Tatlı Tarifi Sultan Lokumu Cevizli Harika Bir tat

nisansu

Mahkum bir hayat...
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2007
473
0
96
Diğer
Arkadaşımdan aldım tarifi denedim. Bayıldık. Ne zaman yapsam herkes tarifini alıyor. Deneyin derim kızlaaarrrr bayılacaksınız.....

1 kg. süt,
1 paket (250 gr) margarin,
2 su bardağı şeker,
1 paket vanilya,
2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un,
Ceviz,
tarçın

Önce unla yağı kavurun. Şekeri ekleyip kavurmaya devam edin. Sütü azar azar ekleyin, çırparak pişirin. Oldukça yoğun bir muhallebi kıvamına gelip pişince ocaktan indirin. Hemen vanilyayı ekleyip 10 dk. çırpın. Buzdolabında en az 2-3 saat bekletin. Soğuyunca elinizi hafif suyla ıslatıp her birinden ceviz büyüklüğünde parçalar alın, içine ceviz + tarçın karışımından koyup kapatın ve yuvarlayın. Lokumları hindistan cevizi serpilmiş tepsiye dizin. Her tarafının hindistan cevizine bulanmasını sağlayıp, kürdan batırın. Servis edene kadar buzdolabında saklayın...
Afiyetle.......

valla ben aynen yaptım cnm hatta bunu portakal agacından aldım da yaptım
inanılmaz agır
fazla margarınlı gibi tadı var
bi tencere oldu cok zor karıstırılıyodu muhallebısı kollarım yoruldu karıstırmaktan
degecegını umuyodum cınku sıcakken baktım muhallebının tadına guzel geldı
beklettım dolapta 2 saat kadar sonra yuvarladım aynen boyle gece dolaba attım sabah cıkardım iş yerindeki arkadaslara getirdim . mükemmel bişe oldugunu sanarak sundum iş arkadaslarıma bitanede kendim aldım ama miğdem bulandı acıkcası yag kokusundan. belkide bana oyle geldi bilemiyorum .
ama kimse ikinciyi istemedi . 9 kişiyiz burda bide . yaptıgım seyleri bayıla bayıla yerlerdi cok uzuldum bende valla :çok üzgünüm: utandım yaniii
tarifi harfiyen uyguladım ayrıca :1shok:
hiç bişeyini değiştirmedim. eksiltip arttırmadım.
tabi zevk meselesi bu
izmirlilerin damak tadına uymuo demekki :))
denemek isteyen önce yarım ölçüden kendine denesin. benim gibi birilerine ikram etmeden önce tadına baksın derim. Onun için yazdım yaşadıklarımı
Nisansu kızma bana canımcım emi :)

Son düzenleme:
valla ben aynen yaptım cnm hatta bunu portakal agacından aldım da yaptım
inanılmaz agır
fazla margarınlı gibi tadı var
bi tencere oldu cok zor karıstırılıyodu muhallebısı kollarım yoruldu karıstırmaktan
degecegını umuyodum cınku sıcakken baktım muhallebının tadına guzel geldı
beklettım dolapta 2 saat kadar sonra yuvarladım aynen boyle gece dolaba attım sabah cıkardım iş yerindeki arkadaslara getirdim . mükemmel bişe oldugunu sanarak sundum iş arkadaslarıma bitanede kendim aldım ama miğdem bulandı acıkcası yag kokusundan. belkide bana oyle geldi bilemiyorum .
ama kimse ikinciyi istemedi . 9 kişiyiz burda bide . yaptıgım seyleri bayıla bayıla yerlerdi cok uzuldum bende valla :çok üzgünüm: utandım yaniii
tarifi harfiyen uyguladım ayrıca :1shok:
hiç bişeyini değiştirmedim. eksiltip arttırmadım.
tabi zevk meselesi bu
izmirlilerin damak tadına uymuo demekki :))
denemek isteyen önce yarım ölçüden kendine denesin. benim gibi birilerine ikram etmeden önce tadına baksın derim. Onun için yazdım yaşadıklarımı
Nisansu kızma bana canımcım emi :)

Canım niye kızayımyerimseniben
Beğenmemiş olabilirsin. Ama ben sürekli yapıyorum ve herkez benden tarifini istiyor. Hem görüntüsünü hemde tadını çok beğeniyorlar....
Acaba yağ ile unu iyice kavurmadın mı:uhm:
Gerçi harfiyen uyguladım diyorsun ama:sm_confused:
Bende çok çıkıyor diye genelde yarım tariften yapıyorum bu aralar...
Birde karıştırırken beni hiç yormadı...
Hiç zor bir tatlı değil aslında....Dediğim gibi benden çok tarif aldılar. Hatta görümcemin mevlütü olmuştu, oraya yaptım götürdüm. Herkez bayıldı ve tarif yazmaktan ogün kolum yoruldu...

Tabi zevk ve damak tadı meselesi canım. Herkez aynı şeyi sevecek diye bişey yok sonuçtakaydirigubbakcemile5

Sevgiler canım...

olmadııı vıcık vıcık oldu tam öçlü olmasına ragmen.
tadıda cok agır gercektennn ufffffffffffff :gitme:

Back
X