- 4 Ekim 2007
- 8.479
- 2.638
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Mahfoldum resmen allahım o nasıl imtihandır öyle.Canim zormu zor evet.
Kolay degil.
Ama sukretmen gereken bi nokta var.
O cocuklari Allhin izniyle ve senin azminle buyuyecekmi? Evet.
O nasl guzel bi duygudurki emek verdigin gozunden sakindigin geceni gunduzune kattigin cocuklarinin.
Birgun buyumus oldugnu gormek.
Okuldan basarilarla geldiklerine sahit olmak.
Emeklerinin hic birinin bosa gitmedgini gormek nasl guzeldir.
Bi annenin amaci bu degilmidir? Cocuklarinin saglicakla iyi bi birry olmalari ve buna bi anne olarak sahit olmak.
Sana bi hikaye anlatiyim.
Benim bi kuzenim var.4 kere dogum yapti ayni sen gibi. Su an 30 yasinda. 20 yasinda evlendi. Hamile kaldi ilk gunler hemen.
Ve maalesef, bobrrk yetmezligi teshisi konuldu.
Dunyalar guzeli altin sacli mavi gozlu hazali hastaydi.
Ölucekti bu kesin, ama simdi degil.
Kuzenim yikilmisti.
O yavrusunu buyutucek besliycekti, ama asla buyudugunu goremiycekti.
Her annenin gormek istedgi o ani goremiycekti. Ve ondan ayri, ona oyle baglanicaktiki. Nasil ayrilirki bi anne yavrusundan?
Kizimiz 3 yasina vardiginda vefat etti.
Kuzenim zor gunler gecirdi, kocasina sakinlestirici verdiler cenazede oda ondan farksizdi. Ama beraberce atlattilar. Mecburlardi cunku 3 aylik hamileydi o an.
Korkuyorlardi yinemi hasta olucak cocugumuz diye.
Ama cok sukur korkulan olmadi. Sapasaglamdi dogan erkek cocuklari.
Ismi Umut oldu, bu yavrumuz bizim Umudumuz dediler.
Kurtulduk diye dusunduler. Bi cocuklari daga oldu 1 buck sene sonra, kiz.
Mutlulardi saglikliydi cocuklari. Ama 1 yasina bastiginda kizlari ogrenildiki o kizlarindada ayni hastalik. Yikildilar.
Eve yas girdi, minik kizida ucup gidicekti.
Oglu 5 kizi 4 yasindayken hamile oldugunu ogrendi.4 uncu hamileliydi. Mutlu olduk hepmiz. Kizmi erkekmi acaba dedik. Cunku bu hastalik hep kizlari buluyor dedik. Erkekti. Sagliklidir o zmn insallah dedik.
Hersey super gidiyordu. Taki 6 aya kadr. Karnindaki su azaldi. Organlar gelismedi. Kuzenim alistirmaya calisti Umudunu: oglum biliyorm cok istiyosun kardesini , buldugun isimlerde cok guzel. Sen cok iyi bi abi olucaksin biliyorum, ama Allah kardesini erkenden alicak yanimizdan. Kardesin seni cennete bekliycek orda buyuyecek gibi konusmalar.Olmadi. Dogum gerceklesti o minik ellerine dokundu umut kac kere. Ama 4 gun sonra bobrek ve daha cok organlarinin yetmezliginden vefat etti.O eller yoktu artik. Umut dogum gununde kardesim gelicek annem babam gelicek diye umit ederken. Dogum gunu hediyesi olarak aldigi cumle; oglum Allahin kardesini yanina aldi, aldi cunku onu cok seviyor..du. Umutta bi soru isareti: Allah sevdiklerini yanina aliyosa beni niye almiyor? Bnide alsin? Orda oynariz kardesimle beraber. Beni sevmiyomu Allah? Cevabi olan varmi??
Neyse, Su anmi?
4 hamilelik, emek verdigi ve elinden uctugunu gordugu 2 cocugu.
Ve hala gecesini gunduzune kattigi hem zihinsel hemde bobrek yetmezligi ceken 6 yasindaki kizi. Ölucek, biliyor. Biliyor bu emeklerinin karsiligini goremiycek. O guzeller guzeli kizi buyuyup okula gidemiycek, evlenemiycek. Amac bu degilmidir bi anne icin? Tun bunlara sahit olmak? Yinede isyan etmedi. Diger tarafta bekliyor olucak hepsi.
Su anki hayati.
Kizna oyle baglanmisken, mecbur olarak kalan gunlerini saymak.
VE 4 hamilelikten sonra elinde kalicak olan Umuduna simski sarilmak.
Merhabalar
30 yaşında, 4 çocuk annesiyim. Berbat durumdayım. Hep kaygı ile geçen hamileliklerim, hormon dengesizlikleri, alınan verilen kilolar, yyorgunluk, yetememe duygusu hepsi var.
