- Konu Sahibi BenmasMavi
-
Suyun azar azar içilmesi halinde insanın vücut yapısı, onu hemen ihtiyaç duyulan yere gönderir. Çok miktarda su birden içilirse vücut, dengesini kaybederek vazifesini tam olarak yapamaz.Böbrekler yorulur.Azar azar içilen suyun hazmı kolaydır ve susuzluğu daha iyi giderir
Suyun azar azar içilmesi halinde insanın vücut yapısı, onu hemen ihtiyaç duyulan yere gönderir. Çok miktarda su birden içilirse vücut, dengesini kaybederek vazifesini tam olarak yapamaz.Böbrekler yorulur.Azar azar içilen suyun hazmı kolaydır ve susuzluğu daha iyi giderir
Günde 3,5 litre su içen biriyim.
Öyle arka arkaya değil susadıkça içerim.
Ama yine de hemen tuvalete gidiyorum.
Acaba arada içtiği yeşil çay ve bitki çaylarından mı böyle oldum bilmiyorum.
bu senin yazdığın arkadaşım peygamber fendimizinde su içme şekli bir düşünün peygamber efendimizin yaptığı her şey bir iilik bir sağlık için peygamber efendimiz yaptıysa vardır bir hikmeti peygamberimiz sirkeyide eksik etmezmiş sofrasından bakın herkeste bir sirkeli su içme merakı neden acabaOturularak ve en az 3 yudumda içilen su dil ve ağız bölgesinde daha fazla duraksadığından tükürük bezleri için gerekli olan suyun emilimini artırıp anti bakteriyel ve antioksidan etkiye sahip tükürüğün salgılanmasını artırarak ağız ve diş sağlığına katkıda bulunuyormuş.
doğru olduğunu düşünüyorum ben annem babamda hep oturarak yiyin için derSu Nasıl İçilmeli (Tıbbi Bilgi...)
Insan midesinin ayakta ve oturur vaziyetteki pozisyonu farklıdır.
Ayakta duran bir insan eğer sıvı gıda içerse doğrudan doğruya onikiparmak barsağına geçer. Midenin küçük eğriliğine uyan kısmında Waldeyerin mide caddesi denen bir oluk bulunur. Sıvı gıdalar bu yolu takip ederek zaten devamlı küçük bir açıklığı olan mide çıkışını (pilor) geçerek 12 parmak barsağına (duodenum) geçer.
Eğer insan sıvı gıdayı oturarak içerse bunlar önce
midede birikir asitle karışarak mikropları ölür ve
sonra 12 parmak barsağına geçer.
Bu durumda oturarak su içme usulüne uymakla insan kolera da dâhil birçok insan hastalıklarından korunmuş olur.
Rastgele yerde meşrubatı alıp ayakta içenler bu
tehlikeye daha fazla maruz kalırlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?