doktora bağımlılık yapmayan uyku yapmayan bi ilaç istiyorum diyebilirsin arkadaşın dediği bazı ilaçlar bağımlılık yapar ki onlar da yeşil reçeteliler.. onları doktor verdiyse ne kadar süre ne kadar doz diyorsa o kadar kullanmalısın fazlası bağımlılık yapmaya başlar.. doktora zaten hayatını ve yaşadıklarını anlattığında sana en uygun ilacı ve dozu verecektir.. ama hastanelik oluyorsan falan artık gecikmeden psikiyatriste görünmende fayda var. ilacı kullandığın ilk 15 gün 1 ay stresinde veya belirtilerde artış olabilir. yan etkileri yaşayabilirsin fakat ilaç prospektüsünü lütfen okuma. o yan etkileri okursan olmıcak şeyleri de hissetmeye başlarsın. dediğin durumdaysan durduk yere geçmesini bekleme bnce. ve gecikmeden psikiyatriste git.. eğer bu kadar yoğun şeyler yaşadığını yazmasan bi iki kitap tavsiye eder, hayata bakış konusnda bi iki laf eder giderim fakat ben senin sadece bikaç lafla teselli bulacağını düşünmüyorum. o yüzden ilaç kullanmasan bile psikolga gidip terapi alırsan stresle başetmeyi sana öğretecektir. ilaç kullanırsan da terapiyle birlikte olursa bu iş, daha çabuk iyileşirsin