Evlenmeden önce 8,9ayda bir adet görüyordum. Doğum kontrol hapları ile düzene giriyordu. Ama annem çocuğum olmaz kaygısıyla evlenmeden kullandırmadı. Evlenince daha ilk ay Dr gittim. Çocuğum olmayacak korkusu ile eşimle daha evliğimizin tadına varamadan çocuk da çocuk dedim. Tedavi başlamıştı. Dr aşılama yapalım bu arada iki yıllık evli olursun. Tüp bebek hakkını elde edersin aşılamayla olmaz, tüp bebek belki demiş. Beni iyice kaygılandırmıştı. Bir dizi tedaviden sonra 2009da kızım doğdu.
Dünyalar güzeli kızım doğdu. Ama annem 'Sel her zaman kütük getirmez'
İyi sahip çık der dururdu. İkinciyi acele ettim yine tedavi ile kızım 2yaş 4 aylıkken oğlumu kucağıma aldım. Ama amniyotik bant sendromu, yok bilmem ne rahatsızlığı ile doğacak deyip 15 günde bir randevuya çağıran, fetal MR vb çeken, olmazsa 6 aylık alır küvezde yaratırız diyerek geçirilen hamilelik bizi çok yıprattı. Eşim doğumda lohusa depresyonuna girerek annemi, kız kardeşimi kendinden uzaklaştırdı.
İyiydi hoştu. Bir kızım bir oğlum vardı. İkizlerim de gelmekte acele etti. İki oğlum daha olacaktı. . Şimdi de ikizler erken doğar mı? Prematüre mi doğar emer mi emmez mi kaygı dolu hamilelik geçirerek 2014 de ikizlerimi doğurarak 5 senede 4 çocuk doğurdum.
Şikayet etmiyorum. Rabbim uzun ömürler versin. Acılarını göstermesin
Her doğumda alınan onca kilo ıstırapla geri veriliyor. Ev borcumuz olmasına rağmen ücretsiz izine ayrıldım. Bir yandan maddi sıkıntı. Yetememe korkusu, yorgunluktan eşimle aramıza örülen duvar. Ne o benle ne ben onunla. Evimi temizleyemez oldum Sürekli dağınıklık hali. Veee yine hamile kalma korkusu
Sonunda eşim uzun saç sevdiğinden yıllardır uzattığım kalçama kadar uzanan saçlarımı banyoda k ökündenkestim . Mecburen kuaför salonunda erkek saçı kestireceğim yarın
Çok üzüldüm Allah yardımcınız olsun. Bana da ders olsunCanim zormu zor evet.
Kolay degil.
Ama sukretmen gereken bi nokta var.
O cocuklari Allhin izniyle ve senin azminle buyuyecekmi? Evet.
O nasl guzel bi duygudurki emek verdigin gozunden sakindigin geceni gunduzune kattigin cocuklarinin.
Birgun buyumus oldugnu gormek.
Okuldan basarilarla geldiklerine sahit olmak.
Emeklerinin hic birinin bosa gitmedgini gormek nasl guzeldir.
Bi annenin amaci bu degilmidir? Cocuklarinin saglicakla iyi bi birry olmalari ve buna bi anne olarak sahit olmak.
Sana bi hikaye anlatiyim.
Benim bi kuzenim var.4 kere dogum yapti ayni sen gibi. Su an 30 yasinda. 20 yasinda evlendi. Hamile kaldi ilk gunler hemen.
Ve maalesef, bobrrk yetmezligi teshisi konuldu.
Dunyalar guzeli altin sacli mavi gozlu hazali hastaydi.
Ölucekti bu kesin, ama simdi degil.
Kuzenim yikilmisti.
O yavrusunu buyutucek besliycekti, ama asla buyudugunu goremiycekti.
Her annenin gormek istedgi o ani goremiycekti. Ve ondan ayri, ona oyle baglanicaktiki. Nasil ayrilirki bi anne yavrusundan?
Kizimiz 3 yasina vardiginda vefat etti.
Kuzenim zor gunler gecirdi, kocasina sakinlestirici verdiler cenazede oda ondan farksizdi. Ama beraberce atlattilar. Mecburlardi cunku 3 aylik hamileydi o an.
Korkuyorlardi yinemi hasta olucak cocugumuz diye.
Ama cok sukur korkulan olmadi. Sapasaglamdi dogan erkek cocuklari.
Ismi Umut oldu, bu yavrumuz bizim Umudumuz dediler.
Kurtulduk diye dusunduler. Bi cocuklari daga oldu 1 buck sene sonra, kiz.
Mutlulardi saglikliydi cocuklari. Ama 1 yasina bastiginda kizlari ogrenildiki o kizlarindada ayni hastalik. Yikildilar.
Eve yas girdi, minik kizida ucup gidicekti.
