Yöresel Tarif sulu köfte tarifi lütfen

Yöresel Yemekler

evlivecesur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2010
234
0
ben bilmiyorum esim cok seviyor ama benim bildigim yuvalama degilmis bu tamamen kiymadan oluyormus limon sikip yiyorlarmis bilen varsa ramazanda makbule gecer

Benim bildiğim sulu köfte tarifi şöyle;
Köfte için,
Kırık pirinç, kıyma, kuru soğan, karabiber, pul biber, tuz ve maydanoz
Suyu için
Patates, havuç, yumurta sarısı limon.

Doğranmış soğan, kırık pirinç, kıyma, tuz, pul biber, karabiber ve maydanoz iyice yoğrulur. bilyeden biraz daha iri olacak şekilde yuvarlanır ve una bulanır.
Bir tencerede küp doğranmış havuç yağda kavrulur.Su ilave edilir. Pişmeye yakın küp doğranmış patates ve köfteler ilave edilir.Piştikten sonra yumurta sarısı ve limon çırpılır. Köftelere ilave edlip bir iki taşım kaynatılır.
Tuz ilave edilir.

yumurta sarisimi yemege bir yasima daha girdim okis cnm sagol yardimin icin deniyeyim sunu onsallah tutar

TERBİYELİ SULU KÖFTE

300 GR KIYMA

1 /2 ÇAY BARDAĞI PİRİNÇ
1 YUMURTA
2 DİLİM UFALANMIŞ EKMEK İÇİ
1ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
1 TATLI KAŞIĞI NANE
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
KÖFTELERİ UNLAMAK İÇİN BİR MİKTAR UN

TERBİYE

1 YUMURTA SARISI

YARIM LİMON SUYU

1 ÇORBA KAŞIĞI UN

HAZIRLANIŞI:

Harç için belirtilen malzemeleri iyice yoğurup köfte hamurunu elde edin. bu hamurdan cevizden az küçük parçalar koparıp toplar yapın ve bu topları un serpilmiş tepsiye dizin.
Bir tencereye 1,5 litre kaynamış su ve tuz koyun. köfteleri suya ilave edip pirinçler uzayana kadar -yaklaşık 15 dakika- pişirin.
terbiyesinin hazırlanması:

1 yumurtanın sarısını,unu ve yarım limonun suyunu tel ile iyice çırpın.
Yumurtalı limonlu unlu karışıma azar azar köftenin suyundan iki kepçe -çırpmaya devam ederek- ilave edin.
Bu terbiyeyi köftelere karıştırarak ekleyin. bir iki taşım kaynatıp servis yapın.
Üzerine kurunane ve pulbiberle süsleyip servis edebilirsiniz

tarifi netten alıntı yaptım canım ama annem ve ben aynı bu şekilde yaparız

sulu köfte biz çok yaparız.. yaparken içine biraz tavuk göğsünü rondodan geçirip kıymaya eklerseniz pişerken dağılmaz :hulya:

Biz bulgurla yaptığımız sulu köfteye limonlu ve yumurtalı terbiyeyi kullanmayız.
Köfteleri hazırladıktan sonra ayrı bir yerde küçük doğranmış bir adet orta boy kurusoğanı yağda kavurur salça ilave ederiz.Suyunu ve ilave eder kaynadıktan sonra köfteleri ve biraz pirinci ekleyip pişiririz.Üzerine nane ve tereyeğı eritip ilave ederiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…