlarımı etkilemek istemiyorum herkes aynı değil. Yengem'de yarım satte gerçekleştirdi doğumunu. Doğum yapacak olan arkadaşlara hayırlı doğumlar diliyorum.

rabbim hayırlı evlat etsin bahtı açık olsun inşallah
suni sancıyla güzel bir hikaye olmuş.hep korkmuşumdur suni sancıdan ben

canım tebrik ederim bak kavuşmuşsun meleğine gözün aydın.bende 18.10.2010 da kavuştum prensesime çok şükür.Allah analı babalı büyümeyi nasip etsin bebişe.öpüyorum ikinizide.

Son düzenleme:
tebrik ederim çok güzel bir hikaye , hergün dört gözle bekliyorum , yeni bir hikaye varmı acaba diye 1,5 ay kadar kaldı inşallah doğumuma bir aksilik olmazsa , bebeğim ters şuanda , inşallah dopum şeklini alırda bende normal doğum yaparım, tabi hayırlısı Allah'tan bakalım biz ne görücez , sana bebeğinle sağlıklı mutlu huzurlu bir ömür diliyorum Allah'tan ..... :KK69:

hayırlı olsun bebeğiniz..normal doğumlar sanki bu yıl biraz daha arttı geçen seneye göre..normal doğum okudukça seviniyorum..tabi abartılı bir sorun olmadığı sürece..ama sezeryan hala açık ara farkla önde..umarım keyfi yaptırmayı düşünen anneler,adaylarda önümüzdeki yıllarda daha bilinçlenirler

slm arkadaşlar ben dogumumu normal istiyorum ama bi o kadar da korkuyorum ne yapabilirim

öncelikle kendini korkutmaktan vazgeç..yüzyıllarca kadınlar böyle doğurmuş..kaldıki bizim imkanlarımız çok daha fazla..hastanedeyiz,ilgilenen hemşire ebeler var,dr başımızda duruyor..herkes yaptıysa bende yaparım diyecek ve doğuma kadar düşünmeyecek oluruna bırakacaksın canım

Ne güzel kolay doğurmuşsunuz :)
cesaret aldım kaç kiloydunuz doğumdan önce zayıf mısınız

zayıflar zor doğurur derrlerde
ben zayıfım ondan soruyorum

MaşaAllah Allah analı babalı büyütsün hayırlı bir evlat eylesin. sevdalinka06 benim bildiğim zayıflar daha kolay doğurur, kilo iyi değil hamilelikte ve doğumda.

güle güle büyütün..benimde suni sancıyla oldu doğumum..herkesin ağrı eşiği farklıdır..8 saat sürdü..bende acıya dayanıklı biriyim ama doğumum, sancılar, ağrılar, ıkınmalar çok zor oldu..Rabbim tüm hamileleri kolaylıkla kurtarsın..

bende sizin gibi çok rahat doğuranlardanın ilk doğumum 5 saat sürdü kendi sancımla doğurdum bende senin gibi yaşadım doğumumu ıkınamak doğumun en kolay kısmı yağ gibi çıkıyor bebek sancı kısmı bazen zorluyor insanı ama çok değil adet sancısından biraz daha fazla.yurt dışındasın galiba türkiyede olsan suyun geldi açılman yok deyip çoktan sezeryana almışlardı bile.normal doğum hikayelerini duyunca okadar seviniyorumki sizi çok çok tebrik ediyorum bebeğinizi gülegüle büyütmeniz dileğiyle:emir_bebek:

allah analı babalı büyütsün evladınızı inşşş bende 20 haftalık hamileyim ve rabbim kısmet ederse normal dogum düşünüyorum ve herkese soruyorum malüm artık zamanımız azalıyo korkuda basmadı degil ama ne güzel anlatmışsınız inşş rabbiz bizede yardım eder bizde böle yazarız dogum hikayemizi sizin gibi :KK34:

Ne güzel kolay doğurmuşsunuz :)
cesaret aldım kaç kiloydunuz doğumdan önce zayıf mısınız

zayıflar zor doğurur derrlerde
ben zayıfım ondan soruyorum

canım inanma yalan onlar millet korkutmaya bayılıyor ben hamile kaldığımda 49 kiloydum 60 kiloyla doğuma girdim o kadar rahat doğurdum ki ebe bile şaşırdı 6 yıllık ebeyim senin gibi rahat doğuranı görmedim dedi önemli olan tek şey cesaret korkarsan doğuramıcam dersen zor doğurursun bebeğin için cesaretli ol doğumda yaşayacağın her sancı ve kasılmada bebeğinin ilerlediğini düşün onu kollarına alman için sabırsızlanırsan ve sakinliğini bozmazsan ne kadar rahat doğurduğuna sen bile şaşırırsın.
banada çok dediler sen zayıfsın doğuramazsın diye ama bak çatır çatır doğurdum doğuramazsın diyenler çatlasınnnnnnnnnn

X