• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Su nasıl içilmeli?

BenmasMavi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2010
4.941
3
0
İstanbul
Günde en az 2.5 litre su içilmesi gerektiğini ve suyun birçok faydasının olduğunu biliyorum.

Suyu yudum yudum içmek gerekiyormuş.Yani birkaç bardağı peşpeşe kafamıza dikip bitirmek hiçbir yarar sağlamazmış.

Çünkü peş peşe içilen su direk bağısaklara gittiği için hemen bizi tuvalete çıkarıyormuş.

İdrar yoluyla hemen atıldığı için de vücuda hiçbir faydası olmuyormuş.Bana çok saçma mantıksız geldi ama belki yanılıyorumdur diye sizlere sormak istedim.

Siz daha evvel böyle birşey duydunuz mu kafamçokkarıştı

AYNEN öyleymiş gerçegi deböbreklerdn süzülüp direk dışarıya atılıyormuş sindirebilmek adına tüm hücrelere ulaşsın diye ben de artık dikkat ediyorum

Oturularak içilmesini demiyorum kızlar ben.Tamam oturarak içilcek orası okey de.

Peş peşe bardak bardak su içmeyin diyorlarmış bunu soruyorum ne alaka diye.

Mesela hani 2,5 litre içilcek günde ama atıyorum bu 1 litresini yada yarım litresini bir dikişte içerseniz hiçbir işe yaramıyor diyorlar ne alaka ya

evet mavicim bende duymuştum yudum yudum içilmeli diye bende bazen dikerim bazende yudum yudum alırım canımcımopuyorumnanaktan

Suyun azar azar içilmesi halinde insanın vücut yapısı, onu hemen ihtiyaç duyulan yere gönderir. Çok miktarda su birden içilirse vücut, dengesini kaybederek vazifesini tam olarak yapamaz.Böbrekler yorulur.Azar azar içilen suyun hazmı kolaydır ve susuzluğu daha iyi giderir

Suyun azar azar içilmesi halinde insanın vücut yapısı, onu hemen ihtiyaç duyulan yere gönderir. Çok miktarda su birden içilirse vücut, dengesini kaybederek vazifesini tam olarak yapamaz.Böbrekler yorulur.Azar azar içilen suyun hazmı kolaydır ve susuzluğu daha iyi giderir

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

Geçenlerde bi beslenme uzmanı da bundan bahsediyordu...Gün içinde 2, 2buçuk litre su içilmesi gerekirmiş. Ama bazı kişiler su içemez ama içmesi gerektiğini bilir akşama kadar çok az içer akşamda 2 litre ye tamamlamak için peş peşe içer. uzmanda bunun hiç bir şeye yaramayacagını anlatıyordu.2 litreyi gün içine yayarak için diyordu .arka arkaya içilirse sadece suyun hamallığını yaparmışız ayrıca...

Teşekkürler bu bilgi için...

Ben de günde en fazla 4 bardak su içerdim.Sonra bir gün koydum başucumda bir sürahi birer bardak içtim 10 ar dakika aralıklarla.

Sonra bunu duydum .Bundan sonra azar azar içeyim ben de .İşe yarasın bari..

Günde 3,5 litre su içen biriyim.
Öyle arka arkaya değil susadıkça içerim.
Ama yine de hemen tuvalete gidiyorum.
Acaba arada içtiği yeşil çay ve bitki çaylarından mı böyle oldum bilmiyorum.

Günde 3,5 litre su içen biriyim.
Öyle arka arkaya değil susadıkça içerim.
Ama yine de hemen tuvalete gidiyorum.
Acaba arada içtiği yeşil çay ve bitki çaylarından mı böyle oldum bilmiyorum.

Ben de öyleyim işte ister yavaş içeyim ister hızlı 5 dakika sonra tuvaleti boylarım :1rolleyes:

Oturularak ve en az 3 yudumda içilen su dil ve ağız bölgesinde daha fazla duraksadığından tükürük bezleri için gerekli olan suyun emilimini artırıp anti bakteriyel ve antioksidan etkiye sahip tükürüğün salgılanmasını artırarak ağız ve diş sağlığına katkıda bulunuyormuş.

