SU 72tl GELMİŞ .ELEKTRİK 51

E

EU1

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi EU1
  • #1
Niye bu kadar su parasi geliyor bize.
3 kişilik aileyiz.dikkat ediyorum ama sonuçta hergün banyo yapiliyor.
Bulaşik makinesi neredeyse hergün çalişiyor.
Banyo yaparken musluğu kapatiyoruz ama yinede çok geliyor. Sizlere ne kadar elektirik su geliyor.???
 
  • Konu Sahibi EU1
  • #2
bızede cok yuklu gelır...fatura gelınce aman dıkkat edelım...
suyu elektrıgı az kullanalım derız...
şoku atlatınca yıne savurganlıgımız tutar...
dıkkatte bıraz alışmakla ılgılı alışmışız bol bol kullanmaya...
dıkkat etmek gerekıyor...allah eksıllıgını vermesın suyun ...
bır yudum suya ıhtıyacı olanları gorup ders alıp ıdarelı kullanmak lazım hem cuzdana fayda hem gelecege ama yapamıyoruz malesef canım
 
  • Konu Sahibi EU1
  • #3
Anlaşildi kimseye elektrik ve su faturasi gelmiyor.....:roflol::roflol:
 
  • Konu Sahibi EU1
  • #4
Bize elektrik 52 ytl,su da 4 ytl geldi bu ay..malum izmirdeyim....ama yemekler ve çay için damacana alıyorum..
 
  • Konu Sahibi EU1
  • #5
canım aile üyeleriyle oturun nasıl tasarruflu olunabılır şeklınde karar alın...
yada her ay bu şekılde gelıyorsa demekkı fazla kullanıyorsunuz..
ayrıca bildiğim kadarıyla akıl saat denen bır şey var..onu taktırabılırsınız...
ben valla suya hiç kıyamam...faturadan korktuğumdan degıl de
suya acırım...
 
  • Konu Sahibi EU1
  • #7

akilli saat mi? Fiyati ne kadar biliyormusun.???
Elektrik için sanirim
tasarruflu ampullrdende aldim bakalim......
 
  • Konu Sahibi EU1
  • #8
elektirik ve su parası aldı basını gitti ya biz verioz millet yiyoooooo ohh ne ala
 
  • Konu Sahibi EU1
  • #9
bana su ve elektrik 35 ytl ye kadar gelirdi
ama bu ay maşallah 75 geldi :1closedeyes:
zam gelmiş yanii
doğalgaz gecen sene yazın 7 ytl gelirken bu sene hep 19 ytl idi benneyaptımki
eşimle düşündük taşındık odayı mum ile aydınlatmaya karar verdik
hem romantık hem tasarruflu kaydirigubbakcemile2
 
BEN DE YEMEKLERE KULLANMIYORUM.HAFTADA 3 DAMACANA DA SU ALIYORUM..ZATEN MAKARNA YAPSAN GİTTİ 4 LİTRE SUkafamçokkarıştı
 

MUM İYİ FİKİR:teytey:
 
bizde elektrik ve su ikisinin toplamı 35-40 ytl civarıdır herzaman
iki kişiyiz biz ama sizinki gerçekten biraz çok geldi banada
biz damacanayı içme suyu olarak kullaniyoruz yemeklerde musluk suyu kullaniyorum
 
bize de her ay 15 17 civarı gelir bu ay 32 geldi
iyi bi zamlanmış heralde....
 
akilli saat mi? Fiyati ne kadar biliyormusun.???
Elektrik için sanirim
tasarruflu ampullrdende aldim bakalim......

canım tam olarak ne kadardır fıyatı bılmıyorum ama.akıllı sayaç kullanıyoruz.en ucuz kullanım zamanı saat gece 10 dan sabah 6 ya kadar bu saat diliminde ütü çamaşır ve bulaşık makineleerinizi çalıştırırsanız yüzde 60 indirimli kullanıyorsunuz.diye biliyorum...
 
