Dileklerinize sonsuz katılıyorum..yine de tarama testi, ayrıntılı ultrason vb yapılmalı diyorum. sıkıntılı olan durum, amniyosentez..o büyük bir soru işareti.Ben de 35 yasındayım.Yastan dolayı riskli cıkar diye hic bi tarama testini yaptrmadım.Allah korusun bisey cıksa bile insan kıyamaz ki.Allahım saglıklı bebekler nasip etsin ins.
4 lü tarama testi de çok güvenilir değil. Ayrıntılı usg yaptırabilir ve sıkıntılı çıkarsa amniyosentez yaptırmak mantıklı bence. Harmony test tarzı olan testlere hiç güvenmiyorum. Diyelim olumsuz bir sonuç alındı mutlaka tekrar kontrol edilmeli. Ayrıca ikili testte ben burun kemiği ve ense kalınlığı hariç yapılan risk değerlendirmesini ciddiye almıyorum. Bu tamamen benim fikrim.Hanımlar merhaba, 37 yaşında tüp bebek hamilesiyim. bebeğimin ense kalınlığı normal, burun kemiği var olmasına rağmen 2li tarama testinde 1:57 oranında risk çıktı. dr.um cvs yada amniyosentez önerdi; ancak bildiğiniz üzere amniyosentez riskleri olan bir uygulama ve birçok dr araştırma/makalesinde, her riske amniyosentez yaptırılırsa sağlıklı bebek kayıplarının ciddi bir oran olacağı yazmakta..ve düşük oranı da sanıldığı üzere yüzde 1lerde değil, çok daha fazla..ehil ellerde, sterilize koşullarda yapılması çok çok önemli ama bu da riskin önüne tam olarak geçemiyor. 16.hafta 4lü tarama testini beklemeyi, ardından yüksek risk çıkarsa bir ihtimal kan testi olan ve dünyada amniyosentez yerine yapılan nifty, harmony, fetal dna testlerinden birini yaptırmayı düşünüyorum; ancak dr.um bu testlerin kesin tanı vermeyeceği fikrinde..bu yaşta zar zor anne oluyoruz, elbette ki çocuğumuzun sağlıklı doğmasını istiyoruz ama her riskte herkese amniyosentez yapılması doğru mu? yaptıranlar, yaptırmak isteyenler, yaptırmayan çekinenler..fikriniz nedir bu konuda?
bende 38 yaşında ve tüp bebek annesiyim. bu testlerin hiçbirini yaptırmadım. 35 yaş üstü bayanlarda bu risk yüksek çıkacağı belli ve hep olasılık veriyor. çevremde risk çıkıp sağlıklı doğan tanıdığım çok. burada risk çıkıp nifyt testini yapıp temiz çıkan çok duydum. benim doktorum bana risk çıkarsa aldırcakmısın diye sordu bende hayır dedim. o zaman yaptırma dedi. zaten ense kalınlığı ve burun kemiği %75 sonuç veriyor. testi yaptırırsan bu değer %85 e çıkıyor dedi. Doktorunuz bahsettiği testleri yaptırıp eğer risk çıkarsa bebeğinizi aldıracakmısınız? eğer cevabınız evetse yaptırın ama hayırsa bence hiçbirini yaptırmayın zaten 20. haftada detaylı ultrasonda herşey çıkıyor ortaya. rabbim bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alayı nasip etsinHanımlar merhaba, 37 yaşında tüp bebek hamilesiyim. bebeğimin ense kalınlığı normal, burun kemiği var olmasına rağmen 2li tarama testinde 1:57 oranında risk çıktı. dr.um cvs yada amniyosentez önerdi; ancak bildiğiniz üzere amniyosentez riskleri olan bir uygulama ve birçok dr araştırma/makalesinde, her riske amniyosentez yaptırılırsa sağlıklı bebek kayıplarının ciddi bir oran olacağı yazmakta..ve düşük oranı da sanıldığı üzere yüzde 1lerde değil, çok daha fazla..ehil ellerde, sterilize koşullarda yapılması çok çok önemli ama bu da riskin önüne tam olarak geçemiyor. 16.hafta 4lü tarama testini beklemeyi, ardından yüksek risk çıkarsa bir ihtimal kan testi olan ve dünyada amniyosentez yerine yapılan nifty, harmony, fetal dna testlerinden birini yaptırmayı düşünüyorum; ancak dr.um bu testlerin kesin tanı vermeyeceği fikrinde..bu yaşta zar zor anne oluyoruz, elbette ki çocuğumuzun sağlıklı doğmasını istiyoruz ama her riskte herkese amniyosentez yapılması doğru mu? yaptıranlar, yaptırmak isteyenler, yaptırmayan çekinenler..fikriniz nedir bu konuda?
