Sucuk ve sosis hamileler yiyebilirmi?

BEN HİÇ YEMEDİM ÇÜNKÜ TOKSOPLAZMAYA KARŞI BAĞIŞIKLIĞIM YOKTU.ama hamileykende canım en çok onları çekti:)

ben sucuk yedim ama salam sosis yemedim dr yeme demişti şimdi 37 haftalığım 1kere salam yedim

bende çok severim salam sucuk vs. ancak toksoplazmadan dolayı korktum.. ama hiç yemedim değil.. zaten yaz olduğu için çok canım istemiyor. salam ve sosis değil de sucuğu ara ara yiyorum

benim evimde de kedilerim var. aşılı oldukları ve çiğ et yemedikleri sürece sorun yok. hatta iyi yıkanmamış sebze meyvenin, iyi pişmemiş etin riski daha fazla.. kedilerin kumuna dokunmamak gerekiyor yalnızca..
bir de ben sucuk vs.nin etin yerini tutmayacağını düşünüyorum, hatta zararlı bile bence.. onun yerine kuru baklagil, yumurta vs. yemen daha doğru olmaz mı acaba?
ben mesela normalde balığı çok severdim hamile olduğumdan beri yiyemiyorum, bunu doktorumla paylaştım ve omega 3 içiyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…