• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

su

esmacan86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2010
73
11
98
arkadaşlar şu sıcak günlerde bebeğinize muhakkak su verin, ben yaşadım bebeğim 25 günlük 2 gündür düzgün uyuyamıyor ve sürekli emmek istiyordu ağlıyordu.annem kaynamış soğumuş sudan biraz içirdi.inanın bebeğim çok rahatladı ve uyudu, meğerse susuz kalmış.sağlıkçıla rsu vermeyin ama günde 4 litre su için diyorlar, hangimiz 4 litre içebiliyoruz ki dolayısıyla suyu tam alamayan bebek de susuz kalıyor.

selam canım benmde 50 günlük oğlum var şimdiye kadar anne sütü ve aptamil dışında hiç bişey vermedim dr a biçok kez sordum oda ısrarla 6 ay boyunca verme anne sütünde ona yeterli su ve besin var dedi ama havalar git gide bunaltıcı oluyo acaba su versem mi diye düşünmüyo değilim...

kesinlikle suyu ihmal etmeyin.çok önemli.ben doğduğundan beri veriyorum.şimdi en sevdiği şey su.arkadaşım emzirdiği için 3 ay su vermedi.sonra hastanelik oldular.bebişi ishal oldu ve böbrekleri susuz kalmış demiş dr.tabi her bebekte aynı şey olacak değil ama önemli.ne kadar doğru bilmem ama suyu yeteri kadar içen bebek dişleri rahat çıkarırmış.annemin lafı.

selam canım benmde 50 günlük oğlum var şimdiye kadar anne sütü ve aptamil dışında hiç bişey vermedim dr a biçok kez sordum oda ısrarla 6 ay boyunca verme anne sütünde ona yeterli su ve besin var dedi ama havalar git gide bunaltıcı oluyo acaba su versem mi diye düşünmüyo değilim...

bebeğine aptamilde verdiğin için su vermek zorundasın.sadece anne sütü içiyor olsa 6 ay suya gerek yok diyor doktorlar ama mamadan sonra mutlaka su vermek gerekiyor.
:emir_bebek:

kızlar aynı sorunu biz yiğenimde yaşadık,su vermeyin diyorlar ya...bebekti doktora götürdüler,doktor çocuk susuzluktan ölüyor demiş...suyu verin canım...heleki bu havalarda...

ben bu su meselesinden kafayı yiycem yakında. geçen haftasonu ebe-hemşire olan yengem kızıma su içirdi.mutlaka su vermeye başla dedi. dün sağlık ocağındaki hemşiremiz "daha yeni eğitimden döndüm. sıcaklarda vücut sütün içeriğini otomatik ayarlıyor. su vermene gerek yok" dedi. internettede çöl bölgelerinde dahi anne sütünün su ihtiyacını karşıladığını zaten sütün %90'nın su olduğu yazıyo. sanırım bebeğin durumuna göre davranmak en iyisi. ben bikaç gündür kestim sduyu ama kafam çok karışık.

oğlumda sadece anne sütü verdiğim için su vermedim.şu an 3,5 yaşında gayet sağlıklı.
kızım 2 haftalık.bugün doktor kontrolü vardı.doktor anne sütünün %80 inin su olduğunu ve anne sütü dışında birşey vermeme gerek olmadığını söyledi.
tabii ki bu sadece anne sütüyle beslenen bebekler için geçerli.mama veriyorsanız su vermelisiniz sanırım.
kendi sütünüzü sağıp bir kapta biraz bekletirseniz su kısmını görebilirsiniz.

yaz günlerinde su verilmez mi.ben emzirdikten sonra ara ara çay kaşığıyla akıtıyordum ağzına.sütte de su var ama her sütün kalitesi farklı.kendimiz bile ne kadar sulu içecekler içsek suya gereksinim duymuyormuyuz.sonuçta su yani bu.

Sanırım göreceli bi kavram bu 35 günlük kızım var bende veriyorum her emzirdikten sonra 1-2 çay kaşığı kadar zaten bi kısmını çıkarıyor hemde ağzında pamukçuk olmasını engelliyor zararı olacağını sanmıyorum sonuçta ilaç değil bişey kaybettirmez bize
ben verilmesi gerektiğini düşünenlerdenim karar sizin

Back