Bu ilaç çok bağımlılık yapar diyorlar ve bu yüzden çok korkmaya başladım. Ben 37.5 mg kullanıyorum. 37.5 u bile bırakırken zorlanır mıyım yoksa yüksek doz kullananlar mı bırakırken zorlanıyor?
Bu ilaç çok bağımlılık yapar diyorlar ve bu yüzden çok korkmaya başladım. Ben 37.5 mg kullanıyorum. 37.5 u bile bırakırken zorlanır mıyım yoksa yüksek doz kullananlar mı bırakırken zorlanıyor?
1 yıl önce uzun bir müddet düzensiz şekilde sulinex kullandım. 1 yıldır da düzenli olarak sulinex 225 mg kullanıyorum. Ve yetmiyor +3 antidepresan kullanıyorum. Bu ilaç bağımlılık yapar diye bir sey duymadım.ama bence korkulacak bir şey yok. Antidepresanlar uyutur diye duyulduğu için ihtiyacı olmasına rağmen doktora gitmeyenler var. Onun gibi bişey bence. Bir de herkeste farklı etki eder. Ve kişinin kendisiyle alakalı olabilir. Genel olarak ilacımı bırakırsam eski halime donerim korkusu olabiliyor mesela. Bende yeterli gelmedi hatta 1 tane ilacimin etkisini farkediyorum sadece digerlerinin etkisi yok gibi geliyor. Düşüncelerim bunlar. Bence sizin de öyle korkunuz olmasın. Bağımlılık yapacak uyuşturucu mu kullanıyorsunuz. Psikolojik olarak bağımlılık yapabilir dediğim gibi bu da kişinin kendiyle alakalı olur diye düşünüyorum. Kendi kafanıza göre kullanıp bırakır dozu düşürürseniz problem yaşarsınız. Her adımda doktor kontrolünde olmanız gerek. Doktor başlatacak doz artıracak azaltacak bitirecek o zaman sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.