Su Nasıl ıçilmeli (Tıbbi Bilgi...)
Insan midesinin ayakta ve oturur vaziyetteki pozisyonu farklıdır.
Ayakta duran bir insan eğer sıvı gıda içerse doğrudan doğruya onikiparmak barsağına geçer. Midenin küçük eğriliğine uyan kısmında Waldeyerin mide caddesi denen bir oluk bulunur. Sıvı gıdalar bu yolu takip ederek zaten devamlı küçük bir açıklığı olan mide çıkışını (pilor) geçerek 12 parmak barsağına (duodenum) geçer.
Eğer insan sıvı gıdayı oturarak içerse bunlar önce
midede birikir asitle karışarak mikropları ölür ve
sonra 12 parmak barsağına geçer.
Bu durumda oturarak su içme usulüne uymakla insan kolera da dâhil birçok insan hastalıklarından korunmuş olur.
Rastgele yerde meşrubatı alıp ayakta içenler bu
tehlikeye daha fazla maruz kalırlar.

Oturularak ve en az 3 yudumda içilen su dil ve ağız bölgesinde daha fazla duraksadığından tükürük bezleri için gerekli olan suyun emilimini artırıp anti bakteriyel ve antioksidan etkiye sahip tükürüğün salgılanmasını artırarak ağız ve diş sağlığına katkıda bulunuyormuş.
bu senin yazdığın arkadaşım peygamber fendimizinde su içme şekli bir düşünün peygamber efendimizin yaptığı her şey bir iilik bir sağlık için peygamber efendimiz yaptıysa vardır bir hikmeti peygamberimiz sirkeyide eksik etmezmiş sofrasından bakın herkeste bir sirkeli su içme merakı neden acaba

Su Nasıl İçilmeli (Tıbbi Bilgi...)
Insan midesinin ayakta ve oturur vaziyetteki pozisyonu farklıdır.
Ayakta duran bir insan eğer sıvı gıda içerse doğrudan doğruya onikiparmak barsağına geçer. Midenin küçük eğriliğine uyan kısmında Waldeyerin mide caddesi denen bir oluk bulunur. Sıvı gıdalar bu yolu takip ederek zaten devamlı küçük bir açıklığı olan mide çıkışını (pilor) geçerek 12 parmak barsağına (duodenum) geçer.
Eğer insan sıvı gıdayı oturarak içerse bunlar önce
midede birikir asitle karışarak mikropları ölür ve
sonra 12 parmak barsağına geçer.
Bu durumda oturarak su içme usulüne uymakla insan kolera da dâhil birçok insan hastalıklarından korunmuş olur.
Rastgele yerde meşrubatı alıp ayakta içenler bu
tehlikeye daha fazla maruz kalırlar.
doğru olduğunu düşünüyorum ben annem babamda hep oturarak yiyin için der

benimde kafam karıştı ya benim büyük bi bardagım var bi dikişte içiyorum onu yarım lt alıyor yudum yudum içsem ben unuturmm

Kızlar tanıdığım bir doktora sordum bu su içme meselesini...O da ;

''Su herzaman otururarak içilir,aksi taktirde bağırsaklara ordan da direk idrar torbasına iner.Bu şekilde de içilen su idrarla dışarı atılır.Vücutta kalmaz.
Yudum yudum içilmesi gerekir demek yutkunarak içilmesi gerek demektir.
Yutkunarak içilmeyen su akciğere karışıp akciğere hasar verebilir.
Günlük en az 2 litre su içilmeli.Günlük tükettilen su miktarının 1 litresi direk idrarla atılır.
Geri kalan vücutta kalır.
İçilmesi gereken suyu bardak bardak için.Bir litreyi direk kafaya dikip bitirmeyin.
Bunun faydası olmaz.''

Şeklinde bir açıklama yaptı ...

Back