Gelinlik Modelleri Straples gelinlik sevmeyen sadece ben miyim koca Türkiye'de?

minenes

Guru
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2010
2.740
80
Merhaba herkese,

Amacım kimsenin gelinlik tercihine dil uzatmak değil, kimse alınmasın lütfen.

Ancak straples gelinliğin bu kadar moda olmasını ve gelinlerin %99'unun hatta tesettürlü gelinlerin bile straples + bolero modelini seçmesini gerçekten anlayamıyorum.

Bence gelinliklerin kollarında, omuzlarında dantel olunca o gelinlik çok daha kaliteli, zarif, şık duruyor.

Bunları olan gelinliklere muhalefet yapmak için söylemiyorum, bahsettiğim gelinlik modelleri var ve neden hiçbir vitrinde, hiçbir düğünde bunları görmüyoruz diye merak ediyorum.

Mesela Asi dizisinde Asi'nin giydiği gelinlik ne kadar güzel, zarifti...

Ayrıca birçok yerde gelmiş geçmiş en güzel gelinlik olarak nitelendirilen, Monaco kraliyet ailesine gelin giderken Hollywood starı Grace Kelly'nin gelinliği...

ONLARCA STRAPLES ALTERNATıFı, ASKILI, KOLSUZ, YARIM KOLLU VE UZUN KOLLU, BEŞıNCı SAYFADAN ıTıBAREN...

Artık farklı modelleri düşünmenin vakti gelmedi mi?

Eklentiler

• $Grace-Kelly-bouquet.jpg
    $Grace-Kelly-bouquet.jpg
    8,4 KB · Görüntüleme: 871
  • $grace-kelly-bride-7904401.jpg
    $grace-kelly-bride-7904401.jpg
    8,1 KB · Görüntüleme: 558
  • $prince-rainier-and-grace-kelly.jpg
    $prince-rainier-and-grace-kelly.jpg
    8,5 KB · Görüntüleme: 148
Son düzenleme:
e herkes zevkine göre giyinir begendigi modele göre
ben illa straplez olacak demedim ama begendigim model straplez oldu straplezde sacınıda acık bırakabliosun takılarında dikkat cekio daha avantajlı gibi

gelinlikmodellerimiz_yenigelinlik5.jpg

ben de bu modeldeki gibi yaka-kol kısmını çok beğeniyorum..bnmde straples değildi ama eşim karışmasa straples olacaktı ..

yakışanı giyme taraftarıyımmmm..
kimine bu model asil durur kimini çok kapatır bogar...

Genel bir moda akımının olduğu konusunda katılıyorum.Nasıl ki bu sezon 46 bedenler bile dar kotlar, taytlar ve ayakları kocaman , bilekleri 2 elle bile ölçülemeyecek olanlar şu çok meşhur ayı ayağı botlarından giymekte ısrar ettiyseler, straplez gelinlikte de ısrar çok. Evet tercih işi, beğeni işi ama biraz da aynaya bakmak lazım. Kollar patlıcan olmuş, göğüsler 105 olmuş, beli kalın olmuş birisinin daracık straplezle tüm büyüyü bozup, kolları löpürdetip, ilgiyi bele , karna ve taşan göğüslere yönelttiğini düşünüyorum.Seçim zor iş, fikir almak herkesin hakkı ama "şu gelinlik mi, bu gelinlik mi?" tartışmaları da gereksiz.Göğsünüz kaç beden, sıkı mı, sarkık mı, beliniz ne durumda, karnınız var mı, kollar ince mi yoksa tuz dökerken löp löp sallanıyor mu, koltukaltınız kara mı, boyunuz nasıl, kas durumunuz ne alemde, cilt tipi, göz rengi nasıl'lara giden bir bütünlük lazım.X kişisinin giydiği şahene gelinlik Y kişisini şarlatana çevirebilirken, beğenilmeyen bir model aynı kişi de şahane durabiliyor.En azından tüm kesimler bir kez giyilmeli, resimler çekilmeli sonra fikir verebilecek zevki ve bakış açıcı geniş bir kaç kişiyle paylaşılmalı.Herşeye rağmen inadım inatsa, tamam o zaman kollar patlıcan :))

Evet dediğiniz gibi kesim olarak hiç yakışmayanlar dahi straples giyiyor nedense.

Arkadaşlar, kendimizi biraz akımların dışına çekip winstonlight arkadaşımızın belirttiği meseleleri de göz önüne almak lazım...