Yaptırmayı açıkçası düşünmüyorum..onu yaptırabilmem için çok ciddi bulguların olması gerekiyor..nifty testini de bazı dr.lar amniyosentez gibi sonuç vermediği için tanısal test olarak görmüyor. benim dr.um öyle mesela..yine de amniyosentezin her durumda herkese yapılmaması taraftarıyım. eşimin yakın bir akrabasına, ikinci hamileliğinde risk olduğu ve yaptırması gerektiği söylenmiş ve o da yaptırmış. arada kendinden su geldiğini farketmiş ama amniyosentezden kaynaklandığını düşünmemiş. çocuk 7 aylık zar zor doğmuş. şimdi 8 yaşında, yine de zor günler geçirmişler. elbette ki herkesin başına gelecek diye birşey yok, ama gelmeyeceğinin de bir garantisi yok. dr.um, her hamilelikte herşeye risk vardır diyor, doğru. yine de binbir emekle hamile kalıyoruz biz tüp bebek anneleri, yaş zaten sıkıntı..bir de amniyosentez riskini de alın deniliyor, çok basit birşeymiş gibi..olayı psikolojik boyutu es geçiliyor.bende 38 yaşında ve tüp bebek annesiyim. bu testlerin hiçbirini yaptırmadım. 35 yaş üstü bayanlarda bu risk yüksek çıkacağı belli ve hep olasılık veriyor. çevremde risk çıkıp sağlıklı doğan tanıdığım çok. burada risk çıkıp nifyt testini yapıp temiz çıkan çok duydum. benim doktorum bana risk çıkarsa aldırcakmısın diye sordu bende hayır dedim. o zaman yaptırma dedi. zaten ense kalınlığı ve burun kemiği %75 sonuç veriyor. testi yaptırırsan bu değer %85 e çıkıyor dedi. Doktorunuz bahsettiği testleri yaptırıp eğer risk çıkarsa bebeğinizi aldıracakmısınız? eğer cevabınız evetse yaptırın ama hayırsa bence hiçbirini yaptırmayın zaten 20. haftada detaylı ultrasonda herşey çıkıyor ortaya. rabbim bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alayı nasip etsin
bende sizin gibi düşünüyorum o yüzden yaptırmadım.Anne karnında mudahele edilebilecek bir rahatsizligin veya doğum anında önceden bazi önlemler alınması gerekliliginin tespitine imkan verdiği için ayrıntılı usg yaptırdım. Onun dışında herhangi bir olumsuz sonuçta bebeğimi aldırmayı düşünmediğim için diğer uygulamaları yaptırmadim. Muhtemelen baska hamileliklerimde de yaptirmayacagim.
Sağlıcakla kucaginiza alın evladinizi insallah :)
amniyosentezi mantığı ne? eğer aldırmayı düşünmüyorsa bence yapılan testlerin hiçbir mantığı yok. çünkü tedavşisi yok.4 lü tarama testi de çok güvenilir değil. Ayrıntılı usg yaptırabilir ve sıkıntılı çıkarsa amniyosentez yaptırmak mantıklı bence. Harmony test tarzı olan testlere hiç güvenmiyorum. Diyelim olumsuz bir sonuç alındı mutlaka tekrar kontrol edilmeli. Ayrıca ikili testte ben burun kemiği ve ense kalınlığı hariç yapılan risk değerlendirmesini ciddiye almıyorum. Bu tamamen benim fikrim.
Hazırlıklı olmak. Ben sadece bu mantıkla yaptırdım. Çok şükür amniyosentez için bir karar vermek zorunda kalmadım ama gerek kalsa yaptırır mıydım bilemiyorum bir yandan yaptırırdım sanırım diye düşünüyorum öte yandan emin olamadım. Özel bakım gerektiren bir bebeğe sahip olmak zorlu bir süreç. Bu sürece bebek doğmadan kendini hazırlamak daha mantıklı geliyor bana. Tabi şu an herşey normal görünürken beklenmeyen bir sonuçla da karşılaşabilirim. Bu da Allah ın takdiri.amniyosentezi mantığı ne? eğer aldırmayı düşünmüyorsa bence yapılan testlerin hiçbir mantığı yok. çünkü tedavşisi yok.
benim amcam down sendromlu. bir bebek nasıl büyütülüyorsa bu bebekde aynı büyütülüyor. bir farkı yok. ilerki dönemde eğitimleri okulları bunlarda özel bilgi gerektirirki bunuda zaten bebek doğduktan sonra her türlü öğrenebilirsin.Hazırlıklı olmak. Ben sadece bu mantıkla yaptırdım. Çok şükür amniyosentez için bir karar vermek zorunda kalmadım ama gerek kalsa yaptırır mıydım bilemiyorum bir yandan yaptırırdım sanırım diye düşünüyorum öte yandan emin olamadım. Özel bakım gerektiren bir bebeğe sahip olmak zorlu bir süreç. Bu sürece bebek doğmadan kendini hazırlamak daha mantıklı geliyor bana. Tabi şu an herşey normal görünürken beklenmeyen bir sonuçla da karşılaşabilirim. Bu da Allah ın takdiri.
