Pekala, çok güzel yazmışsınız.
Herşey iyi güzel, katılırım lakin şunu anlayamıyorum. Ülkenin üst düzey yöneticileri bu düğünü yaptı/katıldı diye değişen ne oldu. Terörle mücadele politikası, iç-dış politika vs aksayan nedir? Günlerce mi sürdü, bir nikah oldu bitti gitti, biz hâlâ konuşuyoruz o ayrı.
Benim anlam veremediğim nikahın ertelenmesini beklemek. Neden? Ne zamana kadar? Bugün şehit vermeyeceğimizin garantisi var mı, yokki malesef.
Siz nikahı önemser misiniz bilmiyorum ama nikah önemlidir,tahmin edemeyeceğiniz kadar önemlidir. Bu inançla yaşayan kesimin nikah törenini de siz eleştiremezsiniz..
İmrzalioglu nun nikahına birşey demiş miyim, iyi okudunuz mu?? Dün evlenen, geçtiğimiz ay evlenen, haftaya evlenecek olan hiçkimse için tek lafım yok.
İçip dağıtana da, Kuran okuyana da...
Tek fark, ortada şehitlere, ülke durumuna saygısızlık yapılıyor diyorsak bunu o oynayana, içene dağıtana soracaksın.
Eğleniş biçimini yargılayamazsın diyorsunuz, siz yargılıyorsunuz ama cumhurun düğününü...
Benim kimseyi savunduğum da yok işin aslı.. Benim tek savunduğum, nikah denen akid ertelenmemelidir bu kadar. Devlet erkanı da olsa, bir numaralı pozisyonda da olsa...
Çünkü bu terör mücadelesi sürüyor, sürecek, daha çok yolumuz var malesef, hainlerden temizlenmek o kadar kolay değil.
Eğer cumhurbaşkanına karşı bu kadar nefret dolu olmasanız bu yapılan da yanlış gelmezdi.sevmek zorunda değiliz o ayrı, objektif bakabilmek önemli. Kimin kızı evlenmiş, hangi parti hangi zihniyet bize ne..
Ve........ Benim reeldeki düşüncem sizi ilgilendirmez biliyorum. Burda kimliğimiz de açık değil o da var. Ama yine de, bir rumuzla dahi olsa burda bir üyeyim ve asla aksi bir izlenim vermek istemem. Ben ailesinde birçok silahlı kuvvetler personeli bulunan bir vatandaşım.Şu kötü günleri her an eli bağrında, kötü bir haber gelmemesi umuduyla geçiren bir insanım.Benim milli değerlerimi kimseye de sorgulatmam, öyle de sevgim var bu ülkeye.. Herşeye rağmen..
Bunu da belirtmek istedim, size değil illaki, kendimce..
Neresinden başlasam bilemedim, dağınık olursa affola.
Birincisi benim nikah törenine atfettigim ya da atfetmediğim önemin konumuzla bi alakası yok, nikahın önemi nikahlanmak isteyen iki kişiyi bağlar. Sümeyye Erdoğan'da bu konuda her normal vatandaş kadar özgürdür. İstedigi zaman nikah törenini gerçekleştirebilir. Nikahını ertelememesi de normaldir, zira ülkenin düze çıkmasını bekleyecek olursa korkarım daha uzuuun bi süre bekar kalması gerekecekti.
Sümeyye'nin nikahını yanlış kılan böyle bi zamanda içinde boguldugu gösteriştir. Sade bi törenle amacına ulaşabilecekken (eger amaç evlenmekse) binleri bulan davetlileri, geceden kapatılan yollarıyla yarattıgı magduriyetlerdir, tüm devlet erkanını dünyanın en dertsiz en refah icindeki Iskandinav ülkesinde yasıyormusuzcasına şık elbiseleri, lüks aracları ve tarifsiz gülümsemeleriyle oraya dikmesidir. Gazeteleri çarşaf çarşaf kaplayan haberleridir.
Şehitleri gerekçe göstererek ülkenin birliginin ve bütünlügünün hem içerideki hem dısarıdaki tehditlere karşı gösterilmesi için fırsat yaratacak her türlü milli bayram, resepsiyon, etkinlik birbiri ardına iptal edilirken işine gelmeyince bırakın kızının şaşalı nikahını muhtar bulusmasını bile iptal etmeyen cumhurbaşkanının akıllarda soru isareti bırakan tavırlarıdır o nikahı yanlıs kılan.
Ogullarının asla evlendigini göremeyecek anaların, gelinligini giyeli daha birkaç ay olmuş elleri yüreklerinde asker yolu bekleyen kadınların oldugu bi ülkede haftalardır hatta aylardır bizim hayatlarımızla hicbi iliskisi olmaması gereken genc bi kızın nikahının konusulması ayıptır.
Bu nikah için yapılan masrafların ne kadarının halkın ve devletin sırtında oldugu merak konusudur mesela. Ama bunu soramazsınız. Bana birini hatırlatıyor biliyor musunuz, benzer babalar, benzer kız evlatlar, benzer sorular. Birbirinden bu kadar haz etmeyen insanların benzerligini çok ironik buluyorum.
Terör konusunda hainlerden temizlenmek kolay degil demissiniz. Çok doğru. Ama hiç aklınıza geliyor mu bi hain nasıl kök salar? Siz yanınıza yörenize sokmadıkça, onun kirli oyunlarını onunla beraber oynamaya çalışmadıkça, her zaman aynı netlikle ona karşı koydukça, belki rüzgar benim lehime de döner koparabildigimi koparayım diye onunla dans etmedikçe tüm damarlarını kestiginiz bi hain size ne kadar zarar verebilir? Bi de tam tersi, her koldan beslediginiz bi hain icin sonra canımı yaktı diye aglamak neyi kurtarır?
Son olarak cumhurbaşkanı benim herhangi bi duygu besledigim bi insan degil. Zira kendisi benim babam, amcam, arkadaşım ya da yan komşum degil. Bir siyasiye kör kütük hayran olup tapacak ya da ölesiye nefret edecek kadar delirmedim zira.
Yaptıklarıyla ve söyledikleriyle hayatımın fazlaca icinde olsa da her davranısını ülkemin maddi, siyasi ve askeri gelecegi, hak ve özgürlüklere etkisi, dünyanın kalanıyla kıyasla bizi hangi seviyeye koydugu cercevesinde degerlendiriyorum.