- 29 Ağustos 2008
- 4.086
- 614
- 448
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Keşke iletimin sonuna 'yüksek miktarda ironi içermektedir' yazsaydım:) Birincisi benim bahsettiğim fotoğraf bu fotoğraf değil. Bir yerlerden bulursam eğer mutlaka yüklerim bahsettiğim fotoları. En son geçen sene hanedan üyelerinin aileleri tek tek gezilip fotoğraflanmıştı. Emin olun ben daha Türkiye'de yirmi yaşında çocuğu olup da o derece kısa etek giyen kadın görmedim (ki takdir ediyorum hatunu fiziğini iyi korumuş) Dediğim gibi kimseyi kıyafetlerinden dolayı yargılamam ben. Ayrıca kendim de öyle kapalı giyinen bir insan falan değilim. Ama Türkiye'de hala nedense böyle bir Osmanlı hayranlığı mevcut. Tarihimi asla inkar etmem. Osmanlı benim de soyumdur ama bitme devri gelen herşey biter. Kaldı ki son dönemleri malumunuz adamlar tahtta kalabilmek için vatanı sattılar resmen. Buna rağmen nedense bu bahsettiğim hayranlık nedeniyle hep şöyle bir düşünce var muhafazakar kesimde 'Osmanlı olsaydı daha dindar olurduk, Osmanlı hanedanı tekrar gelirse daha dindar oluruz' vs. Oysa Osmanlı dedikleri aile şu anda Avrupa'nın dört bir tarafında bayağı bildiğin İngiliz kontları, kontesleri edasıyla yaşıyorlar. Var olan mal varlıkları yedi sülalelerine daha yeter. Ama işte insanoğlu doymak bilmiyorsa bilmiyor ne yapsınlar.... Ben asıl onlara hak verenlere kızıyorum. Bir ülkenin toprakları nasıl bir ailenin malı sayılabilir. Ki dedelerinin kendi şahsına ait çok az tapusu vardır. Memaliki şahane denir Padişahın mülkiyetinde olan mal varlıklarına ve bunların dedesinin mülkiyetinde olan mal varlıkları şu an Türkiye Cumhuriyeti sınırı içinde bile değiller. Ha diyorlarsa ki Osmanlı hanedanında ülkenin tüm toprakları hanedan malıdır anlaşınıdan yürüyoruz, e o zaman tüm ülkeyi verelim herkes rahatlasın.
Sizin takip ettiğiniz gibi bende gördüm o fotoğrafları. Benim yorumum şu, Türkiye'de assolist gibi giyinen çok kadın gördüm, o yüzden onların kılık kıyafeti bana rahatsızlık vermiyor. Türkiye'de her türlü insan bulabiliyorsun, açan da var örten de var... Bu çok önemli, konuşulması gereken bir konu değil bence.
Söz konusu osmanlı hayranlığı değil. Daha dindar olurduk, olmazdık da değil. Osmanlı'nın getirdiği artıları ve eksileri de konuşmuyoruz. Geçmiş mazide kalan, bizim olan bir tarihimiz var. Başka ülkelerin de tarihlerini inceleyince, onların ki de bizimki gibi dört dörtlük olmadığını göreceksiniz.
Osmanlı hanedanı, Cumhuriyetin ilan edilmesi ile sürgün edilmiştir. Mal varlıklarına el konulmuştur. Bir çok hanedan mensubu zamanında fakirlik, yoksulluk, muhtaç duruma düşmüşlerdir. Zaman içerisinde soylu olmanın verdiği avantaj ile bazı hanedan mensupları soylu varlıklı ailelerle evlenmişler (müslüman/gari müslüman), ve zaman içinde sığındıkları ülkenin bir parçası olmuşlar. Bazıları eski zenginliklerine kısmen kavuşmuşlar. Yaşam tarzını benimsemişler, kültürel yapısını benimsemişler (asimile olmuşlar da diyebiliriz). Bugün, günümüz çağında avrupada yaşayan (hanedan mensubu olmayan, sıradan vatandaşlarımız) da onlardan hiç bir farkı yok. O yüzden çok abes bir durum değil.
Bende burda size soruyorum, hepimiz insanoğluyuz, çiğ süt emmişiz, babalarımızdan dedelerimizden basit bir daire bile kalsa kendimizde nasıl hak olarak görüyorsak ve bunun mücadelesini ediyorsak, 250 torun yapmış çok mu saçma?
Ermeniler kalkıp vakıf mallarını isteyebiliyorlar, sesimiz çıkmıyor. Kürtler doğuyu değil, ege'ye kadar talip oldular neredeyse, 'höyt' ne diyorsunuz siz, diye şuan verdiğiniz tepkiyi vermiyorsunuz. Kalkıp 250 torunun yaygarasını yapıyorsunuz.
Bende diyorum ki 250 torundan daha önemli vatan toprağımızı ilgilendiren konular var, bu tür saçmalıklara kafa patlatacağımıza, onlarla ilgilenelim diyorum
O topraklar onların değil halkın.