Bu tamamen benim tercihim. Ne olursa olsun özel bakım gerektiren bir bebek. Sağlık sorunları daha fazla olacak. Ben hazırlıklı olmayı tercih ederim. Sonuçta Down sendromu nun bile seviyeleri var. Fizyoterapiye ne kadar erken başlarsa o kadar iyi gibi. Onların ailelerinin de çok özel insanlar olduğuna inanırım her zaman. Ama benim psikolojim bir sürprizi ne derece kaldırabilir bunu bilemiyorum.benim amcam down sendromlu. bir bebek nasıl büyütülüyorsa bu bebekde aynı büyütülüyor. bir farkı yok. ilerki dönemde eğitimleri okulları bunlarda özel bilgi gerektirirki bunuda zaten bebek doğduktan sonra her türlü öğrenebilirsin.
Bende 35 yasında ikinci hamileliğimi yasıyorum. Ikili testimde ultrasyon muanesi problemsiz çıktı ama kan tahlilinde 100/1 risk cıkınca doktorum amniyosentez yada dna taraması tavsiye etti. Dna taraması yaptırdım fakat hamileliğimin basında ikiz gebeliğim vardı bebeklerden biri 6.haftadan sonra gelişmedi ve zamanla kayboldu ama kanımda hala dna sı mevcut oldugu için dna testinin yapılamadıgını söylediler şimdi mecburen amniyosentez yaptırıcam. Bence doktorunuz tavsiye ediyorsa yaptırmakta fayda var en azından doguma kadar acaba steresi yasamazsınızHanımlar merhaba, 37 yaşında tüp bebek hamilesiyim. bebeğimin ense kalınlığı normal, burun kemiği var olmasına rağmen 2li tarama testinde 1:57 oranında risk çıktı. dr.um cvs yada amniyosentez önerdi; ancak bildiğiniz üzere amniyosentez riskleri olan bir uygulama ve birçok dr araştırma/makalesinde, her riske amniyosentez yaptırılırsa sağlıklı bebek kayıplarının ciddi bir oran olacağı yazmakta..ve düşük oranı da sanıldığı üzere yüzde 1lerde değil, çok daha fazla..ehil ellerde, sterilize koşullarda yapılması çok çok önemli ama bu da riskin önüne tam olarak geçemiyor. 16.hafta 4lü tarama testini beklemeyi, ardından yüksek risk çıkarsa bir ihtimal kan testi olan ve dünyada amniyosentez yerine yapılan nifty, harmony, fetal dna testlerinden birini yaptırmayı düşünüyorum; ancak dr.um bu testlerin kesin tanı vermeyeceği fikrinde..bu yaşta zar zor anne oluyoruz, elbette ki çocuğumuzun sağlıklı doğmasını istiyoruz ama her riskte herkese amniyosentez yapılması doğru mu? yaptıranlar, yaptırmak isteyenler, yaptırmayan çekinenler..fikriniz nedir bu konuda?
dna taraması sonucunuz nasıl çıktı peki?Bende 35 yasında ikinci hamileliğimi yasıyorum. Ikili testimde ultrasyon muanesi problemsiz çıktı ama kan tahlilinde 100/1 risk cıkınca doktorum amniyosentez yada dna taraması tavsiye etti. Dna taraması yaptırdım fakat hamileliğimin basında ikiz gebeliğim vardı bebeklerden biri 6.haftadan sonra gelişmedi ve zamanla kayboldu ama kanımda hala dna sı mevcut oldugu için dna testinin yapılamadıgını söylediler şimdi mecburen amniyosentez yaptırıcam. Bence doktorunuz tavsiye ediyorsa yaptırmakta fayda var en azından doguma kadar acaba steresi yasamazsınız
Sonuc cıkmadı malesef kanda iki dna görünüyormus ama tek gebelik oldugu için(diğer kese kendiliğinden yok olmustu ama gelişmeyen bebeğin dna sı kanımda hala duruyormus) testi yapamamışlar. O yüzden amniyosentezden baska yapılabilecek birşey yokmusdna taraması sonucunuz nasıl çıktı peki?
Yaptırmadım, yaptırmam da..Ne yazık ki 2 ay önce ayrıntılı ultrasonda hidrosefali teşhisi nedeniyle erken doğumla 5.5 aylık bebeğim tahliye edildi. acım ve üzüntüm çok büyük, dilerim benim gibi hiçbir anne böyle bir acı yaşamasın, evladına hasret kalmasın.slmsem06 sadece yaştan dolayı isteniyorsa yaptırılmamasından yanayım, sizin kararınızı çok merak ettim, nasıl bir karar verdiniz ne yaptınız, eğer yaptırdıysanız sonuç ne oldu, verdiğiniz karardan pişmanlık duydunuz mu? Lütfen yazarmısınız, bendende istediler ama ben düşünmüyorum, ayrıntılı ultrason için randevu aldım sadece onu düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?