Bebek Beslenmesi su içirmelimiyim

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
anne sütü alıyorsa gerek yok ama eğer mama içiyorsa içirmelisin

sadece anne sütüyle beslense de bence içirmelisin hele bu sıcak günlerde..suyun yeri farklıdır drlar anne sütünde su var zaten diyolar ama bizleri bi düşün çay içiyoruz meyve suyu vs ama suyun yerini tutuyo mu? zaten bebeğin daha küçük öle biberonla falan içirmene de gerek yok bikaç çay kaşığı verebilirsin mesela.emzirmeden hemen önce ve hemen sonra içirmemeye dikkat et sadece sonradan zor alışır suya..ben 20 günlükten itibaren içiriyorum hatta 2 aylık olduğunda biberonla içirmeye başladım 30-60 cc arası içiyodu ozamanlar şimdilerde ise tam bi su delisi..komşunun oğlu da sadece anne sütüyle beslendi 6 aya kadar ve şuan hiç su içmiyo istemiyo.yine de karar senin tabi ki suyun ne gibi bi zararı olcak ki var mı su gibi bi nimet..

Eğer anne sütü içiyorsa, suya gerek yok..Bebek emmeye başlayınca gelen süt değil zaten su.Ondan sonra da besleyici ve yağlı süt geliyor. 7 aylık kızım var ve hala su yerine de anne sütü içiyor.. Suyu fazla içmiyor..

tşk ederim evet anne sütü içiyo arada su veriyorum ama emin olamadım kafam karışmıştı vermek ve vermemek arasında bir kaç çay kaşığından zarar gelmez heralde

bebek ihtiyaç duyuyorsa sen verdiğinde içer ama ihtiyaç duymuyorsa onu belli eder

Bence içirmemelisin su anne sütünün besin değerini düşürüyor diğer arkadaşların dediği gibi ilk gelen süt değil su zaten emdikçe koyulaşıyor ve en besleyici bölümüne geliyor doktorlar onda en son emzirdiğiniz göğüsünüzden başlayın diyor.

bence içir
sonra suyu hiç içmiyorlar ve böbrekleri yeteri kadar çelışmıyor ben dogdugundan itibaren içirdim suyun tadını alsın diye

dr muz söylemişti.... '' anne sütüyle besleniyor, su verme...'' vermedim ama eşim arada sırada kaşıkla ağzına dayıyordu suyu... beni delirtiyordu

bnmde 2.5 aylık kızım var her gün az da olsa içiriyorum..hatta hafta da bir kere falan 30 cc ıhlamur veriyorum...

Vücudumuzun %75 'i sudan meydana gelir.
Kış bebekleri bekli çok ihtiyaç duymaz ama yaz bebekleri mutlaka su içmeli bence.Sürekli terliyorlar çünkü.
Ben de ilk 1 ay doğru düzgün su vermedim (üstelik temmuzda doğdu oğlum,şimdiki aklım olsa asla böyle yapmazdım) ama sonra vermeye başladım.
Zaten kana kana içecek halleri yok , azıcık vermeniz yeterli.Tabi suyun kaynamış olmasına dikkat etmek lazım.

Bendeki çocuk sağlığı rehberine de baktım aşağıdakinin benzer versiyonu yazıyor:
İlk dört ay bebekler ihtiyacı olan suyu anne sütünden alır. Bu nedenle çölde yaşayan bebeklere bile anne sütü ve hazır mama dışında su verilmez. Ancak aşırı kusma,ishal,ateş gibi olağandışı durumlarda su vermek gerekebilir.

Katı besinlere başlandığında su verilmeye başlanır.

Denmiş. Mantığını çözemedim niye acaba? Önemli bir konu bu aslında. Fazla suyun ne zararı olabilir ki...

Son düzenleme:
anne sütü alan bebeğe 6 ay suya gerek yok..benim kuzenim de dr. ve benim kızım da geçen sene 30 nisan da dogdu bu aylarda 3 aylıktı ve gecen sene cok daha sıcaktı..ona da kendi dr.da sordum ikisi de gerek yok %90 ı su anne sütünün dedi..belki 1-2 çay kaşıgı o da baktın çok sıcak o zaman belki dedi..susadıgını düsünüyosan hemen emzir..bağışıklık sistemi gelişmedigi için sudan da biçok mikrop alabiliyolar..banyo suyu bile kafasına gelen kaynamış olsun diyolar..gerek yok bence suya şimdilik..zor alıştıkları dogru benim kızım 13,5 ay emdi su istemiyodu hiç içmiyodu..sütü kendi kendine kesti suya başladı :))

merhaba, bizim doktorumuz her emzirmeden sonra siz nasıl yemeklerden sonra dişlerinizi ve ağzınızı temizleme ihtiyacı duyuyorsunuz aynı mantıkla bir kaşık su verebilirsiniz dedi. Su ihtiyacını zaten fazlasıyla sütten karşılıyor. bende her emzirmeden sonra olmasa da az emdiği zamanlarda veriyorum.

bence ver canım..bende o çok bilmiş doktorlara uyarak vermemiştim ve sonra alıştırana kadar canım çıktı..şimdi bi arkadaşımda da aynı sorun var o da çocuğunu alıştrmaya çalışıyo ve ilk baştan su verseymişim keşke diyor

başlarım o doktora
ya bu sıcaklarda yazık ama yavrucaga beee...
içir canım içir
sütün yaglıysa yanar yavrunun içi gunah amaa

bir de ishal durumunda verirsin su falan demişler
bebeği suya aliştirmak da oldukca zor olabiliyor bunu unutmayın
öyle verdim lıkır lıkır içti olayını geçin bi kere
benim kızım 1 haftada ancak alıştı suya
yani Allah muhafaza ishal durumunda günleri geçtim saatler bile önem taşır

bebe suları çıkmış yeni alin içirin
öyle mikrop kapar cart olur curt olur diye korkmayın
pimpirikli annelerin cocukları daha çok hasta oluyo yahu

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…