Su bile içemiyorum.. Dolgulu dişlerim sızlıyor :( yardımm!!

qulnihalll

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2012
88
8
Arkadaşlar lütfen yardım yaa.. dişlerimi bundan yaklaşık 1-1,5 ay önce dolgu kanal tedavisi vs. bir sürü işlemden geçirdim. ANcak ilk yaptırdığımda su falan içerken ki sızlamaları yeni olduğundan normaldir diye önemsememiştim ama artık dayanılmaz durumdayım su içmek bir yana esnediğimde dahi sızlıyor. Şu an için acil olarak doktor dışında ne yapmalıyım. Açıkçası güvenim kalmadı tekrar doktora gidesim yok. evde yapabileceğim basit önerileriniz var mı acaba....

kimseee bana cevap yazmıcak mıı yaaa ::::mağdurum da mağdurumm:::

valla bende dolgu elan yok ama sızlama olduğu zaman acilinden pamukla rakı basınca uyuşturup geçiyordu o yoksa mecbur ağrı kesici alacaksın canım.bi tane şimdi al çok ağrın varsa 1 saat sonra bi tane daha al ama aç karnına alma 2 tane arka arkaya dicem de bişe de yiyemiyomuşsun.diyebileceklerim bu kadar vallahi çok geçmiş olsun...

gülnihalcim geömiş olsun. kendi dogal dişin olsaydı evde yapabilecegin bişeyşer önerilirdi ama bu kanal tedavili dişe önerilsede yaramaz diye tahmin ediyorum. bayada olmuş tedavin ama niye böle oldu ki? nerde yaptırrdın özelde mi? bende bi dişzedeyim:KK43: hepsini olmasada bi tane dolgulu dişimi cektricem galiba bende de agrı yapıyo içten. ama senin gibi kanal tedavim yok. ahh ahhh eski halimi özledim.üstelik daa bi kaç gün öncesini yani:KK14: nys allah tez zamanda şifa versin...

Şimdilerde özel doktor pek kalmadıı yaşadığım yerde.. Diş hastanesi açılmıştı orada yaptırdım. Doktorum gayet ilgili bir beyefendiydi ama aah ah yaptırmayaydım daha iyiydi. Üniversitede okuyorum olmadı kurban bayramına gittiğimde bir doktora görünüvereyim.. tuzlu su yap dedi arkadaşlarım ama ağzıma bişey koyamıyorum ki ya..

valla bende dolgu elan yok ama sızlama olduğu zaman acilinden pamukla rakı basınca uyuşturup geçiyordu o yoksa mecbur ağrı kesici alacaksın canım.bi tane şimdi al çok ağrın varsa 1 saat sonra bi tane daha al ama aç karnına alma 2 tane arka arkaya dicem de bişe de yiyemiyomuşsun.diyebileceklerim bu kadar vallahi çok geçmiş olsun...

ha bu arada canımm dedğim ağrı öle bir ağrı değil.. böylee ağzım kapalıyken bişey yemezken bir problem yok ama bişey fln yemeye kalktığımda sızlıyo.. hassasiyetten hava alıyo olabilir..

ben bundan on gün önce kanal tedavisi vs işlemleri yaptırdım ilk 4 gün ağrı oldu dr şuan normal ama ilerde ağrı olursa o dişin çekilmesi gerekecek mecburen demişti ve sakın rakı falan basma...ben ağrıdan ölmek üzereydim öyle bi hata yaptım ve dişteki sinirleri yıpratmış dr bi daha kesinlikle yapma dedi.geçmiş olsun bi antibiyotik var diş için onu kullanabilirsin dr a sorupv :KK19:

ben bundan on gün önce kanal tedavisi vs işlemleri yaptırdım ilk 4 gün ağrı oldu dr şuan normal ama ilerde ağrı olursa o dişin çekilmesi gerekecek mecburen demişti ve sakın rakı falan basma...ben ağrıdan ölmek üzereydim öyle bi hata yaptım ve dişteki sinirleri yıpratmış dr bi daha kesinlikle yapma dedi.geçmiş olsun bi antibiyotik var diş için onu kullanabilirsin dr a sorupv :KK19:

saol canım eczaneye sorup alabilirim. İlaç kullanmak hiç aklıma gelmemiişti.

anlatımımda yanlışlık oldu sanırım bende dolgu felan yok bi kaç defa öle yapmıştım ama tabi dolgu olunca en iyisi ağrı kesici tabikide...

anlatımımda yanlışlık oldu sanırım bende dolgu felan yok bi kaç defa öle yapmıştım ama tabi dolgu olunca en iyisi ağrı kesici tabikide...

dedğn gibi aldım şu an bi tane ağrı kesicii, iyi gelirse bakalım antibiyotik kullanıp kullanamıycamı sorucam eczacıya..

diş hastaneleri bişe biliyo mu ki? varsa yoksa o aletleri olur olmaz kullanmak. tuzlu suyuda duymuştum. ama yakmaz mı yaa? gerci yakıyomuş ve yakması iimiş sanırım. benim bildigim balı agrıyan dişe surmek ii geliyomuş. ama dedigim gibi dogal dişe. yani yapılı dişe sanmam ii gelsin :KK50: bende pişmanım ama ben o salak doktorun kurbanı oldum hala kabullenemiyorum. şuan paramda yok özelde halledeyim fıttırmamak elde degil. biliyorum özelde kendi dişim gibi yapmıcak ama olan oldu kötünün iisinden kurtarayım diyorum :KK30: bazende diyorum doktorun sıvadıgı o dişleri cektirip kurtulayım dişci kapılarından ama daa gencim yaa agzımda diş kalmıcak :KK53:
bence diş doktorları işlemlerini yapmadan önce hastalrını aydınlatmalı yapılırsa nası olur sonucu yapılmazsa sorun teşkil eder mi diye, ama nerdeeee. sanki anlamıcaz bişeyden gibi hareket ediyolar. illa mundar etcekler. nys daa yazmıyım resmen içimi doktum:)

