• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Stres, işe başlama, bebek.

Alittlesunshine

Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2021
282
131
23
30
Merhaba hanımlar fazla uzatmadan konuya gireyim. Bebeğim 4 aylık ve ben işe başlayacağım maalesef annem gelmediği için henüz rapor hakkımı kullandım. Bunun iş yerinde hoş karşılanmayacağını biliyorum surat vs.. 3 tüm gideceğim ama 8 saat olmayacağım ne yapacak diye düşünüyorum.. Hep ilgi bekliyor ve memede uyuyakalıyor.. Sütüö de sağdığımda çok az çıkıyor nasıl yapacağım.. İş yerinde süt sağma imkanım da yok sütüö aır mı.. Bunları kafama takmaktan çok kötü oldum. İşimi fazla stres yapan birisiyim.. Bebeğime yansıtmaktan korkuyorum.

Merhaba hanımlar fazla uzatmadan konuya gireyim. Bebeğim 4 aylık ve ben işe başlayacağım maalesef annem gelmediği için henüz rapor hakkımı kullandım. Bunun iş yerinde hoş karşılanmayacağını biliyorum surat vs.. 3 tüm gideceğim ama 8 saat olmayacağım ne yapacak diye düşünüyorum.. Hep ilgi bekliyor ve memede uyuyakalıyor.. Sütüö de sağdığımda çok az çıkıyor nasıl yapacağım.. İş yerinde süt sağma imkanım da yok sütüö aır mı.. Bunları kafama takmaktan çok kötü oldum. İşimi fazla stres yapan birisiyim.. Bebeğime yansıtmaktan korkuyorum.
Onemli olan bebeginiz ve sizsiniz. Yasal hakkiniz neyse kullanin, digerlerine kulaklarinizi kapayin

O yüzden sordum ani gelişme var mı diye?
Biliyordum tabiki ama annem bazı sebeplerden dolayı gelemedi yani hesap edilmeyen şekilde herşey üst üste geldi
4 aylık bebek ile zor tabiki.
Bir de emiyorsa çok daha zor.
Ben sağım.makinesi kullanmadım sütum yoktu.
Siz mecburen sagip birakin benimki az olunca emmedi birde alerjikti vs.
İzniniz bittikten sonra mecburen bakıcıya bırakacaksiniz bir çoğumuz gibi.
En azından 9 aylık vs olsaydi daha iyidi tabiki.
Ama mecbursaniz yapacak birşey yok.

Bi de anlayamadım yani neyi önceden bilmiyor muydum bebeğimden ayrılmak elbette zor olacağını biliyordum ama şimdi stres oldum demek istiyorum
Anneniz aniden gelmiyorsa alismaniz zor olur çünkü kafanız annenize sartlamis ve anne bakınca tabiki çok stres olunmuyor haliyle.
Şimdi bakiciya vermek zor geliyordur haliyle umarım iyi bakıcı bulursunuz.

Benim oğlumda 21 aylık şubata kadar ücretsiz izne ayrıldım Yani 2 senelik ücretsiz hakkımı kullandım.Maddi imkanınızı biraz zorlayın bence en azından ikinci döneme kadar ayrılın.Çocuğunuz çok küçükmüş .Öbür oğlumdada 11 aylıkken başlamıştım.4 ay izin almıştım gene.

Rapor mu kullanacaksınız o kısmı anlayamadım.
8 saat çalışacaksınız haftada 3 gün öyle mi ?
O saatlerde bebek bakışıyla kim ilgilenecek ?
Elbette zor 4 aylık bebek ama belki aralarda gelme imkanınız olur ,ya da tahmin ettiğinizden kolay alisir stres yapmayın, evde sağip biriktirirseniz siz yokken içebilir. Sabah emzirirken çıkarsınız.
Allah kolaylık veriyor merak etmeyin ,size de iyi gelecek belki çalışmak gelince daha kaliteli vakit geçireceksiniz. Hep geçtik bu yollardan ,alışırsınız kendinizi kötü hissetmeyin .
Sıkıntısız bi alışma süreci geçirirsiniz insallah

