Hanımlar aynı durum bende de var. Su içiyorum içiyorum ama bir türlü susuzluk duygum geçmiyor. Sık sık da idrara çıkıyorum tabi.Geceleride öyle susuzluk hissediyorum. Bu gece olan ağızım açık uyumaya bağlı olan kuruluğu burun amelyatı olunca geçti.Artık ağzım açık uyuMuyorum. Ama yinede vücudumda hangi dr. a gitsem susuz vücudun lafını işitiyorum. Östaki kanalım susuzluktan tıkanıyormuş, burnum kuruymuş, cildim susuzmuş, gözüm kuruymuş.
Tabi gittim dr.lara...
Bunun birçok sebepleri varmış. Mesela ADH (ANTİDİÜRETİK HORMONU) eksikliği salgılanmaması yaparmış.
Şeker, gizli şeker,şekersiz şeker, ahd hormonu salgılanmaması, böbrek üstü bezlerinin çalışmaması veya yetersiz çalışması hatta Psikolojik kaynaklı bile olabilirmiş. vs.
Ne kadar dr.a gidip birşey bulunamasa da bunun gerekli tedavilerinde yetersiz kalan dr. lar olabilir.
Masum bir sorun da değil . Vucut susuzsa, dehidrasyon deniyor, bir sürü sorun çıkarıyor.
Psikolojik kaynaklı olabilirmiş.
Benden günde ne kadar içtiğimin tespiti için 5 lt lik kabı doldurmamı istediler. Bende 5 lt. doldu valla. Günde 20 civarı çıkış ve 18-22 bardak su sıvı tüketimim varmış.Notlar aldırdılar, ödevini çalış gel dedi hatta :)
Ama yok işte susuzluk duygum hep var.
Bir arkadaşım dr., bir türlü tesbit edilemiyor olunca, bana şu testleri yaptırdılar mı dedi verdim eline tahlilleri yok hiç biri yapılmamış dedi.
Verdikleri
ADH
ATCH
ALDESTERON
KORTİSOL
bende açıktan bu tahlili yaptırdım.Şimdi sonucu bekliyoruz.
Eğer hormonlardan kaynaklı ise bu yönde tedavi olacağım yok eğer çıkmazsa birşey psikiyatriste tedavi olacağım.Her iki halde de tedavisi var.
Bu sorunumun bana en büyük sıkıntısı cildimin lastik gibi olması. Çekiyorsunuz lastik gibi uzuyor bırakınca üzerinde pupçuk kalıyor.Yüzümü sağa sola öne eğsem çarşaf gibi tenim kırışıyor.Zaten içi boşaldı. Ama banyo yaparken suyu emiyor ve elastikiyet kazanıyor, rengim bile bronzlaştı ve giderek artıyor, gözlerim çukurlaştı falan. Baş ağrısı yüz kızarması .. Isı bozukluğu göz kararması.. Bir dizi birşeylere sebep oluyormuş ve hepsi maalesef var.
Sürekli ağız burun kuru su su diye diye yaşamak hem de iç iç .. Karın da şişiyor balon gbi.
Böyle bir sorunla yaşamak çok berbat.
Dehidratasyon nedir? Hangi belirtilerle kendini gösterir?
Çare bulana kadar ben devam edeceğim.Vücudun susuzluğu her hastalığın başıdır çünkü.