yemeğini yaparken soğan doğruyorsunya,kıymasını koymadan önce soğana yeteri miktarda domates ve biber salçanı ekle iyice kavur,salça tadı çıksın kavurunca..eğer salçanı kavurmazda direk suyu eklersen yemek asla lezzetli olmaz,herşey havada kalır yani,lezzetler birbirine karışmaz tatsız tuzsuz gibi bişey olur yavan yavan..
birde yapış sıran nedir?
Köftede yağı fazla gibi geldi bana da.
Bir de yemeğin suyu kıvamlı ve homojen olsun dersen salçayla birlikte bir çay kaşığından az un koyup birlikte kavurabilirsin.
Evet yağı çok koyarsan illa ki yüzeyde öbek öbek toplanır, az koy ki öbekleşmesin. Salçanın suya karışması için de iyice kavurmak gerekir yoksa topak topak pişmemiş gibi suyun içine dağılır..
yemeğini yaparken soğan doğruyorsunya,kıymasını koymadan önce soğana yeteri miktarda domates ve biber salçanı ekle iyice kavur,salça tadı çıksın kavurunca..eğer salçanı kavurmazda direk suyu eklersen yemek asla lezzetli olmaz,herşey havada kalır yani,lezzetler birbirine karışmaz tatsız tuzsuz gibi bişey olur yavan yavan..
sanırım sorun bu, salçayı az kavuruyorum ve domatesten sonra koydum bikaç kez...
evet canım salçayı ne kadar karamelize edersen o kadar lezzetli olur,ama yakmamaya dikkat et ve başından ayrılma sürekli karıştır soğanını ve salçanı
bu arada yemek yaparken mutlaka tahta kepçe tahta kaşık kullan,metal kullanma..
benden tavsiye:)
zeytin yağlı yemeklerin yapılış şekli farklıdır benim bildiğim. Zeytin yağı az ısı isteyen bir yağ yoksa orta ısıda bile sağlık açısından çokta masum gözükmez. şöyle dene illa zeytin yağıyla yapcaksan. önce domatesi rendele sonra içine bir kaşık zeytin yağı at. O biraz kavrulsun domates suyu salçadan da geç olur sonra suyla inceltilmiş salçayı kat sonra bir taşım daha pişir. Sonra su işte malzeme ne ise.
Eğer ne kadar denesen de olmuyorsa sana bir hile söyleyeyim:) sosun içine çok az bir un at çırpma teliyle hızlı karıştır kıvam verir.
acele etme yavaş yavaş kavur salçanı veya domatesini hatta domates koyacaksan minik minik küpler yaparak ayrıca rendeleyerek koyabilirsin birde domatesi kavururken üzerine azıcık tuz serpiştirirsen domates iyice salar kendini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?