Şuçlu muyum ben?

Aykilil

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2017
582
419
33
34
Hemen konuya girmek istiyorum. Evliyim ve evimin ailemin oldugu sehirden uzakta baska bir sehirde calisiyorum. Tayin bekliyorum. Evime haftasonlari donuyorum. Cuma gecesi gidip pazar gecesi tekrar yola cikiyorum.

Ablam aradi. Haftaici diger kardesimin dogumgunu var. Ama dogumgununde arkadaslariyla kutlayacakmis. Ablam da dediki haftasonu kutlayalim biz de. Dedim siz planinizi yapin ben gelip gelemeyecegimizi soylerim. Siz kendinize gore yapin dedim. Israr etti herzamanki gibi. Daha pazartesi bugun ne olur haftasonuna bilemem dedim. Ben dogungunu icin kardesimle zaten gorusecegim ama siz planinizi yapin ben haber veririm dedim. Israra devam etti. Bu arada ablam da evli ama sehre ve benim evime uzak evi. Kendi evine cagiriyor. O kadar israr etti ki buyrun siz bize gelin hep birlikte bizde goruselim dedim. Onu da kabul etmedi. Halen israr etmeye devam etti. Valla bilmiyorum isim olur mu olmaz mi canim ister mi istemez mi dedim. Patladim artik. Ama bagirmadim. Sadece israri sona ersin istedigim icin boyle soyledim. Tamam dedi tavirli bir sesle kapatti telefonu. Biraz once de diger kardesim aradi ablam bana darginmis. Ara bi ben soylememisim gibi konus dedi.

Siz soyleyin lutfen bu kadar bunaltmasi normal mi. Hak mi.

Bu arada gecen haftasonu ben gorusme talep etmistim ozledim goruselim diye ama ev isi yapacagim diye kabul etmedi. Tamam sen bilirsin dedim ve kapandi konu. Ben de mi israr etmeliyim. Bu arada bu sefer bahane dogumgunu. Yoksa her davette bu sekilde bilmiyorum dersem israr kiyamet aynen bu olayda yasandigi gibi.

Cok canim sikiliyor. Ben nerde hata yapiyorum.

Bazı aileler görüşme konusunda gereksiz ısrarcı.
Tamam özlüyorlardır ama aşırı ısrar da beni çok bunaltıyor.
Yerinde olsam tavrımı değiştirmem.
Zaten haftaiçi eşinden,evinden uzaktaymışsın,haftasonu bari eşinle başbaşa evin tadını çıkar. Bunu söylersen anlar belki.

Hayir mevzu ozlemek olsa inan ki cikismazdim. Ozlemisse eger gecen hafta goruselim istersen evinin oraya geliyim avmde gorusuruz dememe ragmen is yapma bahanesiyle gorusmeyi reddetti. Ozledigi icin degil. Israrim sebebini anlayamiyorum. Ben cagirdim geri ceviremez diye mi bakiyorlar anlamiyorum. Gercekten neden bunaltildigimi cozemedim.

Israrcı insandan hiç hoşlanmam.
Hani nezaketen hayır dediğimiz insanlar olur üzerine ısrar olur düsturu budur ama abla bu ablaya da naz niyaz yapılacak hali yok. Ben sizi haklı buldum

Babanızın her zaman genel durumu böyleyse, tavrımızı koyun, ama bir olayla ilgili yargılanamaz gerek

Babanızın her zaman genel durumu böyleyse, tavrımızı koyun, ama bir olayla ilgili yargılanamaz gerek
Babam degil ablam. Evet maaleaef boyle. Kendi evine cagirmissa ve hayir demissem tavir yapip o tavri bir sure surdurmeden rahat etmiyor.

Bence siz gereksiz yere nazlanmissiniz kardesinizin doğum gunuymus sonuçta üstelik haftasonları zaten gidiyormussunuz ben anlamadım yani sizin tavriniz gereksiz bence. O da doğum günü olunca hep birlikte kutlamak istemiştir o yüzden ısrar etmiştir bunda ne var yani..

Aman boşverin ya.siz yorgun argın Döneceksiniz.iki gün kalacaksınız evinizde.biraz anlayışlı olmasi lazım ablanızın.kendisi reddetmeyi biliyor.kardeşinizi görmeye giderseniz denk gelirseniz konuşursunuz.

Tamam cagirdi tamam israr da etti ama hafta basindan bilemiyorum isimiz olur mu olmaz mi haber veriyim siz plani yapin diyorum ama beni catlatana kadar israr etmeye devam. Tamam de. Haber bekliyorum o zaman de. Bilmiyorum diyen insana neden israr edilir anlamam ki.

Aman boşverin ya.siz yorgun argın Döneceksiniz.iki gün kalacaksınız evinizde.biraz anlayışlı olmasi lazım ablanızın.kendisi reddetmeyi biliyor.kardeşinizi görmeye giderseniz denk gelirseniz konuşursunuz.
Babamlara cagirsa yine anlarim hadi. Daha yakin ve dogumgunu olan kardesim babamla yasiyor. Ama kimin dogumgunu olsa onun evinde toplanalim istiyor. Ben kendi dogumgunumde de onun evine gittim. Hem de ertesi gun yola cikacaktim. O zaman da reddetmeye calistim ama kabul etmeyip yine tavir yapmisti.

En sinir olduğum şeyde birinin ara diye akıl vermesi. Sanane yahu. Buluşmak için yönet, küslük için yönet. Hayır, hayırdır. Neyine darılıyor ki?

Çok haklısınız. Hiçte aramayın bence. Hem insanı darlayacaklar hemde küsüp özür bekleyecek. Başka bi derdiniz yoksa uğraşın da, sizinde eşinizle geçirecek 2 gününüz var.

Darilacağı birşey dememişsiniz.Abla diye sözü geçsin istiyor o yüzden darılmistir.

Buyrun bize gelin mevzu gorusmekse goruselim diyorum onu da kabul etmiyorlar. Uzak bir de gercekten uzak git gel birbucuk saat kesin surer arabayla. Gidince kalkilmiyor da hemen. Ama ben butun plani yapmistim diyor. Basta piknige gitmeyi teklif ettim kabul etmeyince kendi evine cagirdi. Pardon da butun plani yapmissan piknik nerden cikti. Madem piknik yerine onum evine gidilebiliyor benim evime de gelinebilir.

Darilacağı birşey dememişsiniz.Abla diye sözü geçsin istiyor o yüzden darılmistir.
Canim ister mi istemez mi bilmiyorum demistim sussun diye. Ona darilmis. Onu demesem de tamam demememe darilacakti.

Alışmış zoraki de olsa kendi istediğini yaptırmaya.bir iki böyle Hayır derseniz alışır.üstüne düşmeyin bence

Bütün plani yaptıysa buyursun uygulasın. Evinde vakit geçiremeyen sizsiniz, sizin adınıza plan yapan ablanız. Ay boşverin, kim olursa olsun kendinizden ödün vermeyin.

Sakın taviz vermeyin bir zaman sonra alışır. Aynı abladan bende de var. Asla kabul etmez kendi neye karar verdiyse o olur.işim var desen anlamaz istemiyorum desen anlamaz. Sanki dünya onun etrafında dönüyor.bizim işlerimizin hiç önemi yok
Sizin dediğiniz de gücenecek hiçbir şey yok. Üstüne düşmeyin de kendini haklı sanmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…