Canım benim sen ağlarken bebeğinin gülmesini nasıl beklersin. Eşimde bizim bebeğimiz için diyordu ne zaman bize gülecek diye tamamen bize gülümsemesi 4. Ayında oldu şu an 6. Ayımıza girdik ve tam anlamıyla yani bilinçli olarak bize güldüğünü anlıyoruz. Hatta biz eşimle kendi aramızda konuşurken bize bakıp sesli gülüyor. Otizm için de 6. Ay en doğru zaman. Sen kesinlikle mükemmel bir annesin ama sen ağlarken bebeğinin gülmesini bekleme. Bi de her bebek aynı yapıda olmuyor. işitme testi yaptırdınız mı ya da göz muayenesi. Bu ikisin de sıkıntı yoksa 6. Ayına gelene kadar otizm fikrini aklınıza getirip üzmeyin tatlı canınızı. Sitreslenerek emzirirseniz bebeğinize geçer sitresli bebekte gülemez. Siz sakin olun. Bebeğinizi yere bir bez serip üzerine yatırın gülerek konuşun o size bakmasa da hissedecektir. Umarım en kısa süre de yüzünüze gülümsediğini görürsünüz.Merhabalar,
Bebeğim 57 günlük. 38+1’de doğdu, sezaryen. Normalden 13 gün erken oluyor. Kilosu az doğdu 2870 gramdı. Çok hızlı toparladı şu an normalden de fazla kiloda. Boyu da uzadı.
Ama yanılmıyorsam sadece 1 kere bana gülümsedi. O da muhtemelen denk geldi. Sosyal gülümseme hala yok. Gözleriyle eşyaları bazen takip ediyor bazen etmiyor. Başının dönük olduğu yönün tersinde çıngırakla ses yaptığımda dönüp bakmıyor. Eskiden emerken uyuyakalmak üzere iken bilinçsiz gülümserdi. Artık o da yok denecek kadar az.
Manyaklık olarak nitelendiriyor herkes ama bilinçli anne olmak, erken teşhis için en önemlisi değil mi? Otizm ile ilgili bir şeyler mi yapmalıyım, hangi alandan doktora götürmeliyim bilmiyorum. Kendimi çok kötü hissediyorum, bir şeyler yapmam lazım ama yapmıyorum gibi geliyor. Sürekli ağlıyorum, bebeğimle ilgilenirken bile gözyaşı döküyorum. Çok kötü durumdayım ne olur bir şeyler söyleyin.
Kazen mümkün olur mu en azından anneler kulübündeki üyelere bildirim gitmesi. Kurdeşen dökeceğim, her bir sözcüğe ihtiyacım var.
İşitme testinden geçti ama göz muayenesi hala olmadı, 9’unda kontrolümüz var doktorumuz yönlendirecek göz doktoruna.. kendime engel olabilsem keşke, olamıyorum bu konuyu aşamıyorumCanım benim sen ağlarken bebeğinin gülmesini nasıl beklersin. Eşimde bizim bebeğimiz için diyordu ne zaman bize gülecek diye tamamen bize gülümsemesi 4. Ayında oldu şu an 6. Ayımıza girdik ve tam anlamıyla yani bilinçli olarak bize güldüğünü anlıyoruz. Hatta biz eşimle kendi aramızda konuşurken bize bakıp sesli gülüyor. Otizm için de 6. Ay en doğru zaman. Sen kesinlikle mükemmel bir annesin ama sen ağlarken bebeğinin gülmesini bekleme. Bi de her bebek aynı yapıda olmuyor. işitme testi yaptırdınız mı ya da göz muayenesi. Bu ikisin de sıkıntı yoksa 6. Ayına gelene kadar otizm fikrini aklınıza getirip üzmeyin tatlı canınızı. Sitreslenerek emzirirseniz bebeğinize geçer sitresli bebekte gülemez. Siz sakin olun. Bebeğinizi yere bir bez serip üzerine yatırın gülerek konuşun o size bakmasa da hissedecektir. Umarım en kısa süre de yüzünüze gülümsediğini görürsünüz.
