Mutfak Püf Noktaları sucuk mu denir cezeryemi denir atom mu denir

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.836
hani içinde ceviz, badem, kuru kayısı, kuru incir, fındık gibi malzemelerle yapılan içinde un olan olmayan ama içinde havuç olmasın pekmez olmasın bi tarif istiyorum.
biraz garip anlattım ama anladınız siz
kaydirigubbakcemile3
rica etsem asıl malzemeleri bunlar ve türevleri olan bi tarifiniz var mıa.s.

bence ne istedigini bile bilmiyorsun

içinde bu malzemelerin kullanıldığı tarifler arıyorum, sadece adını bilmiyorum genel olarak bu isimler kullanılıyor sanırım
bilmiyorsan gölge etmek zorunda değilsin

Cezeryenin ana malzemesi havuçtur... Havuç uzuun süreler kaynatılarak şeker ve nişastayla koyultularak içine fıstık ceviz yada fındık katılarak yapılır...
Evde yapmak pek mümkün değildir.. Çok fazla havç kullanmak gerekir ve saatlerce kaynatmak gerekiyor....
Sucuk dediğin üzüm suyunun şeker ve nişasta ile kaynatlarak koyulaştırılması sayeside yapılır. Ceviz ipe dizileir. Ve dizili cevizler bu koyu kıvamlı sıvıya bulanır kat kat soğutularak sevis yapılır..
Bu da genelde hazır alınır. vde yapan tanıdıklarım var ama çok meşakkatli bir iş ve şeker nişasta ayarıı iyi tutturmak lazım...

Atomu dakuruyemişçilerde görüyorum. Hiç yemedim.. Top top etrafı fındık fıstıkla kaplı. Ama nasıl yapıldğını bimliyorum... Sanırım bunu da evde yapmak uzun ve meşakkatli bir iştir...
Hiç değmez uğraşmana ve harcadığın zamana...

Tatlısı bu malzemelerle o kadar güzel şeyler yapabilirsin ki.
Cezerye - kuru yemiş topları - mini kurabiyeler -barlar..
Sen en çok hangisini istiyorsun:) ve pişsin mi pişmesin mi onu söylersen
daha iyi olur..

Cezeryenin ana malzemesi havuçtur... Havuç uzuun süreler kaynatılarak şeker ve nişastayla koyultularak içine fıstık ceviz yada fındık katılarak yapılır...
Evde yapmak pek mümkün değildir.. Çok fazla havç kullanmak gerekir ve saatlerce kaynatmak gerekiyor....
Sucuk dediğin üzüm suyunun şeker ve nişasta ile kaynatlarak koyulaştırılması sayeside yapılır. Ceviz ipe dizileir. Ve dizili cevizler bu koyu kıvamlı sıvıya bulanır kat kat soğutularak sevis yapılır..
Bu da genelde hazır alınır. vde yapan tanıdıklarım var ama çok meşakkatli bir iş ve şeker nişasta ayarıı iyi tutturmak lazım...

Atomu dakuruyemişçilerde görüyorum. Hiç yemedim.. Top top etrafı fındık fıstıkla kaplı. Ama nasıl yapıldğını bimliyorum... Sanırım bunu da evde yapmak uzun ve meşakkatli bir iştir...
Hiç değmez uğraşmana ve harcadığın zamana...

Tatlısı bu malzemelerle o kadar güzel şeyler yapabilirsin ki.
Cezerye - kuru yemiş topları - mini kurabiyeler -barlar..
Sen en çok hangisini istiyorsun:) ve pişsin mi pişmesin mi onu söylersen
daha iyi olur..

teşekkürler kızlar bilgiler için aslında ben bunu oğlum için istiyorum malum kış koşulları güçlü kuvetli şeyler yesin istiyorum, dışarda bende görüyorum ama güvenemiyorum nasıl yapılıyo ediliyo ama yapılışı bu kadar zorsa, o kaadr malzemeyi riske girip telef etmeye gerek yokkaydirigubbakcemile3
libyanacım sende tarif bol varmı bu mazemelerin kullanıldığı kurabiye tarzı tariflerin, pişmeyen bi tarif olursa o da olabilir ama "bar" dedin o daha çok dikkatimi çekti, bi bar tarifin varsa çok sevinirim vallaŞeniz

Son düzenleme:
X