• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Stres, işe başlama, bebek.

Merhaba hanımlar fazla uzatmadan konuya gireyim. Bebeğim 4 aylık ve ben işe başlayacağım maalesef annem gelmediği için henüz rapor hakkımı kullandım. Bunun iş yerinde hoş karşılanmayacağını biliyorum surat vs.. 3 tüm gideceğim ama 8 saat olmayacağım ne yapacak diye düşünüyorum.. Hep ilgi bekliyor ve memede uyuyakalıyor.. Sütüö de sağdığımda çok az çıkıyor nasıl yapacağım.. İş yerinde süt sağma imkanım da yok sütüö aır mı.. Bunları kafama takmaktan çok kötü oldum. İşimi fazla stres yapan birisiyim.. Bebeğime yansıtmaktan korkuyorum.
Maddi olarak cok zorlanmayacaksaniz ucretsiz izin en iyisi. Bir daha bu dönemi olmayacak. Yanında olmak gibisi yok

Haftada üç tam gün değil de altı yarım gün çalışma şansınız var mı? İşiniz ne bilmiyorum ama hani bebeğinizden kısa sürelerle ayrı kalmak daha rahat olabilir, ben bebekliyken boş gün istememiştim bu sebepten. Azar azar her gün geleyim demiştim
Öğretmen galiba

Bebeğiniz daha çok küçükmüş şartları zorlayıp en azından yarı yıl tatiline kadar çalışmamanizi tavsiye ederim ben iki yıl ücretsiz izin aldım emin olun maddi olarak biraz zorlarsınız belki hoş o da idare ediliyor ama kafanız rahat olur,stres yasamazsınız.

Anneniz gelmediyse bakıcı tutarsınız, aldığınız rapor süreci içerisinde iyi bir bakıcı ararsınız. Yok istemiyorsanız ücretsiz izne ayrılırsınız...
Annenizin gelmemesi geçici bir durum ise ve mecbursanız raporunuzu kullanırsınız...
Benim kardeşim de öğretmendi ve çocukları 4 aylık olduğunda okula başlamak zorundaydı ve bakıcı tuttu. Burada stres edilecek birşey görmüyorum.

Merhaba hanımlar fazla uzatmadan konuya gireyim. Bebeğim 4 aylık ve ben işe başlayacağım maalesef annem gelmediği için henüz rapor hakkımı kullandım. Bunun iş yerinde hoş karşılanmayacağını biliyorum surat vs.. 3 tüm gideceğim ama 8 saat olmayacağım ne yapacak diye düşünüyorum.. Hep ilgi bekliyor ve memede uyuyakalıyor.. Sütüö de sağdığımda çok az çıkıyor nasıl yapacağım.. İş yerinde süt sağma imkanım da yok sütüö aır mı.. Bunları kafama takmaktan çok kötü oldum. İşimi fazla stres yapan birisiyim.. Bebeğime yansıtmaktan korkuyorum.
İşyerinizde sizin işlerinizi başka biri mi devraldı? Neden bu kadar surat yapılsın ki 4 aylık bi bebek daha çok küçük tabi ki size ihtiyaç duyacak. Burada başkalarının surat yapmasını geçin bence umursamayın. İşten çıkarken nasıl anlaşmıştınız?

Anneniz gelemiyorsa siz çalışınca kim bakacak bebeğe?

3 gün de olsa tam gün çalışmanızı tavsiye etmem. Bebeğin size ve emmeğe ihtiyacı var.

Emzirmek sadece bebeğin karnını doyurmak için değil aynı zamanda bebekle bağ kurmanızda cok önemli bir aracıdır.

Bu kadar uzun süre bebeğiniz emmezse işyerinde sağmaniz gerekir.Gögüsleriniz şişer, sütünüz akar. Ayrica süt sağdıkça, emdikçe çoğalır. Bunları yapmazsanız sütünüz iyice azalır.

Arkadaşlar hepsini tek tek alıntılayanadım ücretsiz izin alamıyorum çünkü kadroya geçip merkeze gelemiyorum öyle yaparsam yani süreç uzayacak bunu bebeğim için istemiyorum.. Yarım gün çalışma şu yüzden olmuyor okulum servisle gidiliyor ve uzak yani otobüs yok benim gelme imkanım yok oradan :(

Anneniz gelmediyse bakıcı tutarsınız, aldığınız rapor süreci içerisinde iyi bir bakıcı ararsınız. Yok istemiyorsanız ücretsiz izne ayrılırsınız...
Annenizin gelmemesi geçici bir durum ise ve mecbursanız raporunuzu kullanırsınız...
Benim kardeşim de öğretmendi ve çocukları 4 aylık olduğunda okula başlamak zorundaydı ve bakıcı tuttu. Burada stres edilecek birşey görmüyorum.
Zor olmadı değil mi elbette anlıyorum daha küçük işe dönmek zorunda olanlarda var.. Sadece hepsi kafamda birleşincd takıntı yaptım

Zor olmadı değil mi elbette anlıyorum daha küçük işe dönmek zorunda olanlarda var.. Sadece hepsi kafamda birleşincd takıntı yaptım
Aynı durumda idi, okulu aynı sizin okulunuz gibi uzaktı ve servisle gidip geliyordu. Yarım gün çalışamıyordu bu nedenle. İki çocuğunun ikisinde de ücretsiz izne ayrılmadı. Ücretsiz izne ayrılmasını istemiştik, kabul etmedi ve bakıcı tuttu..Tabiki bir bakıcı anneniz gibi olamaz ama şartlar bunu gerektiriyorsa, iyi bir bakıcı bulup rahatça gidip gelin işinize..

Zaten onu kafamda dert ediyorum o kadar zaman bensiz ne yapacak gün içinde.. Umarım sütüm azalmaz depresyona gircem zaten evhamlıyım..
Bakıcı tutmadan veya bir bakan kişi olmadan evde bırakırsanız kötü olur. Ağladığında ona yanıt verecek biri lazım evde...Böylece dünyaya karşı güven duyar ve ihtiyaçları da karşılanmış olur. Siz de formasyon aldıysanız bilirsiniz, 0-1,5 yaş dönemi güvene karşı güvensizlik dönemidir.

Arkadaşlar hepsini tek tek alıntılayanadım ücretsiz izin alamıyorum çünkü kadroya geçip merkeze gelemiyorum öyle yaparsam yani süreç uzayacak bunu bebeğim için istemiyorum.. Yarım gün çalışma şu yüzden olmuyor okulum servisle gidiliyor ve uzak yani otobüs yok benim gelme imkanım yok oradan :KK43:
Bir şeylerden fedakarlık yapmalısınız. 6 ay ücretsiz izin alsanız 6 yıl gecikecek hali yok ya.

Aynı durumda idi, okulu aynı sizin okulunuz gibi uzaktı ve servisle gidip geliyordu. Yarım gün çalışamıyordu bu nedenle. İki çocuğunun ikisinde de ücretsiz izne ayrılmadı. Ücretsiz izne ayrılmasını istemiştik, kabul etmedi ve bakıcı tuttu..Tabiki bir bakıcı anneniz gibi olamaz ama şartlar bunu gerektiriyorsa, iyi bir bakıcı bulup rahatça gidip gelin işinize..
İçim rahatladı.. Yani iki çocukla üstesinden geldiysw bende gelirim.. Evet annem gelmese tek çarem..

Bebeginiz cok kucuk yeirnizde olsam ucretsiz izne ayrilirdim

Back