bizede 65 elektrik,59 da su geldi kusuratlarını yuvarlayıp yazdım ama nerden neyi kısıp ekonomi yapıcam bilemiyorum.damacana suyunu bende yemeklere kullanıyorum ayrıca bir de oa 13 ytl para veriyorum 10yada 15 günde bir.bütün ampüller tasarruflu yinede değişen bişey yok.her gün 1 makine çamaşır kesin yıkarım oğluş hemen kirletir üstünü,bulaşık makineside hergün açılır .üffff napıcaz bilmiyorum .......
 
walla biz iki kişiyiz evde. hergün makina açılıyo. hergün yıkanılıyo ama suyun birim fiyatı çok olmadığı için halı ve perde yıkadığım aylarda bile su faturası 10 ytl'yi geçmiyo. elektrik 30 falan geliyo. her ay aynı hemen hemen..
izmirde öğrenciykende su faturam az gelirdi...
yani birim fiyata göre değişiyo...
annemler çorluda ve tasarruflu kullanmasına rağmen 70 civarı geliyomuş..
her şehir aynı değil yanii..
 
BİLGİ:

Bakanlar Kurulunun elektrikte satışa esas konutlarda yüzde 15, sanayide yüzde 10 olarak belirlediği temel fiyatın ardından, perakende tarife de netleşti.
EPDK'nın, temel fiyat üzerine ''dağıtım bedeli, iletim bedeli ve perakende satış hizmet bedelini'' ekleyerek belirlediği, nihai tüketiciye dönük tarifeye göre, elektriğin kilovatsaat ücreti konutlarda yüzde 19,5 artışla 14,830 YKr'ye yükseldi.
Aynı şekilde elektriğin perakende kwh ücreti sanayide yüzde 14,2 artışla 13,280 YKr, ticarethanelerde ise yüzde 18,8 artışla 17,239 YKr olarak belirlendi.
Kalkınmada öncelikli illerdeki (KÖİ) meskenlerde daha önce 11,600 YKr olan elektriğin kwh fiyatı yüzde 19,7 artışla 13,889 YKr'ye çıkarken, tarımsal sulamada kullanılan elektriğin fiyatı yüzde 14,9 artışla kwh'de 11,187 YKr'den 12,852 YKr, aydınlatmanın (sokak-cadde) 12,002 YKr olan kwh ücreti ise yüzde 14,8 artarak 13,773 YKr'ye yükseldi.
Şehit aileleri ve muharip malul gazilerin kullandığı ve kilovatsaati 7,940 YKr olan elektriğin yeni fiyatı ise 9,681 YKr oldu.
Bu arada tarife; gece, gündüz ve puant (tüketimin yüksek olduğu zaman) dilimini içeren çok zamanlı saatlerde değişiklik gösteriyor.
Elektrik fiyatlarına son 5 yıldır zam yapılmıyordu. Yeni tarifeler 1 Ocak 2008'den geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

EPDK, TEDAŞ'tan gelen talep doğrultusunda elektriğe yapılacak zammı hesapladı. Hesaba göre 1 Temmuz'dan itibaren elektriğe konutlarda ve sanayide yüzde 21.8-22.4 arasında zam geliyor..