Kaçacaklarına omuz omuza savaşsalardı, umarım zırnık alamazlar.
ermenilere vakıfları vermişiz, pkkya doğuyu vermişiz, osmanlı hanedan artıklarına da istanbulu verelim diyorsunuz yani. bravo vallaha, çok güzel mantık.
benim büyük dedem de kurtuluş savaşında şehit olmuş, hanedan artıklarına, ülkeyi o duruma sokan dedeleri üzerinden, kendi dedemin ölümünün hesabını sorup, tazminatını alabilirim o zaman bu mantıkla.
Kaçmışlar diyorsunuz ya, he ya kaçmışlar kuyruklarını sıkıştırıp. Dediğiniz olsun
Ah siz uyarınca hemen aklım başıma geldi, kusura bakmayın iftira atmış olmayayım, şehitlerimiz ile birlikte omuz omuza savaşmışlardı
Cumhuriyet tarafından SÜRGÜN edilmişlerdi.
hepiniz o kadar çok biliyorsunuz ki, birer tarih hocaları kesilmişsiniz, yok kaçtılar, yok bilmem ne ettiler.
osmanlının 250 torunu pek umrumda değil, sizin bizim keyfimize göre de kimse hareket etmiyor.
söz konusu ermeni ve pkk olunca kimsenin kılı kımıldamıyor, 250 torun olunca herkes esip gürlüyor
vatan sevginiz göz yaşartıyor doğrusu...
Durduk yere gelip ortalığı bulandıran siz ve sizin gibilersiniz ama
Kaçmalarının sebebini de araştırın olur mu?
Sürgün olmadığı gibi nasıl bir kaçış olduğunu ve dönmemelerini.
pardon hangimiz pkk olsun tamam dedik. onada olmaz diyoruz. bunada..hepiniz o kadar çok biliyorsunuz ki, birer tarih hocaları kesilmişsiniz, yok kaçtılar, yok bilmem ne ettiler.
osmanlının 250 torunu pek umrumda değil, sizin bizim keyfimize göre de kimse hareket etmiyor.
söz konusu ermeni ve pkk olunca kimsenin kılı kımıldamıyor, 250 torun olunca herkes esip gürlüyor
pardon hangimiz pkk olsun tamam dedik. onada olmaz diyoruz. bunada..
yoo. hee ikiside kanıma dokunuyor.Bu daha çok kanınıza dokunmuş gibi görünüyor, en azından öyle yansıtıyorsunuz
yoo. hee ikiside kanıma dokunuyor.
yanlış algılamışsınız..
hepiniz o kadar çok biliyorsunuz ki, birer tarih hocaları kesilmişsiniz, yok kaçtılar, yok bilmem ne ettiler.
Sizin takip ettiğiniz gibi bende gördüm o fotoğrafları. Benim yorumum şu, Türkiye'de assolist gibi giyinen çok kadın gördüm, o yüzden onların kılık kıyafeti bana rahatsızlık vermiyor. Türkiye'de her türlü insan bulabiliyorsun, açan da var örten de var... Bu çok önemli, konuşulması gereken bir konu değil bence.
Söz konusu osmanlı hayranlığı değil. Daha dindar olurduk, olmazdık da değil. Osmanlı'nın getirdiği artıları ve eksileri de konuşmuyoruz. Geçmiş mazide kalan, bizim olan bir tarihimiz var. Başka ülkelerin de tarihlerini inceleyince, onların ki de bizimki gibi dört dörtlük olmadığını göreceksiniz.
Osmanlı hanedanı, Cumhuriyetin ilan edilmesi ile sürgün edilmiştir. Mal varlıklarına el konulmuştur. Bir çok hanedan mensubu zamanında fakirlik, yoksulluk, muhtaç duruma düşmüşlerdir. Zaman içerisinde soylu olmanın verdiği avantaj ile bazı hanedan mensupları soylu varlıklı ailelerle evlenmişler (müslüman/gari müslüman), ve zaman içinde sığındıkları ülkenin bir parçası olmuşlar. Bazıları eski zenginliklerine kısmen kavuşmuşlar. Yaşam tarzını benimsemişler, kültürel yapısını benimsemişler (asimile olmuşlar da diyebiliriz). Bugün, günümüz çağında avrupada yaşayan (hanedan mensubu olmayan, sıradan vatandaşlarımız) da onlardan hiç bir farkı yok. O yüzden çok abes bir durum değil.
Bende burda size soruyorum, hepimiz insanoğluyuz, çiğ süt emmişiz, babalarımızdan dedelerimizden basit bir daire bile kalsa kendimizde nasıl hak olarak görüyorsak ve bunun mücadelesini ediyorsak, 250 torun yapmış çok mu saçma?
Ermeniler kalkıp vakıf mallarını isteyebiliyorlar, sesimiz çıkmıyor. Kürtler doğuyu değil, ege'ye kadar talip oldular neredeyse, 'höyt' ne diyorsunuz siz, diye şuan verdiğiniz tepkiyi vermiyorsunuz. Kalkıp 250 torunun yaygarasını yapıyorsunuz.
Bende diyorum ki 250 torundan daha önemli vatan toprağımızı ilgilendiren konular var, bu tür saçmalıklara kafa patlatacağımıza, onlarla ilgilenelim diyorum
Bu daha çok kanınıza dokunmuş gibi görünüyor, en azından öyle yansıtıyorsunuz