Gelinlik Modelleri Straples gelinlik sevmeyen sadece ben miyim koca Türkiye'de?

aynı fikirdeyim
bide habire elleri orda olmuyo çekiştirip duruyolar
madem taşıyomusun giyme kardeşim
ifrit oluyorum

Sonuna kadar katılıyorum sana...Konuyu çok güzel ifade etmişsin.Nefret ediyorum tasvirini yaptığın gelinliklerden.Sanırım bu bir moda akımı.On yıl sonra gelinlik modellerinin nasıl olacağını bilemiyoruz.Hele de yakışanı yakışmayanı giymiyor mu,deli oluyorum.Çin malı barbielere benzediklerinin farkında değiller.

bende sevmiyorum gelin biraz masum olcak yani sırt göğüs açıkta onca ailemin içinde rahat edemem ben ikide bir kaldırmaya çalışıyorsun birde onu kol altlarındanaklinialirimsmile tabi giyene bişey demem yadırgamamda ama şişmanı zayıfı giyiyor ya yakışan yakışmayan,benim fikrim kollar fransız danteli olsundan yana kiiii ben öyle yaptırıcam:eek:

Son düzenleme:
straptez giymeyi bende sevmiyorum,ama bazı kişilerin üzerinde gerçekten hoş oluyor.asıl önemli olan gelinliğin üzerine yakışmasıdır.büyük göğüslü olup yada üst kısmı kilolu olan gelinlere straptez bende yakıştramıyorum.herşeyin ölçüsü önemlidir.
bende gelinliğin çok fazla dekolteli olmasını sevmiyorum.gelinlik kapalıda olsa,açıkta olsa o beyaz kıyafet çirkin insanı bile güzel gösteriyor zaten,tabii üstüne yakışanı :)

mesela pronovias'ın 2- 3 yıl önceki modeli heralde benimde çok hoşuma gitti.ve bende gelinliğimin üst kısmını buna benzer diktireceğim.benimkinde göğüs kısmı biraz daha kapalı olacak ,gördüğümde vuruldum diyebilirim.

30179112011425508641100.jpg

umarım fotoğraf gözükür. Allah herkese istediği gelinliği giyymeyi nasip etsin mutlulukla...

ama ama amaaaaakannehir bu benim hayalimdeki gelinlik, inanmiyorummm
kafamda tasarladigim bi model vardi ama bi türlü resimli model olarak bulamiyodum
iste budur ya
bayildimmmmmmmm :lepi:
3 sene önceki modelse satilir mi acaba daha :bbo:

bende gelinlik sitelerini dolastikca her modelin sraptez oldugunu gördükce cinnet gecirenlerdenim,sinir oluyorum ya
sanki herkesin vücdü 90 60 90
giyebilen var giyemeyen avrbilmiyorumkismilehep ayni hep ayni
sinir oluyorum

Gelinlik genelde diktiriliyor.
Bu durumda zaten sıkıntı kalmıyor ortada.
Örtülü arkadaşların bolero giymesi kolaylıktan kol ilave ettirmek zahmetli oluyor kiralarınıyorsa..
Sizin istediğiniz tarzda olanlar ben kendi açımdan söyleyeyim düğünde oynarken vs sıkıntılı geliyor bana.
ama bu benim fikrim...
benim gelinliğim tek omuzdu,omuz kısmı da danteldi..
benim isteğim üzerine öyle yapıldı.
ayrıca strablez olması dekolte anlamına da gelmiyor,benim göğüslerim görünmedi hiç
strablez de sıkıntı olmasının sebebi kiralanan veya hazır alınan gelinlikte uygulama yapılmaması
gelinlik 38 beden diye alınıyor göğüs kısmı 90 cm göğüse uygun ama sizin göğüsünüz 80 cm ise elbette görünüyor..
ki iki düğün yaptık ikisinde de deli gibi oynadım.
yani bu kadar gerilmen sanıyorum model sıkıntısından.
ben derim ki çiz..
birkaç gelinliğin tasarımını birleştir
..

ya ben bu modeli bulamadim ama :KK43: 2006,2007.2008,2009 kataloglarina baktim yok :KK43:

bir şekilde çok benzeri bulunur bence. çok zor bir model değil o.

şimdi arkadaşlar, bence bu başlığı straplesten iğreniyorum giyenlere tüü yerine çevirmeyelim, onun yerine straples olmayan güzel gelinlikleri paylaştığımız bir başlık olsun.

