- 24 Mart 2020
- 9.888
- 35.543
- 31
- Konu Sahibi WunderLost
Merhabalaaaaar
Yeni yarışmamızda Sultan Kebabı ile yer aldım belki de bir müddet uzak kalacağım diye buna katılmak istedim
Malzemeler
2 adet yufka
Et(2 kişi olduğumuz için ben oldukça az miktarda kullandım 200-250 gr civarı)
Garnitür
Baharatlar
☆Bunun içine soğan, sarımsak, kızartılmış patates ve patlıcan da koyabilirsiniz çok güzel oluyor, ben soğan sarımsak yiyemiyorum bu aralar diye böyle sade yaptım☆
Beşamel sos için:
1.5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
1.5 su bardağı süt
Tuz, karabiber
Üzeri için kaşar rendesi
Önce etimizi haşlayalım. Sonra tavaya biraz tereyağ alıp haşlanmış etleri tereyağda kavuşalım, garnitür ve baharatları ekleyip biraz daha karıştıralım ve ocağın altını kapatalım.
Yufkalarımızı 4 e bölelim(her iki parçadan bir porsiyonluk kebap elde edeceğiz)
Uygun küçüklükte bir kaseye 2 parça yufkayı yerleştirip içine harcımızı koyup kapatalım, kaseyi fırın tepsimize çevirelim.
Bir tavada tereyağ ve unu kavurup sütü ilave ederek beşamel sosumuzu hazırlayalım. Tuzunu ve karabiberini ekleyelim göz göz olunca altını kapatalım. Sosumuzu hazırladığımız bohçaların üzerine gezdirip 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Kızarınca çıkarıp kaşar rendesi ekleyip tekrar fırınlayalım.
Şimdiii sunum zamanııııı
Afiyet olsuuuuunnn
Yeni yarışmamızda Sultan Kebabı ile yer aldım belki de bir müddet uzak kalacağım diye buna katılmak istedim
Malzemeler
2 adet yufka
Et(2 kişi olduğumuz için ben oldukça az miktarda kullandım 200-250 gr civarı)
Garnitür
Baharatlar
☆Bunun içine soğan, sarımsak, kızartılmış patates ve patlıcan da koyabilirsiniz çok güzel oluyor, ben soğan sarımsak yiyemiyorum bu aralar diye böyle sade yaptım☆
Beşamel sos için:
1.5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
1.5 su bardağı süt
Tuz, karabiber
Üzeri için kaşar rendesi
Önce etimizi haşlayalım. Sonra tavaya biraz tereyağ alıp haşlanmış etleri tereyağda kavuşalım, garnitür ve baharatları ekleyip biraz daha karıştıralım ve ocağın altını kapatalım.
Yufkalarımızı 4 e bölelim(her iki parçadan bir porsiyonluk kebap elde edeceğiz)
Uygun küçüklükte bir kaseye 2 parça yufkayı yerleştirip içine harcımızı koyup kapatalım, kaseyi fırın tepsimize çevirelim.
Bir tavada tereyağ ve unu kavurup sütü ilave ederek beşamel sosumuzu hazırlayalım. Tuzunu ve karabiberini ekleyelim göz göz olunca altını kapatalım. Sosumuzu hazırladığımız bohçaların üzerine gezdirip 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Kızarınca çıkarıp kaşar rendesi ekleyip tekrar fırınlayalım.
Şimdiii sunum zamanııııı
Afiyet olsuuuuunnn