Haftada üç tam gün değil de altı yarım gün çalışma şansınız var mı? İşiniz ne bilmiyorum ama hani bebeğinizden kısa sürelerle ayrı kalmak daha rahat olabilir, ben bebekliyken boş gün istememiştim bu sebepten. Azar azar her gün geleyim demiştim

Rapor derken saglik raporumu?
Saglik raporu yasal hakkiniz degil
Cok problem ediyorsaniz ucretsiz izin alabilirsiniz.
Yada saglik raporu gibi yontemlere basvurmadan isyeri ile iyi gecinip gun icerisinde bebegi ise 1 kez getirebilirler boylece sizi emmis gormus olurdu
Mecbur kalmasam asla kullanmazdım buna bebde karşıyım ama mecbur kaldıö annem gelemedi maalesef bu beni çok yıprattı böyle işleri sevmiyorum

Haftada üç tam gün değil de altı yarım gün çalışma şansınız var mı? İşiniz ne bilmiyorum ama hani bebeğinizden kısa sürelerle ayrı kalmak daha rahat olabilir, ben bebekliyken boş gün istememiştim bu sebepten. Azar azar her gün geleyim demiştim
O pek mümkün değil maalesef yani süt iznini kullanamazdım bebde en azından gün boşaltayım dedim

Rapor mu kullanacaksınız o kısmı anlayamadım.
8 saat çalışacaksınız haftada 3 gün öyle mi ?
O saatlerde bebek bakışıyla kim ilgilenecek ?
Elbette zor 4 aylık bebek ama belki aralarda gelme imkanınız olur ,ya da tahmin ettiğinizden kolay alisir stres yapmayın, evde sağip biriktirirseniz siz yokken içebilir. Sabah emzirirken çıkarsınız.
Allah kolaylık veriyor merak etmeyin ,size de iyi gelecek belki çalışmak gelince daha kaliteli vakit geçireceksiniz. Hep geçtik bu yollardan ,alışırsınız kendinizi kötü hissetmeyin .
Sıkıntısız bi alışma süreci geçirirsiniz insallah
Rapor mecbur kalıp kullandım sağlık raporu annem gelmediği için. Ve kötü hissediyorum hak yemiş gibi. Alışırım demi. Yani sadece 3 gün sonuçta diğer günler dolu dolu geçiririm hem..

Mecbur kalmasam asla kullanmazdım buna bebde karşıyım ama mecbur kaldıö annem gelemedi maalesef bu beni çok yıprattı böyle işleri sevmiyorum

O zmn karsilasacaginiz tepkiyle de basedebilirsiniz cunku bu normal degil
3 tam gun yerine 5gun gidip az calisip sık sut vermeniz daha kolay gibi duruyor.
Ogretmenmisiniz?
Rapor vs derken isinizi zorlastiran sizsiniz. Bu surecte isyerinin destegi cok onemli.

Bence de 3 tam gün yerine o günlerin dersini dağıtmak daha mantıklıydı ama olmuyorsa da yapacak bisey yok .
Alışırsın tabii daha başlamadan karalar bağlamayın, milyonlarca kadın bu şekilde yapıyor, sonuçta ayaklarımızın üstünde durup çocuklarımıza iyi bir hayat sunmak için çalışmamız gerekli öte yandan bizden faydalanan başka cocuklar da var .
Raporunun ne kadar sürecek hemen yarın başlamıyor musunuz ?
Bi telaşla rapora basvurmussunuz ama hem öğrenciler açısından hem sizin açınızdan hoş olmamış.
Üstelik rapor da bitecek alabiliyorsunuz ücretsiz izin ,olmuyorsa mecbur çalışacaksınız, alışacaksıniz, 2 çocuğum var ben de ücretsiz izin kullanamadım başladım, üzüldüm zorlandım ama bi yandan da çalışmak hoşuma gitti ,iyi geldi .Olumsuz düşünmeyin olmayacak olsa kimse yapamaz oluyor ,bi kolaylığı bulunuyor ,

Back