kızlar, tüm mesajları okuyamadım. ama, bazılarınızın bazı sorularını ben de çok sormuştum zamanında kendime.
öğrendim cevaplarını. size de söyliyim.
SAT : son adet tarihi (en son adet döngünün ilk günü)
yumurtlama : genellikle, ilk adet gününden sonra, 14. günde oluyor. ama bazı döngüler 30 gün cüvarındaysa, tam ortadaki gün, yani 15. gün oluyor. 14-15-16. günlerde yumurtlama mümkün ortalama düzenli bir adet döngüsünde.
En erken ne zaman testle öğrenebilirim : Kan testini, regl tarihinden 8-9 gün öne yaptırarak, ve ardından 1 kere daha yaptırarak... kandaki bi hormonun katlanarak artış miktarını kontrol ederek, kanda gebelik testi sonucu alınabilir.
Eczanelerde satılan, erken gebelik testleri var. (fortel çok iyi bi marka mesela) bu testler, adet tarihinden 1 hafta önce, evde idrarla yapabileceğimiz testler. güvenilirliklerine güveniyorum :)
Normal gebelik testleri ile, regl günü geçince hemen evde idrarla sonucu öğrenmek mümkün. çok silik bile olsa, bi ikinci çizgi görmek, gebelik pozitif demek oluyor.
Folik asit, ne zaman? : Gebelikten 3 ay evvel öneriyor doktorlar. Ben ilk gebeliğimde, öğrendikten sonra kullanmıştım, bi sıkıntı yaşamadım çok şükür.
Şimdi, kullanmaya başladım, gebelikten ne kadar zaman önce bilemiyorum.
başka ne sorular vardı unuttum şimdi.