• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Stres panik atak hazımsızlık yapar mı

Bak canim ben anksiyete panigin en babasini yasadim rahat ol bu hastalik ne olduruyo ne delirtiyo nede baska biseye donusuyo sen korkularinin yavas yavas üstüne gitcen o midendeki gaz bagirsak rahatsizligin tamamen psikolojik bende ilk hastalik ciktigi zaman 2 ayda 20 kilo vermistim sirf o gazdan carpintidan dolayi hele internetten sakin hastalik arastirma takintilarina birsuru takinti eklersin en basiti bi bas agrisini arastirirsin beyin tumorune baglar hepten vesvese yaparsin
Tek kilo veren ben değilim demekki peki nasıl atlattiniz neler yaptiniz. Ilac kullanmak şartmı

İnternete bakarsan benim belirtilerim de kanserle uyuşuyordu. Ama hassas bağırsak sendromuymuş. Kolonoskopi oldum. O kadar takıktım yani.

Sedece kendimi dinlemeyi bıraktım. Ve neyden korkuyorsam ondan kaçmadım.

Toplu taşımalara binemiyordum . Sanki nefesim duruyordu. ''Saçmalıyorum, nefesim dursa böyle oturabilir miyim hiç. Sadece psikolojik'' dedim her sefîrinde. Derin nefes alıp 5 saniye içimde tutup yavaş yavaş bırakarak egzersiz yaptım. Az da olsa hala yaşıyorum ama şükür eskisi kadar değil.

Evin çevresinden uzaklaşamıyordum. Bacaklarım titriyor, bayılacak gibi oluyordum. Aylardır sadece kızımın okuluna (eve yakın) ve okul yolundaki markete gittim. Ama yine de gittim.

Ağustostan beri pazara gidemedim. Çok uzak. Son iki haftadır eşimle gidiyorum ama eşimin iş yerine kadar yalnız gidiyorum. Kalan yolu beraber gidiyoruz. Yine de benim için başarı çünkü eşimin iş yeri de uzak sayılır.

Kışın bi şey farkettim. Ne kadar korksam da dışarı çıkmak iyi geliyordu. Bu yüzden ne kadar zorlansam da çıktım. Çıka çıkmaz ''süperim, hiçbir şey olmadı, olmayacak'' deyip içimden sevdiğim bir şarkıyı mırıldandım her seferinde.

Tam olarak iyileşmedim ama baya yol katettim ağustostan beri.
Çok iyi anlıyorum yasadiklarinizi benim çevreme bu durumu anlatma olanagim yok sizin yine eşiniz yaninizdaymis. Bana hep farklı bakıyorlar anlamıyolar çünkü beni hiç bir zaman
Herşey kendinde başlar çok araştırma yaptım bu hastalık ile ilgili hap ve egzersiz ile sevdiği şeyleri yaparak geçiren atlatan kişiler varmış o şekilde de denicem

Yapar, stres anında vücut "kaçma" dediğimiz şeye odaklandığı için sindirim yapmaya odaklanamaz, yani vakit bulamaz diyelim çünkü o sırada "hayatta kalma" dediğimiz duruma odaklanmıştır. İlaç almak düşündüğünüz kadar kötü bir şey değil bu arada, vücudunuzun daha kolay adapte olmasını sağlayacak bir yardımcı. Grip olduğunuzda ilaç almak gibi düşünün. Psikiyatrik ilaçlar sizi uyuşturmaz çok ağır durumda olmadığınız sürece, bunu kim nereden uydurdu bilmiyorum. Buradan size tanı konulması doğru olmaz, yakın zamanda iyi bir ruh sağlığı uzmanına başvurmanızı tavsiye ederim.
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Ilac ile tedaviye baslicam bu şekilde içimdeki korku ile yaşamak zor. Herşeyden korkar hale geldim hayattan hiç zevk alamıyorum. Beni mutlu etmiyor hiç birşey. Bu durumu atlatmak istiyorum. Daha yaşım 27.

Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Ilac ile tedaviye baslicam bu şekilde içimdeki korku ile yaşamak zor. Herşeyden korkar hale geldim hayattan hiç zevk alamıyorum. Beni mutlu etmiyor hiç birşey. Bu durumu atlatmak istiyorum. Daha yaşım 27.

Daha gençsiniz, iyi bir tedaviyle güzel sonuçlar alacağınıza eminim. Güzel haberlerinizi buraya yazın muhakkak. Geçmiş olsun şimdiden. :)

Bak canim ben anksiyete panigin en babasini yasadim rahat ol bu hastalik ne olduruyo ne delirtiyo nede baska biseye donusuyo sen korkularinin yavas yavas üstüne gitcen o midendeki gaz bagirsak rahatsizligin tamamen psikolojik bende ilk hastalik ciktigi zaman 2 ayda 20 kilo vermistim sirf o gazdan carpintidan dolayi hele internetten sakin hastalik arastirma takintilarina birsuru takinti eklersin en basiti bi bas agrisini arastirirsin beyin tumorune baglar hepten vesvese yaparsin
Merhaba ben simdi okudum asiro gegirme kalp krizi yaziyo nette simdi ona taktm uyuyamiorm saat 3 olmus cok zor ya

Merhaba siz nasıl oldunuz ilaçlımı ilaçsız mı atlattınız

Merhaba siz nasıl oldunuz ilaçlımı ilaçsız mı atlattınız
Canim ben ilac kullanmadim evlendim hayatim değişti yeni bir hayat aliskanliklarimi degistirmeye basladim ve hayata bakis acimi degistirdim ve en onemlisi beslenme seklimi degistirdim stres yapmamaya calistim ve bagirsaklarim midem düzeldi şükür.. Panik ataklarim azaldi eskisi kadar degilim ve şuanda 4 aylik bir bebeğim de var. Hersey beyinde bitiyormuş bunu anladim. Bence ilac tedavisi en son careniz olsun kendinize inanin ve güvenin

Evet yapar. Bende direkt mideye vurur hazımsızlık olur ve soda içip uzun uzun yatmadan kendime gelemem. Mide direkt etkileniyor stresten.

Kızlar bu aralar çok stresli ve gergin dönem geçiriyorum. Yani artık son nokta kendimden korkar hale geldim. Akşamları korkuyorum odada tek kalamiyorum. Banyoya tek giremiyorum wcye girerken telefon ile giriyorum ve sürekli araştırma yapıyorum hastalıkla ilgili. Eskiden kapalı ortamlara gürültülü ortamlara gidiyordum şimdi girince nefes alamiyorum nabzim yükseliyor. Kalbim sıkıyor gibi hissediyorum. Bütün bunlar hazımsızlık ve gaz yapar mı? Benim gibi olan var mı? Ve tedavisi antideprasan mi sadece. Ilacsiz tedavisi yok mu ? Bu sürede kilo verdim. Yediklerimi sindirmiyor midem. Korkumdan yemek yiyemiyorum.. Bu dönemi atlatmak istiyorum..
Bende aynı durumdayim şu anda aklıma kotu kötü şeyler geliyor siz endoskopi oldunuz mu nasıl atlattiniz bu dönemi sosyal hayatım kalmadı yemek yemektem korkuyorum

Back