- Konu Sahibi BenmasMavi
benimde önerim sabahlari ac karniniza bir bardak su icin kizlar.metabolizmayi hizlandiriyor.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Su Nasıl ıçilmeli (Tıbbi Bilgi...)
Insan midesinin ayakta ve oturur vaziyetteki pozisyonu farklıdır.
Ayakta duran bir insan eğer sıvı gıda içerse doğrudan doğruya onikiparmak barsağına geçer. Midenin küçük eğriliğine uyan kısmında Waldeyerin mide caddesi denen bir oluk bulunur. Sıvı gıdalar bu yolu takip ederek zaten devamlı küçük bir açıklığı olan mide çıkışını (pilor) geçerek 12 parmak barsağına (duodenum) geçer.
Eğer insan sıvı gıdayı oturarak içerse bunlar önce
midede birikir asitle karışarak mikropları ölür ve
sonra 12 parmak barsağına geçer.
Bu durumda oturarak su içme usulüne uymakla insan kolera da dâhil birçok insan hastalıklarından korunmuş olur.
Rastgele yerde meşrubatı alıp ayakta içenler bu
tehlikeye daha fazla maruz kalırlar.
çok doğru ama ben zaten az su içen biri olarak yanlışı yapıyorumKızlar tanıdığım bir doktora sordum bu su içme meselesini...O da ;
''Su herzaman otururarak içilir,aksi taktirde bağırsaklara ordan da direk idrar torbasına iner.Bu şekilde de içilen su idrarla dışarı atılır.Vücutta kalmaz.
Yudum yudum içilmesi gerekir demek yutkunarak içilmesi gerek demektir.
Yutkunarak içilmeyen su akciğere karışıp akciğere hasar verebilir.
Günlük en az 2 litre su içilmeli.Günlük tükettilen su miktarının 1 litresi direk idrarla atılır.
Geri kalan vücutta kalır.
İçilmesi gereken suyu bardak bardak için.Bir litreyi direk kafaya dikip bitirmeyin.
Bunun faydası olmaz.''
Şeklinde bir açıklama yaptı ...
ayakta su içilmesi midenin sarkmasına yol acacağı için doğru değil...
Dininde zaten yudum yudum ve oturularak içilmesi sünnet diye biliyorum ben...
Vücudda uzun süre kalıp emilmesi için suyun böyle olması doğru..