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Elektrik Piyasası Düzenleme Dairesi Başkanlığı, TEDAŞ'a bağlı 20 dağıtım bölgesinden gelen talepler doğrultusunda elektriğe yapılacak zamma ilişkin hesaplarını dün akşam saatlerinde tamamladı. 1 Temmuz'dan itibaren elektriğe konutlarda ve sanayide yüzde 21.8 ile yüzde 22.4 arasında zam yapılacak. 20 dağıtım bölgesi, geçen hafta sonu faksla EPDK'ya gelir gereksinimleri ve kayıp-kaçak oranlarına göre ayrı ayrı tarifelerinde artış taleplerini iletti. EPDK, bu tabepleri göz önünde bulundurarak Türkiye genelinde uygulanacak ulusal tarife çalışmasını ve zam oranlarına ilişkin hesaplamasını dün akşam üzeri tamamladı. Daire ulusal tarife konusunda Perşembe günü kurula müzekkere (önerge) sunacak. SABAH'ın EPDK yetkililerinden edindiği bilgiye göre; konutlara ve sanayiye yüzde 21.8 ile yüzde 22.4 arasında zam yapılacak. Yetkililer zammın kurulun vereceği karar sonrasında netleşeceğini vurguladı. Yetkililer, elektriğe enflasyon güncellemesinin de etkisiyle yılbaşında konutlarda yüzde 19.5 sanayide yüzde 12 zam yapıldığını anımsatarak artan petrol ve doğalgaz fiyatları nedeniyle elektrik üretim maliyetlerinin önemli ölçüde yükseldiğine dikkat çekti. TEDAŞ'ın, elektrik borsası olarak bilinen Dengeleme ve Uzlaştırma Sistemi'nden (DUY) tüketiciye sattığından daha pahalıya elektrik aldığını vurgulayan yetkililer, zammın kaçınılmaz hale geldiğini belirti. Alınan bilgiye göre EPDK zam talebini perşembe günü yapacağı toplantıda karara bağlayacak. Alınan bilgiler ışığında elektriğe yüzde 21.8-22.4 arasında zam yapılırsa 5 yıldır fiyatı artmayan elektrik bu yılın ilk 7 ayı sonunda yüzde 45.6-46.3 arasında zam görmüş olacak. Yetkililer, TEDAŞ'ın nihai tüketiciye yapacağı zammın hükümet tarafından da değerlendirileceğini belirterek, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın yüksek oranlı zamların tek seferde yapılmasına sıcak bakmadığını da hatırlatıyor. Hatırlanacağı üzere Yüksek Planlama Kurulu kararı çerçevesinde enerji KİT'lerinde 1 Temmuz'dan itibaren otomatik fiyatlandırmaya geçilecek. Bu kapsamda, BOTAŞ da doğalgaza 1 Haziran'dan geçerli olmak üzere konutlarda yüzde 7.4 ve sanayide yüzde 8.3 zam yapmıştı.
 
30/09/2008 tarihinde etv de yayınlanan haber:

Bayram da üzücü haber.

Elektrik zammı yarın yürürlüğe giriyor. Elektrik faturaları dahada yükselecek ve cepler daha çok yanacak.

Elektrikte geçilen "otomotik zam" uygulaması kapsamında belirlenen yeni zamlar yarından itibaren yürürlüğe giriyor.

Elektrik mühendisleri odası, yarından itibaren yürürlüğe girecek elektrik zammını ironik bir dille eleştirerek, bunu hükümetin halka "bayram hediyesi" ve "bayramda acı şeker" olarak nitelendirdi.

Oda dan yapılan açıklamada, "AKP hükümeti’nin serbest piyasa ve özelleştirme ısrarı nedeniyle pahalı elektrik ve elektrik kesintileri açmazıyla karşı karşıya kalan halk, yeni yılın ardından şeker bayramı’nda da yine zam hediyesi aldı" denildi.

Yarın devreye girecek zamla çıplak elektrik fiyatının yüzde 10.7 arttığı belirtilen açıklamada, böylece bu yıl içinde konutların kullandığı elektriğin çıplak fiyatına yapılan kümülatif zammın yüzde 64.5’e ulaştığına işaret edildi.

Bu zamla elektrik fiyat artışının, Ocak 2003-Ağustos 2008 dönemini kapsayan 5 yıl 7 aylık AKP iktidarı döneminde gerçekleşen tüketici fiyatları endeksindeki yüzde 63.5’lik kümülatif artışı da aştığı vurgulandı.

Açıklamada, "Böylece 5 yıldır zam yapmadık diyerek oy toplayan AKP hükümeti’nin seçim boyası 10 ayda döküldü.

Yapılan zamlarla AKP hükümeti, 1 yıl içinde yurttaşlardan yaklaşık 4.5 milyar ytl fazla para toplayacaktır" denildi.

Konutlarda kullanılan elektriğin fiyatını, çıplak fiyat üzerinden yüzde 18.2, iletim, dağıtım ve perakende hizmet bedellerindeki artışlarla birlikte ise yüzde 19.5 oranında artıran yeni yıl zammı 1 Ocak’ta devreye girmişti.

Seçimlerin hemen ardından yapılan bu fiyat ayarlamasıyla sanayide çıplak elektrik fiyatı yüzde 11.7, ticarethanelerde yüzde 17.5 artırılmıştı.

