• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Suç bende mi ?

Queen Bee

✿ Evli, Mutlu, Kedili, Öğretmen ✿
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2014
3.265
3.577
168
Arkadaşlar merhaba. Benim 10 senelik bir arkadaşım var ara ara küslüklerimiz olmuştur, karakter yapılarımız ve pek çok şeyimiz biraz zıttır ama onu hep çok sevmişimdir. Hep bazı konularda aramızda uçurumlar olmuştur. Onun ailesi çok baskıcıdır, benim ailem çok rahattır. Onun ailesi erkek arkadaşı olmasına katiyen izin vermez (oda gizli kapaklı yapar), benim ailem getir tanışalım çocuğun karakterini anlayalım der. Hep farklı ortamlarda, farklı şekillerde büyüdük. Fakat bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama bu farklılar yüzünden bana hep bir gard aldı. Mesela üniversiteyi ben ilk yılımda kazandım, o kazanamamıştı bana dönüp "ben seneye tekrar girip senin kazandığından daha iyi bir yer kazanıcam" demişti. Bende evet inşallah deyip yanında olmuştum. (O sayısalcıdır, benim sözelci olmamıda aşağılamıştır sürekli) Kendimden yaşça büyük bir sevgilim olmuştu, arayıp bu adam yanına yakışmıyor ayrılmalısın deyip gidip kendine yaşça büyük sevgili yapmıştı. Boyum 1.70 olmasına rağmen sürekli kısasın der elbise alacağım zaman sana yakışmaz der. Kendi biraz kiloludur ve ben ona kilonun çok yakıştığını söylerim o bana zayıflığımın çirkin durduğunu söyler. (ki çok zayıfta değilim). Bir yeğenim var o kadar güzel bir bebekki, erkek arkadaşım bana benzediğini söylemişti, hemen atlayıp "hayır kusura bakmada o Queen Bee'den çok çok çok daha güzel" gibi gereksiz bir cümle kurmuştu. Üniversiteyi kazandı, bu sefer benden iyi bir bölümde olmamasına rağmen benim bölümümü aşağılamaya başladı. Ben bu süreçlerin hepsinde kötü şeyler düşünmeden yanında oldum. Lakin birkaç ay öncesine kadar.. Benim bir sevgilim var, bilen bilir çok mutlu bir ilişkimiz var 2 senedir Allah bozmasın. Gitti geçen sene oda sevgilisi varken başka biri ile çıkmaya başladı. Sürekli çocuğu anlatırken benim erkek arkadaşımla kıyaslayarak anlattı şöyle romantik, aynı seninki gibi çok komik. Bende diğer çocuktan ayrılmadan böyle birşey yapmaması gerektiğini söyledim. Hatta bunun için baya bir çaba sarfettimde diyebilirim, diğer çocuğa haksızlık, aldatmadır bu yaptığın falan filan diye. Herneyse bu yeni çocukla birlikte karakteri öyle değişti ki. Arkadaşım ilişkilerinde hep sevilmeyen kız rolünde olmuştur, değer görmemiştir. Bu çocukta arkadaşımı deli gibi seviyor, arkadaşım bunu hayatında ilk defa gördü diyemidir bilmem, çocuğa karşı inanılmaz tavırlar sergiledi nasılsa bırakmaz diye. Aldatmaktan tutunda, eski sevgilisiyle barışmaya çalışmaya, çocuğa ettiği hakaret ve küfürlere kadar herşeyi yaptı. Çocukta her defasında yarabbi şükür diyip yeniden affetti. Çocukla konuşup defalarca bu kadar gurursuz olmaması gerektiğini, tavrını koymadıkça herşeye he dedikçe başına bunun nicelerinin geleceğini söyledim. Ama bildiği yoldan gitti. Benim arkadaşım da nicelerini ve nicelerini yapmaya devam etti. Tüm hatalarında yanında olup uyardım bütün uyarılarım ona battı, her defasında benimle bir daha görüşmemeye getirdi konuyu. Bu arada dönüp biz sizinki gibi ilişkimiz olsun istiyoruz deyip her yaptığımızı yapmaya çalıştılar. Bu süreçte çocuğun çok farklı yönlerini gördük, bir kızın birlikte olmaması gereken bir çocuktu. Gelip yıldönümümüzü mahfetmekten, en ufak kavgamızda ayrılın baskısı yapmalarına kadar pek çok şey yaşattılar. Bende bunların hepsini arkadaşımın sevgilisine bağladım. Arkadaşımla konuşup seni bunca hataya sürükleyen bu çocuktur. Ayrıl çok kötü bir yola gidiyorsun dedim. Defalarca ayrılıp yeniden barıştılar. Bende en sonunda "kendine saygın yok" dedim. Bu lafımı o kadar büyüttü ki.. O gün bugündür konuşmuyoruz. Bana karşı inanılmaz bir tavır değiştirdi. Bugün doğum günüydü facebookuna sadece "doğum günün kutlu olsun nice seneler" yazdım "teşekkür ederim." yazmış. Ben bu kadar kötü ne yaptım biri bana söyleyebilir mi, benim suçum ne ?

