su içmiyor,oturamıyor,kilo almıyor

symslow

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2008
1.183
4
kızlar zeynep 8 buçuk aylık 10 gün önce 7250gr boy 65 bu ay 350 gr almış ve hiç uzamamış henüz desteksiz oturamıyor sadece kanepe köşelrinde ya da kanepeye sırtını dayadığımda oturuyor ki bir 20 gün öncesine kadar onu da pek yapamıyordu
tek tarafına dönebiliyor yani sırt üstünden yüz üstü pozisyona ama tekrar yüz üstünden sırt üstüne dönemiyor dişi çıkmadı ama diş çıkmamasının bir kriter olmadığını biliyorum o yüzden onu kafaya çok takmıyorum
fakat kilo almıyor inek sütü ve yumurta alerjisi var diğer şeyleri güzel yiyor ama kilo almıyor bu sanırım böbrek taşından kaynaklanıyor zira 2.doktorumuz böbrek taşı teşhisini bu bebek 6 aylık bebeklere göre çok zayıf deyip şak diye ultrason istemişti ve böbrek taşı çıkmıştı
bir hafta öncesine kadar günde 250 cc falan su içiyordu ama şimdi ben okuldayken su içmeyle alakalı birşey mi oldu ne bilmiyorum anneme sordum zorla mı içirmeye çalıştınız diyorum yok diyor kesinlikel su içmiyor bardağını gördüğünde kafasını çeviriyor hemen bugün 100cc anca içmiştirki taşı düşürmesi için bol bol su içmesi gerek meyve suyunu da içmiyor bir iki kaşık zorla veriyorum o kadar

işte kızlar ben bütün bunlara kafamı çok takıyorum çok üzülüyorum geçen bir arkadaş 6 aylık oldu mu iyi güzel kilo almış dedi ben de 8 aylık dedim kadın bozuntuya vermedi demekki benim kızım 6 aylık gibi duruyor

önerileriniz var mı ya da zeynebin durumu sizce normal mi doktor iyi diyor ama ilk doktorumuza da çok güvenmiştim hayal kırıklığı yaşadım

sibel yarın doktorunuza fırsatın oursa inek sütüne alerjisi olanlarda keçi sütü verilebilir mi bir sorabilir misin bir de senin bilgin var mı eğer alerjili bebeğe süt verilmesi ağzını kenarlarını kızarması dışında ciddi zarar verir mi vücuduna yani karaciğere bunu da sorabilirsen iyi olur tatlım ya

canım sağdan soldan insanların dediklerine kafayı takma ya
bilir bilmez konuşuyorlar

su içme konusuna gelince çınar de önceden güzel içerken o da içmemeye başlamıştı bir süredir
sanırım havaların soğumasıyla alakalı bir durum
terlemediklerinden çok ihtiyaç hissetmiyorlar
ama ben her bulduğum boşlukta çınara su içirmeye çalışıyorum
yavaş yavaş alışmaya başladı tekrar içmeye

oturma konusuna gelince birdenbire oluveriyor böyle değişimler olması gereken zaman bebekten bebeğe değişebiliyor
çınar bu tip şeyleri çabuk yaptı ama sanırım bunun sebebi gece gündüz sürekli yüzüstü uyuması ve öyle oyalanması sonucu kol kaslarının kuvvetlenmiş olması

inşallah unutmazsam sorarım canım
bizim randevu cuma sabah
ama dr yanına girince insan herşeyi unutuveriyor
ama alerjik tepki doğuran şeyler karaciğeri zorluyor diye biliyorum
en azından 1 yaşını geçmesini beklemekte karaciğerin fonksiyonlarını oturtmasının tamamlanmasını beklemekte fayda var

canim böyle seyleri kafaya takman cok normal cunku sen bir annesin ve bu senin ilk annelik deneyimin, simdi sende hepimizin yaptigi gibi kendi kizini baska bebislerle kiyasliyosun ama her bebegin gelismi digerine göre farkli ve her bebis kilolu olmak zorunda degil.o yuzden canini sikma eger doktorunda normal diyosa durumuna, insallah zeynep böbrek tasindan kurtulurda rahatlarsiniz artik:Saruboceq:

canım benim çok üzüyorsun kendini biliyorum bizde bö brek problemi yaşıyoruz bizim bebektede böbrekte açılma var bol bol su içmesi gerekiyor emirde içmiyor suyu görünce kfa sallıyor içmeyeceğim diye bende mümkün oldukça emziriyorum tabi okulda olmadığım sürece. Üzülme Allah acil şifa verir inşallah.Oturması ve diş çıkarmasını da kafana takma emirin de daha 5 gün önce çıktı dişi ve hala yüzüstü dönemiyor.

Zuhalcim ikranındfa su içme olayı şu sıralar azaldı biliyorsun bizimde taş olayımız var ve ikraya geceleri kandırarak içiriyordum suyu şimdi büyük insan gibi eliyle ittirim kafasını çeviriyor dahada zorlarsam sinirlenip ağlamaya başlıyor benide emmiyor bizimkiş günde 100 cc bile içmemetye başladı kaşıkla veriyorum onuda almıyor
bizde Aralıkta kontrole gidcez inşallah ama sizin gittiğiniz dr a özellikle eşim gün almaya çalıştı ama ünüversitede çocuk nefrolojisinde o bölümdende kafana göre dr dan sıra alamıyormuşsun bakalım araya birilerini koyupta gidebilirsem bu su olayını özellikle sorcam çünkü bu şekilkde o taş düşmiyceğini biliyorum çünkü sanada söylemiş yaa banada ısrarla bol su içirmemei yüzde 90 bol su içirmekel düşer dedi ama hani nerdeee çocuk eskiden içtiği suyunda yarısını bile içmiyor artık bende çok üzülüyorum su içmezse sanki dahada ilerliycek hissine kapılıyorum..Allah daha ağır dert vermesin ama..
Kilo olayına gelince camnım bence onun bunun lafına hiiçç aldırma önemli olan canı içinde sağlıkları yerinde olsunda değil oturemak kısa bir süre sonra koştuklarını bile görcez emin ol benimkide daha desteksiz oturamıyor ama çok hareketli bütün evi gerziyor hiç sıkma canını arkadaşım kilo her şey demek değil inan..

SaĞolun kızlar yorumlarınız ıÇın
bır de zeynep her uyuduĞunda hala su gıbı terlıyor Özellıkle omuzları ve boyun Çevresı gÜnde 5-6 kere Üst deĞıŞtırıyoruz sızce bu normal mı
bugÜn de hıÇ bır Şey yemedı dıyebılırım dıŞ mı Çıkacak ne sÜreklı kucakta taŞı benı dıyor

X