Allah sizlere bağışlasın bebişinizi4. Ayından itibaren sosyal gülümseme olmaya başlar. Hatta o zaman bile gülmese sorun değil. Benim kızım 6. Ayına kadar gülmedi ne kadar uğraşırdık güldürmek için. Hatta doktora bile götürdüm mizacı böyledir dedi. Gerçekten de şu an iki yaşında her şebekliğe gülmezçok şükür otizm falan da değil
Seni çok iyi anlıyorum benim kızım çok huysuzdu asla durmazdı hep somurtkan bir bebekti iki kere doktora götürdüm şüphelenip. Doktor resmen bana sorun sizde dedi. Bebeğinizin karakteri budur dedi. Zaten otizm için tek bir kriter yeterli değil aklına kötüsünü getirme. Hep onunla göz teması kurup konuş.Allah sizlere bağışlasın bebişiniziçok fazla görüyorum 40 günlükken bize güldü, 30 günlükken şöyle böyle diye yorumlar. O yüzden bebeğim bana çok anormal ve tepkisiz gelmeye başladı. Zaten de tepkisiz gerçi ama..
Benim oğlum da çok somurtkan. İnanın evde memnuniyetsiz müşteri diye lakabı oldu. O kadar ciddi bakıyor ki. Kaşlar genelde çatık. Çok korkutuyor bunlar beni. İnşallah huyu böyledirSeni çok iyi anlıyorum benim kızım çok huysuzdu asla durmazdı hep somurtkan bir bebekti iki kere doktora götürdüm şüphelenip. Doktor resmen bana sorun sizde dedi. Bebeğinizin karakteri budur dedi. Zaten otizm için tek bir kriter yeterli değil aklına kötüsünü getirme. Hep onunla göz teması kurup konuş.
Gerçekten mi? Henüz erken mi? Kahroluyorum Zuzushh, daha erken olduğuna inanmak istiyorumYavrum dogdugundan beri hep bir aksiyon hep bi stres yasadi. Neye gulem ana neye gulem dese hakli. Siz biraz sakin ve stressiz hayata gecince gulucukler biraz daha buyuyunce de goz temasi gelecektir. Yanlis zaman yanlis evham.
Tabiki daha cok erken. Kendini ve minnosu germe zaten yeterince gergin olaylar yasadiniz. Saglikla buyusunGerçekten mi? Henüz erken mi? Kahroluyorum Zuzushh, daha erken olduğuna inanmak istiyorum
İnşallah darısı başıma olurŞuan çok erken ki, arkadaşımın oğlu 4 aylıktı kahkahalar atıyordu, benim kızım 6 aylıktı sadece ara sıra gülümsüyordu ben de problem aramıştım kafam karışmıştı ama gerçekten her bebek farklıymış. Şimdi de çenesi susmuyor
Tabiiki olurrr üzülmeyin şuan ele avuca geliyor en tatlı zamanları tadını çıkarınİnşallah darısı başıma olur
Ben de yaşadıklarımın etkisinden korkuyorum tam olarak, gerçekten de beni anladığınızı hissettim… inşallah güzel haberlerimi vereceğim yine sizeHe bu arada sunu da yaziyim. Benim engelli bir kardesim var, dogumu gectim hamileyken basladim panik ve evhamlara. Dogurdum her gelisim asamasiyla ilgili panik panik evham evham. Tv sesinde cayir cayir uyuyordu mesela dedim kesin kulagi duymuyor. Hemen isitme testi normal geldi tabi. 1 yasinda yuruyemiyordu mesela doktor doktor gezildi 2 -3 ay sonra kendi kendine yurudu. 2 yasinda cok tekrar ederek konusuyordu ah dedim otizim kostur kostur psikiatriye testler testler bisey cikmadi zaten buyudukce konusmasi oturdu. O yuzden senin panigini anliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?