Stres, sıkıntı , is yeri kaosu

nur35nur

Hayat kısa, kuşlar uçuyor...
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2012
7.006
14.210
498
Herkese merhabalar. Ben makina mühendisiyim. Bulunduğum iş yerinde patrona yakın, işi de bilen ama beni inanılmaz strese sokan bir adam var. Kendisi mavi yaka ama işi de biliyor hakkını yemeyim. Bana gunaydin bile demez. Yemek yerken benim dışında herkese tek tek afiyet olsun der. Adam resmen beni yok sayiyor. O kadar daraldım ki sabah iş yerine gitmek bile stres yaratıyor yıllar sonra nele yaşıyorum ben de anlamıyorum.
Böyle birini patrona şikayet etsen ne birşey yapmıyor ki beni deli ediyor sadece. Mesela odada ben varsam içerden çıkarken inanılmaz kapıyı hızla vuruyor. Gerçekten strese sokuyor beni. Ne yapmalı bunu yok mu saymalı tecrübeli arkadaşlar fikir verirlerse sevinirim. Cok daraldım buraya yazmak istedim. Teşekkürler okuyanlara.

ben bu tarz durumlarda anlamaya çalışıyorum, yok olmuyor mu aynı şekilde davranıyorum, en son bulduğum yöntem bu oldu.
bana selam vermiyor mu herkese verirken, ona selam vermiyorum. bana ters mi cevap veriyor, yüzüne bile bakmadan görmezden geliyorum, hayalet muamelesi yapıyorum, bir soru sorarsa onun bana cevap verdiği tarzda cevap veriyorum.
bir yere girip çıkarken beni yok mu sayıyor, ben de bir yere girip çıktığımda onu yok sayıyorum. sizde herkese afiyet olsun deyin ve onu atlayın, herkese selam verin ve onu görmeyin.

böyle yaptığım 1-2 kişi oldu maalesef ve istisnasız bir şekilde normal davranmaya başladılar. çok şaşırmıştım. iş yerimde birisi var arada böyle davranıyor, o günler bende ona öyle davranıyorum, sonra sohbet etmek istiyor, iyi davranıyor. aşırı garip ama bu tarz insanlar var.

o Sizi yok sayıyorsa siz de onu yok sayın

Senin o fevri agresif kinli ruh halinle adama birsey yapmadığını varsayarak yorum yapıyorum.

Kesinlikle çok rahatsız edici. Ama umurumda olmaz. Ben o adamı öyle bir yok sayardım ki kendi bir süre sonra varlığını sorgulardı.

Ne bu be herkes haddini bilsin kimsenin tribini sendromunu çekemem. Ben odada olacağım ve o kapı çat diye vurulacak öyle mi ? Neyse

Siz Beyaz Yaka karşınızdaki Mavi Yaka olduğu için bana nasıl selam vermez beni nasıl görmezden gelir gibi bir düşünce içinde misiniz yoksa? genel olarak tavrınıza bakılırsa böyle düşünmüş olabileceğiniz geldi aklıma

1- işyerinde sizin kadar işi bilen başka kadın var mı? sekreter İKcı vs. demiyorum teknik donanımlı personel diyorum
2- işyerindeki kadınlar genel olarak adama, ali olsun adı, ali abi diyecek tiplerken siz (kusura bakmayın) daha böyle sivri, abi demeyecek bir tip misiniz?
3- siz gelmeden önce oranın ağası paşası o muymuş?

Aynı şekilde karşılık verin.
Yokmuş gibi davranın. Hiç umursamayın.
Sebebini sorabilirsiniz yada her seferinde size günaydın vs demediginde,size de günaydın x bey diyerek üzerine gidip rahatsız edebilirsiniz ki ben sanırım bunu yapardım. Eglenceli bile olabilir bu. Sıkmayın kendinizi,üzmeyin. Var böyle manyaklar.

Her fabrikaya mutlaka bunlardan birer adet koyuyorlar sanırım. Müdürler de genelde mühendisin yanına verip ortamı kızıştırırlar, hatta aynı departmanı ikinize birden verip çift başlı yönetmenizi isterler,mavi yakalar izin için bu herife gider siz yokmuşsunuz gibi davranırlar,müdürün en sevdiği şey, siz iyice delirin de işi kendiliğinizden bırakıp gidin isterler, güçlü olan kazansın tarzında ve genelde mavi yaka kazanır, müdürler de başı çekerek okumuş adamı hiçe sayarlar. Hiç şaşmaz. Çok yaşadım benzer sorunları. Yokmuş gibi davranmanız işe yaramaz,tam tersi üstüne gideceksiniz böylelerinin. Siz günaydın diyeceksiniz mesela,çıkacağını anladığınızda lütfen kapıyı çarpmayın menteşeler bozuluyor diyeceksiniz, etkinlik vs olduğunda davet edeceksiniz,sohbetlere dahil edeceksiniz,ikramlık bir şey getirdiğinizde x bey siz de buyrun diyeceksiniz mesela gibi gibi. Kısacası adamın yaptıklarına sinir olur gibi görünmeyip aksine fark etmemişsiniz gibi yapacaksınız,herkese nasılsanız ona da aynısını yapacaksınız. Bir süre sonra pes ediyorlar. Ama sabır gerekiyor tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…