Evet arkadasiniz size imreniyor olabilir ama durust de birine benziyor.
Cunku sinsi kimse, senden daha iyi bir bolum kazanacagim demez, calisir belli etmez.
Patavatsizlik da diyebiliriz gerci ama yine de cok cok kotu niyetli gelmedi bana.

Erkek arkadasiyla iliskisine yorum yapmiyorum cunku ne yasadigini bilemem, gercekten aldatma midir bilemem.

Ama mesela sizin, arkadasinizin erkek arkadasini gizliden gizliye uyarmaniz bana daha garip geldi.

bazen kimseye yogurdun ekşi dememek gerek.
aldırma. konuşmaman avantajına:KK14:
bu tür insanlar kıskanclıktan başına herşey getirebilir

Evet arkadasiniz size imreniyor olabilir ama durust de birine benziyor.
Cunku sinsi kimse, senden daha iyi bir bolum kazanacagim demez, calisir belli etmez.
Patavatsizlik da diyebiliriz gerci ama yine de cok cok kotu niyetli gelmedi bana.

Mesela sizin arkadasinizin erkek arkadasini gizliden gizliye uyarmaniz bana daha garip geldi.
Gizliden gizliye uyarmadım. 4'lü olarak takılırdık. Uyardığımı kendi arkadaşımada söyledim. Erkek arkadaşımda uyardı üstelik. Gizli bir durum kesinlikle yok ortada.

o kıskanıyor ,çekemiyor bu çok belli de

sen bunca zaman ne diye çektin bu yaptıklarını onu anlamadım çoktan arkadaşlığı kesmeliydin.
10 senelik arkadaşım, çok güzel zamanlarda geçirdik, kesmek istemedim. Yada kesecek kadar yeterlimiydi bunlar göremedim..

10 senelik arkadaşım, çok güzel zamanlarda geçirdik, kesmek istemedim. Yada kesecek kadar yeterlimiydi bunlar göremedim..

Sen onca lafını hazmetmişsin kaldırmışsın da baksana o senin bir lafında hemen tavır almış,
demek ki o senin kadar değer vermiyormuş bu arkadaşlığa.

bazen bazı insanlar iyilikten anlamaz
senin arkadaşta o cinsten
ama keşke özel hayatına müdahele etmeseydin

Hemen hemen aynı şeyleri yaşadım yıllar önce. Tek fark bizimki ayrıldığı eski sevgilisinin peşinde koşuyordu. Beni de sürekli onları barıştırmam için araya sokmaya çalışıyordu. En sonunda " bu kadar gurursuz olma, seni istemiyor işte" dedim. Ve o günden beri 5-6 senedir en yakın arkadaşım hayatımda yok. Ben evlendim, o evlendi sadece uzaktan bir tebrikle geçiştirdik. Bazen bazı insanları hayatımızdan çıkartmamız gerekiyor belki de yenilerine yer açılsın diye :KK66:

Hemen hemen aynı şeyleri yaşadım yıllar önce. Tek fark bizimki ayrıldığı eski sevgilisinin peşinde koşuyordu. Beni de sürekli onları barıştırmam için araya sokmaya çalışıyordu. En sonunda " bu kadar gurursuz olma, seni istemiyor işte" dedim. Ve o günden beri 5-6 senedir en yakın arkadaşım hayatımda yok. Ben evlendim, o evlendi sadece uzaktan bir tebrikle geçiştirdik. Bazen bazı insanları hayatımızdan çıkartmamız gerekiyor belki de yenilerine yer açılsın diye :KK66:
Bu çocukla çıkarken eski sevgilisinin peşinde koştu onuda yaptı yani. Sonra bu çocukla ilişkileri her bozulduğunda barıştırmam için beni araya soktu. Konuyu yazarken ve cevapları verirken farkettim nasıl bu kadar safmışım, kendi iyiliğini istemeyen birinin iyiliği için mücadele edip bide bu yüzden suçlu oldum. Haklısın yazdığın herşeyde teşekkür ederim :)

bazen bazı insanlar iyilikten anlamaz
senin arkadaşta o cinsten
ama keşke özel hayatına müdahele etmeseydin
Hatalara sürüklenmesini istemedim sadece. Çünkü yaptığı ciddi boyutta hatalardı.. Kim isterki arkadaşı bu hatalara düşsün ? bende o yüzden müdahale ettim işte..