Dişleriyle sürekli uğraşan biri olarak maydanoz ve karanfilin iyi geldiğini dşünyorm tabi bu genelde çürük dişler için geçerli
Kanal tedavin diş köklerindeki kanalın ince yahut kıvrımlı olmasından dolayı tam yapılmamış olabilir
Yada eğer şu an geçici dolgu varsa dişlerinde açtığı kısmın içine koyduğu ilacın sinir köklerini öldürdüğünü ve bunun feci bir ağrı yapabileceğine bizzat şahidim

diş hastaneleri bişe biliyo mu ki? varsa yoksa o aletleri olur olmaz kullanmak. tuzlu suyuda duymuştum. ama yakmaz mı yaa? gerci yakıyomuş ve yakması iimiş sanırım. benim bildigim balı agrıyan dişe surmek ii geliyomuş. ama dedigim gibi dogal dişe. yani yapılı dişe sanmam ii gelsin :KK50: bende pişmanım ama ben o salak doktorun kurbanı oldum hala kabullenemiyorum. şuan paramda yok özelde halledeyim fıttırmamak elde degil. biliyorum özelde kendi dişim gibi yapmıcak ama olan oldu kötünün iisinden kurtarayım diyorum :KK30: bazende diyorum doktorun sıvadıgı o dişleri cektirip kurtulayım dişci kapılarından ama daa gencim yaa agzımda diş kalmıcak :KK53:
bence diş doktorları işlemlerini yapmadan önce hastalrını aydınlatmalı yapılırsa nası olur sonucu yapılmazsa sorun teşkil eder mi diye, ama nerdeeee. sanki anlamıcaz bişeyden gibi hareket ediyolar. illa mundar etcekler. nys daa yazmıyım resmen içimi doktum:)

aynen çok haklısın. Aslına bnm amacım 20lik dişlerimi göstermektii. Malum onlara sıra bnile gelmediii.. çok pişmanım çoookk. tuzlu su yakıyo ama denicem yatmadan onu da el mahkum.
şu saatten sonra yapcak bişeyim yok burada çare arıyorum işte düşün halimii :KK43:

Dişleriyle sürekli uğraşan biri olarak maydanoz ve karanfilin iyi geldiğini dşünyorm tabi bu genelde çürük dişler için geçerli
Kanal tedavin diş köklerindeki kanalın ince yahut kıvrımlı olmasından dolayı tam yapılmamış olabilir
Yada eğer şu an geçici dolgu varsa dişlerinde açtığı kısmın içine koyduğu ilacın sinir köklerini öldürdüğünü ve bunun feci bir ağrı yapabileceğine bizzat şahidim

yaa arkadaş bir de anlamadığım konu kanal tedavisi olmuştum çok küçüktüm ilkokul çağları fln ama ozmn bile en az 2-3 randevu ile yapıldığını hatırlıyorum. Ama ne hikmetse bu doktor 1günde hallediverdii.. sonucu da ortada :/

kanal tedavisi hiç olmadım o yüzden bilgim yok, ama birkaç kez dolgu yaptırdım, hatırlıyorum bir defasında dolgum aralıklarla olmak üzere 1 aydan fazla ağrı yaptı. fakat o dolgu yapılan dişim çok derin bir çürüktü o yüzden olabilir. sen bence yakın zamanda bir görün.

'Bence de tekrar aynı hastahaneye gitmenin bir mantığı yok. Tekrar bir doktora görünmem lazım en kısa zamanda, dayanılabilecek bir durum değil çünkü :KK43:(

gülnihal aynen bende kucukken gitmiştim doktora bı sene boyunca konya 6 saat git gel yaptırdı bi kırık dış ıcın. şimdi de öle sanıyodum ben. hatta dişciye gitmeden bi gun öncede anneme dedim yarın bunu ceksin digerini yapmaz sora yaptırrım onuda diye. ama kadın ahh o kadın .... demekki eskiden gunumuze cok degişmiş ancak değişmeyen şey kalitesizligi. bugun yine rahat yıyemedim :KK14:

gülnihal aynen bende kucukken gitmiştim doktora bı sene boyunca konya 6 saat git gel yaptırdı bi kırık dış ıcın. şimdi de öle sanıyodum ben. hatta dişciye gitmeden bi gun öncede anneme dedim yarın bunu ceksin digerini yapmaz sora yaptırrım onuda diye. ama kadın ahh o kadın .... demekki eskiden gunumuze cok degişmiş ancak değişmeyen şey kalitesizligi. bugun yine rahat yıyemedim :KK14:

insanın ağzının tadıı olmayınca çok kötüüü yaa.. anlıyorum senii..

bende yaptırdım dolgu ama sağolsun diş hekimi miydi onu yapan manava mı dolgu yaptırdım o dişçiyi allah bildiği gibi yapsın

dolgularım hava almaya başladı ve inanılmaz bir acı duymaya başladım,senın ne çektiğini anlıyorum

sonra güvenilir bir dişçiye dolgularımı yenilettim ve şükür hiç bir şeyim yok Allah ondan razı olsun süper yaptı.

onun için çok iyi bir dişçi bulacaksın paraya kıyacaksın ve dolgularını değiştireceksin maalesef.. evde yaptığın hiç birşey işe yaramaz.

X