Ocak ayında sanayicinin fiyat artışı konutlara göre daha düşük düzeyde tutulurken, bu dönemde tarifede en çok zam gören kullanıcılar yüzde 21.1 ile şehit aileleri ve muharip malul gaziler oldu.

Hükümet, serbest piyasa ısrarı nedeniyle girilen elektrik sıkıntısı ortamında özel sektörün kar realizasyonuna yönelik zam taleplerini karşılamak için 1 Ağustos 2006’da dengeleme ve uzlaştırma yönetmeliği’ni devreye soktu.

Bu uygulama ile söz konusu piyasada elektriğin birim maliyeti 19 ykr’yi aştı. Bu maliyetin tüketicilere aktarılmasını öngören düzenleme ile 20 dağıtım şirketinin tarifesine bu sistemin maliyeti yansıtıldı.

Bu uygulamanın Haziran 2008’de devreye alınmasıyla 1 Temmuz’dan geçerli olmak üzere zamlar tarifelere yansıdı. Böylece 1 Temmuz 2008’den itibaren çıplak elektrik fiyatları yüzde 25.7 oranında artırıldı.

Aynı tarihte yüksek planlama kurulu kararıyla devreye alınan maliyet bazlı fiyatlandırma denilen otomatik zam uygulamasının ilk yansıması ise yarın uygulamaya geçiyor.

Resmi gazete’de de yayımlanan zam kararına göre yarından itibaren elektrik fiyatları çıplak olarak yüzde 10.7 oranında artırılıyor.

Böylece yılbaşından bu yana yapılan zam konutlarda yüzde 64.5’e, sanayide yüzde 55.4’e, ticarethanede yüzde 63.5’e ulaşmış oluyor.

Çıplak elektrik fiyatlarına yapılan zam; şehit ve gazi aileleri için yüzde 68.6’ya ve kalkınmada öncelikli illerdeki mesken kullanıcıları için de yüzde 65.2’ye ulaştı.

Türkiye’de elektrik tüketiminin dağılımına bakıldığında, 36.5 milyar kilovatsaati aşkın tüketimle en çok konut tüketicilerinin zamdan etkileneceği görülüyor.

Hane halklarının, diğer sektörlerin ürünlerini de tüketmek zorunda oldukları dikkate alındığında, enerji girdi maliyetlerindeki artışların yansıtılmasıyla yaşanacak zam furyasından da ayrıca etkilenecekleri belirtiliyor.

Elektriğe yapılan zam, ekmek gibi temel yaşamsal ihtiyaçlara varıncaya kadar pek çok ürün için zamların devreye girmesi anlamını taşıyor.

Elektrik tüketiminin sektörel dağılımına bakıldığında 22.1 milyar kilovatsaat ile en çok tüketimin "ticarethane, yazıhane, turizm, el sanatları ve diğer hizmetler grubu" tarafından gerçekleştirildiği görülüyor.

Ancak sektörlerin toplulaştırılmış olması nedeniyle iyi bir analize imkan vermeyen bu grup dışındaki elektrik tüketimlerine bakıldığında elektrik zamları; 15.5 milyar kilovatsaat tüketimi olan demir çelik sektörü ile 14.5 milyar kilovatsaatlik elektrik tüketen tekstil sektörlerini ciddi şekilde etkileyecek.

Açıklamada, serbest piyasa ve özelleştirme ısrarının getirdiği sorun yalnızca pahalı elektrik sonucunda yoksunluk ve yoksulluğun artmasıyla sınırlı kalmayacağı ifade edilerek, şöyle denildi:
 
hayatım arsenik filandı iftiralar camur atmalar derken sonuc halka yaradı 12tonun asagısı tamamen ücretsız izmirde
hükümet secim yatırımı olarak uzu müddet zam yapmadı ;ama nasıl acısını cıkarttı çok koyun bir toplumuz hem de ucuz oyunlara kanan
 
arkadaşlar 1 kasımdan itibaren eletirik doğalgaz zamn var yine sanırım arkadaşın dediği gibi mum ışında oturacaz
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…