hala neden arkadaşlığıni devam ettirmeye çalışıyosun.. hayatindan cikarmanin zamani gelmişte gecmis..

hala neden arkadaşlığıni devam ettirmeye çalışıyosun.. hayatindan cikarmanin zamani gelmişte gecmis..
Konuşmuyoruz artık.. Ama insan üzülüyor derdini paylaşacağı bir insanın olmaması boşluk yaratıyor..

Konuşmuyoruz artık.. Ama insan üzülüyor derdini paylaşacağı bir insanın olmaması boşluk yaratıyor..
bunca zaman katlanmissin boyle arkadas olmaz olsun baska hic mi arkadaşın yok.. anlattigina gore hic iyiligini dusunmemis allah aşkına sen bi dusun bun arkadas denir mi

bunca zaman katlanmissin boyle arkadas olmaz olsun baska hic mi arkadaşın yok.. anlattigina gore hic iyiligini dusunmemis allah aşkına sen bi dusun bun arkadas denir mi
Haklısın. Arkadaş konusunda biraz şanssızım. Üniversitede okuyorum. Buradaki insanların hiçbiriyle arkadaşlık yapılmazmış yediğim kazıklarla onu çoktandır öğrendim. Bahsettiğim arkadaşım memleketten ve küçüklük arkadaşımdı. Başka arkadaşlarımlada üniversiteye girince araya mesafeler girdi koptuk. Açıkçası şuan evet arkadaşım yok diyebilirim..

o zaman umarim arkadasin degisir canim ne diyeyim sen de durumu kabullenmissin demekki
Haklısın. Arkadaş konusunda biraz şanssızım. Üniversitede okuyorum. Buradaki insanların hiçbiriyle arkadaşlık yapılmazmış yediğim kazıklarla onu çoktandır öğrendim. Bahsettiğim arkadaşım memleketten ve küçüklük arkadaşımdı. Başka arkadaşlarımlada üniversiteye girince araya mesafeler girdi koptuk. Açıkçası şuan evet arkadaşım yok diyebilirim..

o zaman umarim arkadasin degisir canim ne diyeyim sen de durumu kabullenmissin demekki
Nereden hangi yorumumdan çıkardınız bunu anladım.. Arkadaşlığımızın bittiğini belirtmiştim yazımda zaten konuşmuyoruz.

gerçekten seviyor ve hep yanınızda olsun istiyorsanız
arkadaşınızı olduğu gibi kabul etmek zorundasınız,
insanları değiştirmek, uyandırmak sandığınızı kadar basit değildir
bazen büyümek için yaşayacağımız olumsuzluklara da ihtiyacımız vardır

eğer benimle olmazsa da olur diyorsanız da riske girin ve yüzleşin,
tüm rahatsızlıklarınızı, kırgınlıklarınızı, doğru bulmadığınız davranışlarını söyleyin
uzunca tartışın
ya eski bağlarınıza dönersiniz ya da kopuverirsiniz!
iyi şanslar;)

gerçekten seviyor ve hep yanınızda olsun istiyorsanız
arkadaşınızı olduğu gibi kabul etmek zorundasınız,
insanları değiştirmek, uyandırmak sandığınızı kadar basit değildir
bazen büyümek için yaşayacağımız olumsuzluklara da ihtiyacımız vardır

eğer benimle olmazsa da olur diyorsanız da riske girin ve yüzleşin,
tüm rahatsızlıklarınızı, kırgınlıklarınızı, doğru bulmadığınız davranışlarını söyleyin
uzunca tartışın
ya eski bağlarınıza dönersiniz ya da kopuverirsiniz!
iyi şanslar:KK66:
Ben zaten onu olduğu gibi kabul ettim, onca aşağılamasına bile laf etmedim. Bu noktaya getiren kendisi. Ben sadece hayatını yoluna koysun istedim ama uyarılarım battı. Bende bir insanı seviyorsam yanlış yapsın istemem uyarırım. O yüzden kopmaya mahkumuz sanırım :)

Back