• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Suda Doğum Nedir ?

suda-doc49fum-nasc4b1l-yapc4b1lc4b1r2.jpg


Suda Doğum Nedir

Doğumun daha kolay bir şekilde gerçekleşmesinin yanı sıra anne adayları için bu sürecin daha az ağrı ile atlatılması üzerine yapılan araştırmalar suda doğum yönteminin hayatımıza kazandırılmasını da beraberinde getirdi. Türkiyede suda doğum yapılabiliyor olması, bu yöntemin anne adaylarının da yakın markajına girmesini sağladı. Artık pek çok kişi tercihini hem bebek hem de anne için son derece zararsız ancak oldukça etkili faydaları olan suda doğum yönteminden yana kullanıyor.

Bu yöntem ile tanışanların suda doğum nedir sorusuna yanıt ararken karşılaştıkları pek çok bilgi, yöntemin çeşitli detayları ile birlikte öğrenilmesini sağlayabiliyor. Zira hidroterapi olarak adlandırılan su ile tedavi zaten uzun yıllardır kullanılan metodlar arasında yer alıyor. 1930 yılında Fransa'da ilk kez denenen ve faydalı bulunan suda doğum kısa zamanda dünya geneline de yayıldı. Aslında bu yöntemin keşfedilmesi rahatlamak isteyen hamile bir bayanın sıcak su dolu küvetine girerek doğum yapması ile bir nevi tesadüfen keşfedildi.

Suda Doğumun Faydaları Nelerdir?

Ardından tıp platformlarında "suda doğum nasıl yapılır" tartışması başladı. 1978 ile 1985 yılları arasında Fransa'ya hizmet veren hekim Michael Odent suda doğum yaptırmaya başladı ve yöntemin kısa sürede popülerlik kazanmasına da bu şekilde fayda sağlamış oldu. Ancak bu konuda yapılan çok sayıda araştırma suda doğum yapılmasının su dışında yapılan doğumdan daha üstün özellikler taşıdığını doğrulayan bir bilimsel veri elde edemedi. Dolayısıyla kişilerde kasların rahatlaması ve daha az ağrı hissedilmesi dışında bilimsel olarak suda doğumu üstün kılacak bir bilgi yok!


Suda Doğumun Zararlı mı?

Bu durumda akıllara gelen "suda doğum zararlı mı" sorusu oluyor. Su içerisinde doğum yapmanın herhangi bir zararı bulunmuyor. Ancak bazı araştırmalar da bu konuda akıl karışıklığına sebebiyet verebiliyor. Örneğin yapılan bir araştırma suda doğum esnasında doğum yırtıklarının daha fazla meydana geldiğini ortaya çıkardı. Lakin bunun tam aksini belgeleyen araştırmalar da yapıldı. Yani bazı araştırmalar zararlı olduğu neticesini ortaya koyarken, bazı araştırmalar da aksine daha faydalı olduğu görüşünü destekleyen verileri gün yüzüne çıkardı.

Özellikle suyun rahatlatıcı etkisi olduğu şeklinde bir faydanın olduğu hiçbir araştırma tarafından reddedilmiyor. Zira suda doğum yararları arasında doğumun daha hızlı ve daha kolay gerçekleştiği yönünde bilimsel bir veri elde edilemezken, sıcak suyun kasları keşfettiği bu sayede en azından psikolojik bir rahatlamaya neden olduğu kabul ediliyor. İdeal su sıcaklığı ise 37 derece olarak ön görülüyor. Dolayısıyla su içerisinde anne adayının yanma derecesinde bir sıcaklık hissetmesi söz konusu olmuyor.

Bu sıcaklık değerinin üzerine çıkılması ise anne adayının tansiyonunun aniden düşmesine neden oluyor. Ayrıca doğumun uzun sürmesi halinde anne adayının terlemesi de artıyor ve olması gerekenden daha fazla sıvı kaybı meydana geldiği için doğum esnasında anne adaylarının rahatsızlanması söz konusu olabiliyor.
ALINTIDIR..
 
Back