Oglu 5 kizi 4 yasindayken hamile oldugunu ogrendi.4 uncu hamileliydi. Mutlu olduk hepmiz. Kizmi erkekmi acaba dedik. Cunku bu hastalik hep kizlari buluyor dedik. Erkekti. Sagliklidir o zmn insallah dedik.
Hersey super gidiyordu. Taki 6 aya kadr. Karnindaki su azaldi. Organlar gelismedi. Kuzenim alistirmaya calisti Umudunu: oglum biliyorm cok istiyosun kardesini , buldugun isimlerde cok guzel. Sen cok iyi bi abi olucaksin biliyorum, ama Allah kardesini erkenden alicak yanimizdan. Kardesin seni cennete bekliycek orda buyuyecek gibi konusmalar.Olmadi. Dogum gerceklesti o minik ellerine dokundu umut kac kere. Ama 4 gun sonra bobrek ve daha cok organlarinin yetmezliginden vefat etti.O eller yoktu artik. Umut dogum gununde kardesim gelicek annem babam gelicek diye umit ederken. Dogum gunu hediyesi olarak aldigi cumle; oglum Allahin kardesini yanina aldi, aldi cunku onu cok seviyor..du. Umutta bi soru isareti: Allah sevdiklerini yanina aliyosa beni niye almiyor? Bnide alsin? Orda oynariz kardesimle beraber. Beni sevmiyomu Allah? Cevabi olan varmi??
Neyse, Su anmi?
4 hamilelik, emek verdigi ve elinden uctugunu gordugu 2 cocugu.
Ve hala gecesini gunduzune kattigi hem zihinsel hemde bobrek yetmezligi ceken 6 yasindaki kizi. Ölucek, biliyor. Biliyor bu emeklerinin karsiligini goremiycek. O guzeller guzeli kizi buyuyup okula gidemiycek, evlenemiycek. Amac bu degilmidir bi anne icin? Tun bunlara sahit olmak? Yinede isyan etmedi. Diger tarafta bekliyor olucak hepsi.
Su anki hayati.
Kizna oyle baglanmisken, mecbur olarak kalan gunlerini saymak.
VE 4 hamilelikten sonra elinde kalicak olan Umuduna simski sarilmak.
Ya aslında sinirden çok o kadar uzundu ki. Banyodahızlı yıkan ççık. Bazen eşim dışarıda hadi çık diye bekliyordu. Uzun banyo yapmak lükstü. Zaten sadece at kuyruğu yapabiliyordum. Vakit yok. Birde emzirirken saçlarım acayip dökülüyordu. Bebekleri giydirirken sağında solunda sarmalanmış kıllar. Saçıma kızdım. Saçımı kestim. Çok şükür ne eşime ne çocuklarımın psikolojisini etkileyecek birsey yapmadım. Kızımssaçımı ttaramak isterdi. Uzun olduğundan acıtırdı vermezdim. Kızımla kuförcülük oynadık şimdi. Bir sürü toka taktı. Çok mutlu oldu. Uzman desteği almadım. SSanırım vaktim yok. Aslında tek başıma dışarı çıkacak vakit bulsam terapi yerine geçecejNe kadar sinirlenirsem sinirleneyim saç kesmek aklımın ucuna bile gelmezdi.
Annem de 30 yaşında 4 çocuk sahibiydi, 30 yaşında ikiz kardeşlerimi doğurmuştu. Ablam 11, ben 8 yaşındaydık. Biz az da olsa yardımcı oluyorduk ama biz okuldayken 2 bebekle uğraşmak bile onu çok yoruyordu. Sizinkilerin hepsi çok ufakmış, Allah sabır versin.Çok üzüldüm Allah yardımcınız olsun. Bana da ders olsun
Ya aslında sinirden çok o kadar uzundu ki. Banyodahızlı yıkan ççık. Bazen eşim dışarıda hadi çık diye bekliyordu. Uzun banyo yapmak lükstü. Zaten sadece at kuyruğu yapabiliyordum. Vakit yok. Birde emzirirken saçlarım acayip dökülüyordu. Bebekleri giydirirken sağında solunda sarmalanmış kıllar. Saçıma kızdım. Saçımı kestim. Çok şükür ne eşime ne çocuklarımın psikolojisini etkileyecek birsey yapmadım. Kızımssaçımı ttaramak isterdi. Uzun olduğundan acıtırdı vermezdim. Kızımla kuförcülük oynadık şimdi. Bir sürü toka taktı. Çok mutlu oldu. Uzman desteği almadım. SSanırım vaktim yok. Aslında tek başıma dışarı çıkacak vakit bulsam terapi yerine geçecej
Mahfoldum resmen allahım o nasıl imtihandır öyle.
Allah sabır versin kuzeninize.
Eşimde haklı derkenAllah yardım etsin kolay değil fakat bir an önce kendinize çeki düzen vermelisiniz böyle gitmez esinizde haklı öyle düşünün .gerekirse psikolojik destek alın.