Makarnalar Sucuklu Domatesli Makarna

yazer

nebiçimde bildim herşeyi
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2009
410
1
38
bu malzemelri birlşetirdiğiniz de .
fırında enfes bir sucuklu domatesli makarnanın olacak. üzerindeki beşamal sos makarnanın ben böreğim artisliğine katkısıdır. bu görüntüyü kesinlikle görmek için bu leziz tarif denenesidir :KK70:
dün sahurda annemlere yapmıştım bileydim fotosunu çekerdim :KK70:

domatesleri rendeleyin yada rondodan çekin.
sucuklarınızı halka halka doğrayın sonra onlarıda ikiye bölün.
baharatlarınızı tezgahın üzerine çıkarın işiniz kolaylaşsın ..

bir paket makarna (evde hangisi varsa olur ama yeni alcaksan çubuk makarna enfes olur)
150-200 gram sucuk
(e sen çok sucuklu seviyosan çok koy az sucuğum var diyosan az koy herşey senin istediğin gibi olsun sıkma canını :KK70: )
4-5 orta boy domates
bir subardağı rendelenmiş kaşar peyniri (sen yine ben daha çok severim dersen fazla koyabilirsin)
tereyağ
fesleğen
kekik
kırmızı biber
karabiber
tuz.
beşamal sos içünde
3 yk tereyağ
3 yk un
2 subardağı süt
bi çimdik tuz

arkadaşlar makarnayı bir güzel haşlayın.(haşlarken suya sıvıyağ ve tuz atmayı unutmayın)
makarnanız haşlanırken beşamale başlayalım
3 yk tereyağını tavaya koyalım (arkadaşlar tereyağ eridikten sonra hemen kararabildiği için azıcık içine sıvıyağ koyalım)
yağ eriyince unu ilave edelim iyce kavurun unun kokusu gitsin çok koyu kahverengi olmayacak kadar kavurduktan sonra (eğerki un böle cıvık hala bir kaşık daha unu yedirebileceğinizi düşünüyorsanız bir kaşık daha ekleyin kavurmaya devam)
2 bardak sütünüzü boşaltın boşaltırkende hızlı hızlı karıştırın
sürekli bırakmadan hızlı hızlı karıştırmaya devam ..
öbek öbek şişince sosun altını kapayın..
arkadaşlar süzülen makarnanızı bir leğene alın kekik fesleğen tuz kırmızı ve kara biberle şenlendirin yani harmanlayın
borcamı yada fırın tepsinizi yağlayın..
makarnada birazını tabana serin..
üzerine sucuk üzerine domatesi serin, kaşar peynirin de yarısından çoğunu serin..
kalan makarnayıda bu serdiğiniz karşımın üstüne serin..
en üste de başemal sosu serin .. beşam sos sürülmekte sizi zorlayabilir zira makarnaşar tane tane olduğundan kayabilirler..
tepsiye dizme işlemi bittiğinde beşamalin üstünden kaşarı kırmızı biberi ve kara biberi serpin
öncesen 200 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin
bu beşamalin üstü nar gibi kızardığında alın..

arkadaşlar çok leziz keyifli bir yemektir daha dün yaptım ama tarif vermek aklımda yokidi fotografını çekmedim ama ilk yapışımda çekip buraya koyıcam fotosunu..
eğer denerseniz afiyetle tüketiniz ..

Son düzenleme:
yarın iftara yapmam lazım canım istedi nedenseopuyorumnanaktantşkler

oof yaa süper bişey olur buuu kocişim çok sever sucuğu akşama yapammm ben bunuuuuuu
ellerine sağlık tatlım yaaa

dün iftara yaptım çok güzel oldu eşimde ayrıcaçok beğendi zaten ellerine sağlık :)

Makarnacı ailesi olaraktan bu tarifi de ekledim.
Elinize sağlık...

X