şimdi ben straplesi neden sevmediğimi açıklayayım, bence çok basit, giyenin fiziğiyle de alakası yok benimkinin. terazi burçlu bir insan olarak dengeye çok önem veririm. biraz da simetri takıntım vardır. daha çocukken resimlerimde renkleri dengeli dağıtmışımdır, giyerken de bir renkten iki yerde bulunur üstüme, öyle seviyorum.

gelelim straples gelinliklere. altta o kadar kumaş varken, hele bir de etek kabarıksa, vucüdün üst kısmında o kadar az kumaş olması bana çok dengesiz geliyor. hani mesrla şehrazatın birbir gecede ilk gelinliği de straplesti, ama kabarık olmadığından hani duvak da var, hoş, dengeli duruyordu. ama aksi gibi olanlar bana üçgeni hatırlatıyor.

Gelelim straples olmayanlara. Onlardaki, koldaki en azından omuzdaki kumaş bence vucüttaki kumaş dağılımında denge oluşturuyor, üçgene değil de kum saatine benziyor, eh benim gibi simetri seveni de cezbediyor.

resim de yükledim, ne dersiniz?

Eklentiler

• $A-Line-Strapless-Chapel-Train-Satin-Wedding-Dress-3626-1.jpg
    $A-Line-Strapless-Chapel-Train-Satin-Wedding-Dress-3626-1.jpg
    4,1 KB · Görüntüleme: 72
  • $triangle.jpg
    $triangle.jpg
    3,6 KB · Görüntüleme: 67
  • $V-neck-Lace-Wedding-Dress-16969-1.jpg
    $V-neck-Lace-Wedding-Dress-16969-1.jpg
    6,6 KB · Görüntüleme: 71
  • $6a00d834515e7669e2010536553614970b-350wi.jpg
    $6a00d834515e7669e2010536553614970b-350wi.jpg
    3,9 KB · Görüntüleme: 81
Straplez demek açık demek değil bana göre.
a.s
Gayet göğsü örtülü bir model de bulunabilir...
yerimseniben

Straplez olmayan ama çok hoş bulduğum bir model bu...

bolerolu_gelinlik.jpg

ben straples gelinlikleri beğenirim. ama kişinin vücut yapısına göre güzel yada çirkin durduğunu düşünüyorum. fiziği kaldırabilende müthiş duruyor.
en önemlisi göğüslerin büyük olmaması ve ince olmak. ,işte bu 2 gelinlik benim favorim. straples ama vücudu güzel olanlar ve uzun boylular için süper.

fantasticapronovias2.jpg

finapronovias.jpg

Bazılarında straplez güzel durur bazırlarında durmaz şayet annem bana straplezi pek yakıştırmaz kalın askılıları daha çok beğenir. Çünkü zayıfım o yüzdende kemikliyim. Yakışan giysin diyorum.

Genel bir moda akımının olduğu konusunda katılıyorum.Nasıl ki bu sezon 46 bedenler bile dar kotlar, taytlar ve ayakları kocaman , bilekleri 2 elle bile ölçülemeyecek olanlar şu çok meşhur ayı ayağı botlarından giymekte ısrar ettiyseler, straplez gelinlikte de ısrar çok. Evet tercih işi, beğeni işi ama biraz da aynaya bakmak lazım. Kollar patlıcan olmuş, göğüsler 105 olmuş, beli kalın olmuş birisinin daracık straplezle tüm büyüyü bozup, kolları löpürdetip, ilgiyi bele , karna ve taşan göğüslere yönelttiğini düşünüyorum.Seçim zor iş, fikir almak herkesin hakkı ama "şu gelinlik mi, bu gelinlik mi?" tartışmaları da gereksiz.Göğsünüz kaç beden, sıkı mı, sarkık mı, beliniz ne durumda, karnınız var mı, kollar ince mi yoksa tuz dökerken löp löp sallanıyor mu, koltukaltınız kara mı, boyunuz nasıl, kas durumunuz ne alemde, cilt tipi, göz rengi nasıl'lara giden bir bütünlük lazım.X kişisinin giydiği şahene gelinlik Y kişisini şarlatana çevirebilirken, beğenilmeyen bir model aynı kişi de şahane durabiliyor.En azından tüm kesimler bir kez giyilmeli, resimler çekilmeli sonra fikir verebilecek zevki ve bakış açıcı geniş bir kaç kişiyle paylaşılmalı.Herşeye rağmen inadım inatsa, tamam o zaman kollar patlıcan :))

aynen katılıyorum...alkisalkisalkis

straplez gelinlikler bence çok hoş duruyor amaaa dediğiniz gibi kişiye göre değişir...çok kilolu kolları kalın göğüsleri büyük bayanlarda hiç hoş olmuyo...resmen sırf et görünümü oluyor...ama ince ve göğüsleri küçük olanlarda çok asil duruyor....

