• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Su nasıl içilmeli?

Açıkçası ben bunu kendimde deneyimlediğimden tahmin etmiştim.Normalde cok az su içerim.O yüzden içtiğim zaman 2 bardak içiyorum ve geceleri baş ucuma bir sürahi koyup onu içiyorum ama özellikle aç karnınaysam hemen tuvalete cıkıyorum. Yani içtiğim su çok kısa sürede vücudumdan atılıyor. Bence yazanlar doğru.Gün içine eşit miktarda dağıtarak ve yudum yudum içilmeli.Ben artık öyle yapıyorum evde elimde bardakla geziyorum.Dışarıda da susamasam bile arad birkaç yuuadm içiyorum.

bunu denemiş biri olarak söylüyorum. kesinlikle doğru ve uygulanması gereken bir şey. yarım litreyi bir kerede içtiğimde 15 dakikada 3 kere tuvalete gidiyordum. dikkat etmeye başladıktan sonra çok faydasını gördüm. su içerken bile bilinçli olmak gerek.

Birde ayakda içilen su mideye daha hızlı eriştiği için özellikle aç karnına adeta deliyor mideyi

Su Nasıl ıçilmeli (Tıbbi Bilgi...)
Insan midesinin ayakta ve oturur vaziyetteki pozisyonu farklıdır.
Ayakta duran bir insan eğer sıvı gıda içerse doğrudan doğruya onikiparmak barsağına geçer. Midenin küçük eğriliğine uyan kısmında Waldeyerin mide caddesi denen bir oluk bulunur. Sıvı gıdalar bu yolu takip ederek zaten devamlı küçük bir açıklığı olan mide çıkışını (pilor) geçerek 12 parmak barsağına (duodenum) geçer.
Eğer insan sıvı gıdayı oturarak içerse bunlar önce
midede birikir asitle karışarak mikropları ölür ve
sonra 12 parmak barsağına geçer.
Bu durumda oturarak su içme usulüne uymakla insan kolera da dâhil birçok insan hastalıklarından korunmuş olur.
Rastgele yerde meşrubatı alıp ayakta içenler bu
tehlikeye daha fazla maruz kalırlar.

çok güzel açıklamışsın arkadaşım zaten dinende böyle peygamber efendimizin hadisi bile var suyu oturarak üç seferde yudum yudum içmeli diye . dinende olan şeyler hep hayatımızda var.ayakta bir dikişte içtiğimiz su içimize birden doluyor ve insanı tıkıyor gibi bir his veriyor.doğrudur ama dikkat etmemiz lazım

Kızlar tanıdığım bir doktora sordum bu su içme meselesini...O da ;

''Su herzaman otururarak içilir,aksi taktirde bağırsaklara ordan da direk idrar torbasına iner.Bu şekilde de içilen su idrarla dışarı atılır.Vücutta kalmaz.
Yudum yudum içilmesi gerekir demek yutkunarak içilmesi gerek demektir.
Yutkunarak içilmeyen su akciğere karışıp akciğere hasar verebilir.
Günlük en az 2 litre su içilmeli.Günlük tükettilen su miktarının 1 litresi direk idrarla atılır.
Geri kalan vücutta kalır.
İçilmesi gereken suyu bardak bardak için.Bir litreyi direk kafaya dikip bitirmeyin.
Bunun faydası olmaz.''

Şeklinde bir açıklama yaptı ...
çok doğru ama ben zaten az su içen biri olarak yanlışı yapıyorum

aynen öyle benim de suyla aram hiç yok, üstelik bol su tüketmem gereken bir dönemdeyim, hamileyim, suya karşı hiç hevesim yok 2 gün içmesem aramıyorum, ama bir yandan da böbreğimde 5 mm lik taş varmış, büyümeden bol suyla atmam gerektiği söylendi ama nerde bende o yürek, romatizmal ağrılarım var sinüzitim var bütün bu mikrobik iltihaplar ancak su tüketimiyle gider de offf

tabi canım bi kere de 2,5 litre su içmek yarardan çok zarar sağlar, ama çok da abartmamak lazım saatte 1 bardak ideal bence

her insan vücudu günde 1,7lt su kaybeder bunu yerine koyunda ister lıkır lıkır ister yudum yudum en az 2,5 lt olsunda nasıl olursa olsun.

zaten bir hadis-i şeriftede geçiyor bu.tam olarak hatırlamıyorum ama efendimiz suyu öyle deve gibi içmeyin besmeleyle başlayıp en az 3 yudumda ve oturarak için demiş.zaten söylediği herşeyin anlamı çook sonra çıkıyor.demek bunun içinmiş :)

Son düzenleme:
ayakta su içilmesi midenin sarkmasına yol acacağı için doğru değil...
dininde zaten yudum yudum ve oturularak içilmesi sünnet diye biliyorum ben...
vücudda uzun süre kalıp emilmesi için suyun böyle olması doğru..

1,5 Litrelik Şişeye su doldurun gün icinde hep yanınızda bulunsun gördükce susadıkca ıcın ben öyle yapıyorum . 2,5 sise bitiyor cok sık tualete cikiyorum.

ramazanda sahurdayken ezan okunmasına yakın 4-5 bardak su içiyorum, sonrada 15 dakikada bir tuvalete koşuyorum :))) çabuk içince direk çıkışa doğru ilerliyo su belli oluyo zaten :)))

normaldede çok su içerim, büyük boy bardağım vardır hep yanımda durur sık sık içerim su..

zaten peş peşe içilemezki...yani insan kendini zorladığında sudan nefret ediyor... bende birkitap okudum..adı "hasta değil susuzsunuz"...dr.F.Batmanghelidj tarafından yazılmış...suyun yaşlanmayı bile 10 yıl kadar geciktirdiğini, kansere bile, ağrılara bile çok derin tedavileri oldğu yazıyor ve özellikle ağız kuruluğu vücudun su ihtiyacının son göstergesiiymiş...ağız kuruluğunu kesnlikle beklemeyin kızlar...illa ki 2.5 litra olarak da başlamayabilirsiniz...sabah 1 bardak (büyük), öğlen bir bardak, akşam bir bardak başlayın mesela içmeye...daha sonra zaten hem alışacak, hemde isteyeceksiniz :)

Back