• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şu amniyosentez olayı..

Amniyosentez yaptırma konusunda fikriniz?

• Amniyosentez yaptırmayı düşünürüm

OY: 1 20,0%
  • Amniyosentez yaptırma konusunda çekincem var

OY: 0 0,0%
  • Amniyosentez yaptırmam

OY: 4 80,0%

• Ankete Katılan
    5
  • Anket Kapalı .
sem06 sem06 , çok çok üzüldüm canım benim, dilerim sende en kısa zamanda istediğin evlada sahip olursun, Allah çok büyük verende alanda o, biliyorsun bebeğinşimdi bir melek ve cennette seni bekliyor, Yüce Rabbim o kadar büyük ki dua et bol bol, dilerim en kısa zamanda bir evladın olur; Duacınım...
Çok teşekkür ederim..bebeğinize kıymet verin. yanımda olması için canımı verirdim yavrumun, çok değer verin lütfen..

bence kesinlikle yaptırılmalı. insan ne ile karşılaşacağını bilmeli. bu çağda bu kadar teknoloji gelişmişken kayıtsız kalınmamalı diye düşünüyorum.

Çok teşekkür ederim..bebeğinize kıymet verin. yanımda olması için canımı verirdim yavrumun, çok değer verin lütfen..
tabi ki o benim canım, zaten o yüzden değil mi tüm bu endişeler, ona birşey olmasın zarar gelmesin diye. Sende toparla kendini lütfen, toparla ki yeni bir bebeğe yol aç, Allah sabır versin sana, sen çok iyi bir annesin yavrun bu hayatta olmasa bile senin yavrun, ve inşallah başka bebeklerin de olacak

Hanımlar merhaba, 37 yaşında tüp bebek hamilesiyim. bebeğimin ense kalınlığı normal, burun kemiği var olmasına rağmen 2li tarama testinde 1:57 oranında risk çıktı. dr.um cvs yada amniyosentez önerdi; ancak bildiğiniz üzere amniyosentez riskleri olan bir uygulama ve birçok dr araştırma/makalesinde, her riske amniyosentez yaptırılırsa sağlıklı bebek kayıplarının ciddi bir oran olacağı yazmakta..ve düşük oranı da sanıldığı üzere yüzde 1lerde değil, çok daha fazla..ehil ellerde, sterilize koşullarda yapılması çok çok önemli ama bu da riskin önüne tam olarak geçemiyor. 16.hafta 4lü tarama testini beklemeyi, ardından yüksek risk çıkarsa bir ihtimal kan testi olan ve dünyada amniyosentez yerine yapılan nifty, harmony, fetal dna testlerinden birini yaptırmayı düşünüyorum; ancak dr.um bu testlerin kesin tanı vermeyeceği fikrinde..bu yaşta zar zor anne oluyoruz, elbette ki çocuğumuzun sağlıklı doğmasını istiyoruz ama her riskte herkese amniyosentez yapılması doğru mu? yaptıranlar, yaptırmak isteyenler, yaptırmayan çekinenler..fikriniz nedir bu konuda?
3 tarama da 1.190 küsürlerde çıkmıştı benim sonucum birsürü doktora gittim amniyosentez yapıtırmalısınız dediler. O kadar çok tanıdığım arkadaş dost akraba dedi bana kesinlikle yaptırma bebek ölüyormuş diye ben dinlemedim doktorlarda bu riski söylemesine rağmen güveniyorum dedim yaptırdım. Sonuç normal geldi.Fakat asıl sonuç 28. Hafta da oğluşumu kaybettim ilk bebeğim di hayallerim belki de bu amniyosentez yüzünden son buldu. Ben böyle bir acı yaşayan anne olma hayali ertelenen biri olarak kesinlikle önermiyorum bebeğin doğası olan keseye giriliyor ve zarar görüyor. Bebeğimin kalbi durdu ve öldü tüm araştırmalarımıza rağmen ölüm nedeni bulunmadı sağlıklı bebek sağlıklı anne sebepsiz ölüm oldu sonucu. 16.01. 2018 de ölü doğum yaptım

3 tarama da 1.190 küsürlerde çıkmıştı benim sonucum birsürü doktora gittim amniyosentez yapıtırmalısınız dediler. O kadar çok tanıdığım arkadaş dost akraba dedi bana kesinlikle yaptırma bebek ölüyormuş diye ben dinlemedim doktorlarda bu riski söylemesine rağmen güveniyorum dedim yaptırdım. Sonuç normal geldi.Fakat asıl sonuç 28. Hafta da oğluşumu kaybettim ilk bebeğim di hayallerim belki de bu amniyosentez yüzünden son buldu. Ben böyle bir acı yaşayan anne olma hayali ertelenen biri olarak kesinlikle önermiyorum bebeğin doğası olan keseye giriliyor ve zarar görüyor. Bebeğimin kalbi durdu ve öldü tüm araştırmalarımıza rağmen ölüm nedeni bulunmadı sağlıklı bebek sağlıklı anne sebepsiz ölüm oldu sonucu. 16.01. 2018 de ölü doğum yaptım
Başınız sağolsun. Ben de 22 haftalıkken kaybettim. Beyin ödemi geçirfiği için kızım, karnımda hayatına son verildi ve doğum yaptım, 6 ay oldu ama o acı hiç, hiç geçmedi. Sizi o kadar iyi hissediyorum ki..çok zor, yaşadıklarımız kimsenin anlayamayacağı kadar zor..

Başınız sağolsun. Ben de 22 haftalıkken kaybettim. Beyin ödemi geçirfiği için kızım, karnımda hayatına son verildi ve doğum yaptım, 6 ay oldu ama o acı hiç, hiç geçmedi. Sizi o kadar iyi hissediyorum ki..çok zor, yaşadıklarımız kimsenin anlayamayacağı kadar zor..
Çok teşekkür ederim.Kesinlikle yaşayan anlayabiliyor sizin de başınız sağ olsun

Başın sağolsun cnm.iki gündür bende cehennem azabı yaşıyorum.nifty testi down send.riski yüksek çıktı.bebeğime bişey olur diye korkuyorum.nolur dua edin. Amniyosentez yaptırcam.sağlıklı çıktı..

Başın sağolsun cnm.iki gündür bende cehennem azabı yaşıyorum.nifty testi down send.riski yüksek çıktı.bebeğime bişey olur diye korkuyorum.nolur dua edin. Amniyosentez yaptırcam.sağlıklı çıktı..
Mesajin uzerinden yaklasik 1 sene gecmis.niftyden sonra yaptirdiginiz aminosentezde sonuc ne cikti acaba.suanki durumunuz nedir

Back
X