• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

şu kamburluğa yok mu bi çözüm :(

4justice

* hasta la vista baby *
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2011
10.447
12.566
298
tuhaf bi başlık oldu :27:
evet hanımlar sorunum kamburluk, çok aşırı değil ama yolda yürürken bazen vitrin camlarına falan bakıyorum ve hiç begenmiyorum o şekilde yürüyüşümü
o an düzeltmek istiyorum dimdik yürüyorum bu seferde robot gibi hissediyorum kendimi.. ovlava yutmuş gibi derler ya hani :27:
abimde böyleydi bunun kemik yapısıyla falan bi ilgisi varmı neden böyle oluyor nasıl düzetebilirim sizce yardım please :5:
boyum 1.70 bu arada.. gerçi boyla ilgilimi orasını da bilmiyorum da :26: topuklu giyince dik yürürsün derler ama topuklu da giyemiyorum sadece gizli topuklu dolgu topuk ayakkabılar giyiyorum arada sırada ve o şekilde bile aynı yani kamburluk oluyor
çok çirkin ya ufff :19:

Genetik artı göğüsleri gizlemek için ergenlik döneminde bilerek kambur durmuş olabilirsin sonra da düzelemedin muhtemelen

evet hanımlar sorunum kamburluk, çok aşırı değil ama yolda yürürken bazen vitrin camlarına falan bakıyorum ve hiç begenmiyorum o şekilde yürüyüşümü
o an düzeltmek istiyorum dimdik yürüyorum bu seferde robot gibi hissediyorum kendimi.. ovlava yutmuş gibi derler ya hani :27:
abimde böyleydi bunun kemik yapısıyla falan bi ilgisi varmı neden böyle oluyor nasıl düzetebilirim sizce yardım please :5:
boyum 1.70 bu arada.. gerçi boyla ilgilimi orasını da bilmiyorum da :26: topuklu giyince dik yürürsün derler ama topuklu da giyemiyorum sadece gizli topuklu dolgu topuk ayakkabılar giyiyorum arada sırada ve o şekilde bile aynı yani kamburluk oluyor

Ayy bendede var aynı sorun bende hep yürürken vitrin camlarından bakarım dikmiyim diye istemsiz bir şekilde hep yığılarak otururrum ve yoldada kambur yürüyorum
Bende hamileyken oldu sanırım o dönemde hep bebeğe birşey olucak diye eğik dururdum elim karnımda şimdide dikkat etmezsem kambur yürüyorum dikkat edersemde aynene senin dediğin gibi oklava yutmuş gibi oluyorum :27:
umarım vardır bir çözümü

Bende aynıyım fark edince biraz dik duruyorum dik durunca olmayan göğüslerimi dışarı fırlatıyormuşum gibi hissediyorum falan :D Kalıcı bir çözümü var mı bilmem ama dik durmak için bir aparat vardı onu takınca dik duruluyormuş muş ama tedavi mi çıkarınca eskiye mi dönülüyor bilmiyorum:26:

Medikalcilerde çapraz sırt askısı var onu kullanabilirsiniz

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Durus bozuklugunuz mu var yoksa gercekten de kambur musunuz anlayamadim, ama durus bozuluguysa kendinizi dik yurumeye ve oturmaya alistirin. Bir sure sonra kendiliginizden kambur durmak istemeyeceksinizdir. Ha eger fizyolojik olarak kamburluk varsa onu bilemeyecegim, doktora danisin bence.

Durus bozuklugunuz mu var yoksa gercekten de kambur musunuz anlayamadim, ama durus bozuluguysa kendinizi dik yurumeye ve oturmaya alistirin. Bir sure sonra kendiliginizden kambur durmak istemeyeceksinizdir. Ha eger fizyolojik olarak kamburluk varsa onu bilemeyecegim, doktora danisin bence.

ikisi arasında ki fark nasıl oluyor orasını da ben anlamadım :1:
şimdi netten baktımda kamburlugun derecesi oluyomus 70 üstü ameliyatla vida atılıyomuş sırta falan
ben bunun için doktora gitmedim hiç
sadece kendi kendime sırtım egik yürüdüğüm için kamburum diye yorum yaptım :27:

postürünü düzeltebileceğin tek spor var o da plates vakit kaybetmeden başla.. benim boyum 1.73, bende kambur duruyordum şimdi her şey yolunda

plates fetnes yapabilirsin youtube kapalı ordan bile bazı kol ve sırt hareketleriyle giderebilirdin. bende de vardı biraz 2 haftada kendiliğinden düzelmeye başlıyosun kaslarının kuvvetlenmesi gerek sende mümkün olduğunda dik dur bi hafta zorlanırsın sonra fark edersin düzelmeyi ama kaslarını kuvvetlendirmen şart netten arama yaparak uygun hareketleri bulabilirsin.

Postür bozukluğu bende de vardı. Ergenlikten gelen göğüsleri gizleme, kendine güvensizlik vs. Durumlarından üniversite yıllarıma kadar kambur bir duruş sergiliyordum. Medikal korselerden denedim ne yazık ki memnun kalmadım. 6 ay takmam gerekirken 1 hafts zor dayandım hem sırtımda hem kaburga kısmımda ağrıya sebep oluyordu. Sana tavsiyem sırt kaslarını geliştirecek hareketler yapman. Yani spor. Şınav çok etkili benim duruşum şınav sayesinde toparlandı. Bunların dışında bszı hareketler var internet üzerinden ulaşabilirsin. Kesinlikle spor yap derim.

Düzeliyor yani aşırı bir kamburluk yoksa 6 ay kullanıyorsunuz o sırtınıza biraz baskı yaparak sizin dik durmanızı sağlıyor isteseniz de kambur duramıyorsunuz çünkü canınız acıyor sonra da bu duruma alışıp dik duruyorsunuz ben de sağlıkçıyım bir eğitim de gördüm ürünü hatta kendim de kullanmayı düşünüyorum

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bende de var aynisindan ama benimki boyla alakali bir durum. 1.78 boyum var ve sanki bu utanilacak bir seymis gibi biraz daha kisa durayim diye kambur duruyordum. Simdi de aliskanlik kaldi normal zamanda dimdikimdir ama topuklu ayakkabı falan giydigimde yanimdakiler de kisaysa ya kambur duruyorum farketmeden ya da boynumu yana falan atiyorum

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

:1:

o boyundan 10 cm ni benle paylaşırsam mikemmel olcaksın hiç kamburluk derdin olmayacak :27::27:

önerileriniz için teşekkürler arkadaşlar zaten sıkılaşmak için plates düşünüyodum madem bu duruma da faydalı oldugunu söylüyorsunuz bi an evvel başlıcam inşallah :23:

Bende'de var ayni sorun. Ben 16 yaslarinda doktora gitmistim bunun icin, bir kac egzersiz verdi, bunlari her aksam uyumadan yaptim en fazla 15 dkmi aliyodu, simdi Allah'a sukur iyi, sadece bazen otururken dik oturmadigmi fark ediyorum hemen duzeltiyorum, aslinda tekrar baslasam egzersizler iyi olcak usengeclik iste :))

Arkdaslarin'da dedigi gibi pilates iyi gelebilir veya internete egzesiz bulabilirsin

Back
X