bende straplez düşünüyorum...çünkü dantel bolerolu gelinliklerden haz etmiyorum...

ama şunlarda bi alternatif farklılık açısından...hani dümdüz bi straplezdense....

413144_b.jpg

963035118b.jpg

ama benim nişan elbisemde tek omuz olacağı için gelinliği farklı olsun istiyorum...

mesela şu benim favorim,bayılıyorum bu modele.....diktirirsem ki inşallah öyle olucak böyle bişey olabilir.....

311584252_sec01.jpg

bu da arkası

5444804252_sec02.jpg

straplez demek illa dekolte demek değil....dekolteleri bende sevmiyorum,geline yakışmıyo dekolte...gelin demek saflık,temizlik,asalet demek bence...memeleri taşmış gelinler hiç asil değil,şuh kadınlar gibi oluyolar....:umursamaz:

mesela buda straplez ama dekoltesi yok ve çok şık bence...böyle ışıltılı bişey istiyorum ben üstünü,alt kısmı sade olmalı bence....düz kabarık bi tül mesela.....üstüyle göstermeli gelinlik kendini ....

181519a7co24byxs.jpg

Arkadaşlar, paylaşımlar için sağolun da konumu straples gelinlikle doldurmasak. Yani bu başlığın alternatif modeller düşünenlere yardımcı olmasını istiyorum, anlarsınız ya...

bir şekilde çok benzeri bulunur bence. çok zor bir model değil o.

şimdi arkadaşlar, bence bu başlığı straplesten iğreniyorum giyenlere tüü yerine çevirmeyelim, onun yerine straples olmayan güzel gelinlikleri paylaştığımız bir başlık olsun.

şimdi ben straplesi neden sevmediğimi açıklayayım, bence çok basit, giyenin fiziğiyle de alakası yok benimkinin. terazi burçlu bir insan olarak dengeye çok önem veririm. biraz da simetri takıntım vardır. daha çocukken resimlerimde renkleri dengeli dağıtmışımdır, giyerken de bir renkten iki yerde bulunur üstüme, öyle seviyorum.

gelelim straples gelinliklere. altta o kadar kumaş varken, hele bir de etek kabarıksa, vucüdün üst kısmında o kadar az kumaş olması bana çok dengesiz geliyor. hani mesrla şehrazatın birbir gecede ilk gelinliği de straplesti, ama kabarık olmadığından hani duvak da var, hoş, dengeli duruyordu. ama aksi gibi olanlar bana üçgeni hatırlatıyor.

Gelelim straples olmayanlara. Onlardaki, koldaki en azından omuzdaki kumaş bence vucüttaki kumaş dağılımında denge oluşturuyor, üçgene değil de kum saatine benziyor, eh benim gibi simetri seveni de cezbediyor.

resim de yükledim, ne dersiniz?

Süpersin,daha ne diyeyim....

ben de evlenmeden öyle düşünürdüm herkes straples giyiyo gibisinden. sonra nişanlıyken gittim gelinlik denemelerine.eee straples olanlar yakışıyor vücuda seni peri kızı gibi onlar gösteriyor askılı desen bluz misali durdu bende uzun kollu zaten boğar beni öyle kollarda dantel falan.e zaten düğünüm ağustostaydı izmir sıcağında akıl karı da olmazdı :))
sonuç olarak straples oldu ama bunu sadece gelinliğe indirgememek lazım. bak oscar törenlerine ödül gecelerine uzun elbiseler ya hep straples yada yeni sezon modası tek omuzlu. demkki uzun elbise heleki tuvalet şeklinde kabarıksa üstünün açık olması yakışıyor bkz şekil a :))
straplez-tuvalet-elbise.jpg

ActressCa_Steve.jpg

mavi-lacivert-tuvalet.jpg

X