Genel bir moda akımının olduğu konusunda katılıyorum.Nasıl ki bu sezon 46 bedenler bile dar kotlar, taytlar ve ayakları kocaman , bilekleri 2 elle bile ölçülemeyecek olanlar şu çok meşhur ayı ayağı botlarından giymekte ısrar ettiyseler, straplez gelinlikte de ısrar çok. Evet tercih işi, beğeni işi ama biraz da aynaya bakmak lazım. Kollar patlıcan olmuş, göğüsler 105 olmuş, beli kalın olmuş birisinin daracık straplezle tüm büyüyü bozup, kolları löpürdetip, ilgiyi bele , karna ve taşan göğüslere yönelttiğini düşünüyorum.Seçim zor iş, fikir almak herkesin hakkı ama "şu gelinlik mi, bu gelinlik mi?" tartışmaları da gereksiz.Göğsünüz kaç beden, sıkı mı, sarkık mı, beliniz ne durumda, karnınız var mı, kollar ince mi yoksa tuz dökerken löp löp sallanıyor mu, koltukaltınız kara mı, boyunuz nasıl, kas durumunuz ne alemde, cilt tipi, göz rengi nasıl'lara giden bir bütünlük lazım.X kişisinin giydiği şahene gelinlik Y kişisini şarlatana çevirebilirken, beğenilmeyen bir model aynı kişi de şahane durabiliyor.En azından tüm kesimler bir kez giyilmeli, resimler çekilmeli sonra fikir verebilecek zevki ve bakış açıcı geniş bir kaç kişiyle paylaşılmalı.Herşeye rağmen inadım inatsa, tamam o zaman kollar patlıcan :))

supersın yaa :):lepi:

Aşk-ı Memmuda Nihal "ben gelinlikte dekolte sevmiyorum, benimki danteliyle kalitesini belli etsin" kabilinden bir şey dedi, straples denerken, gözlerim yaşardı :KK70: Allah'ım sonunda benle aynı şeyi düşünen birinin sesi duyuldu dedim :dance: Bakalım dediği gibi bir şey giyecek mi. gerçi onu gelinlikle görecek miyiz orası da ayrı...

onu straplezle alakalı olarak soledigini dusunmuorum dekolteden dolayı solemiştr bence..straplez gelınlıklern hepsi dekoltesli deilkki... benmkide satraplez olcak ama dekolte istemedm yani bende sewmıorum dekolte gelınlıkte hos swesemde giyemm zaten :) arkasıda ipli onuda dekolte istemedm yani astar olcak içinde..herkse nasıl yakısıosa onu giysn bence kendi modasını kendi yaratsın:lepi:

bende straplez gelinlik düşünmüyordum ama straplez aldım

aslında bende herkes straplez giyiyor diye giymek istemedim ama en güzel aldığım gelinlik durdu o yüzden tercihimi ondan yana kullandım

nix in eklediği gelinlik çok hoş ama bence baya dekolteli ve türkiye de böyle ve buna benzeyen gelinlik bulmak çok zor

valla zevk meselesi bende o eklediğin fotolardaki gelinlikleri beğenmedim,eğer kilosuda müsaitse en güzeli bencede straplez,kilolu kişilerde giyiyorsa canı istemiş giymiş önemli olan onun bunun düşüncesi değil gelinin kendini güzel hissetmesi,ayrıca çoğu kişide bunu görmen modadan ziyade çok daha hoş durması diye düşünüyorum:kahve:

Ben de hiç sevmiyorum , daha doğrusu herkesin yaptığı şeyleri yapmayı hiç sevmiyorum.Nereye gitsem straples soğudum resmen...Senin dediğin gibi uzun kollu değil ama kesinlikle straples olmayan farklı bir yaka ya da askı tercihim olacak umarım.

Ben seviyorum straptezi ama gerçekten bazılarına yakışmıyor mesela gerdanı çok dar insanlara ,omuzları çok geniş olanlara , kolları kalın ve göğüsleri büyük olanlara bende yakıştıramıyorum. Mesela gecenlerde bi düğüne gittik gelinlik çok hoş kızda çok güzel çıtı pıtı ama göğüslerin maşallahı var ve düşük yaptırmış göğüsler olmuş katkat bütün gece yukarı çekti gelinliği ve o güzelim gelinliğin bütün zerafeti yok oldu. Herkeze yakışmıyor yani herkez taşıyamıyor ama begeniyorum normalde..

yok ben de varım kaydirigubbakcemile5
hatta bu konuyu ben mi açtım acabakaydirigubbakcemile3
sizinle %100aynı fikirdeyim
bıktım straplessten güzel olsun olmasın yeter ki strapless olsun
tüm gelinler biribirine benzemeye başladı

vee GRACE KELLY opuyorumnanaktanben de bu resimleri kaydedip uzun süre sakladım
gelmiş geçmiş en şık, en zarif ,en asil gelin bence

zevklerimiz aynı ben de sevmiyorum straplez..ama büyük konuşmak ta istemem..belki çok beğeneceğim straplez model çıkar karşıma..fransız küpürü,danteli çok seviyorum gelinlikte o ayrı..

straptez giymeyi bende sevmiyorum,ama bazı kişilerin üzerinde gerçekten hoş oluyor.asıl önemli olan gelinliğin üzerine yakışmasıdır.büyük göğüslü olup yada üst kısmı kilolu olan gelinlere straptez bende yakıştramıyorum.herşeyin ölçüsü önemlidir.
bende gelinliğin çok fazla dekolteli olmasını sevmiyorum.gelinlik kapalıda olsa,açıkta olsa o beyaz kıyafet çirkin insanı bile güzel gösteriyor zaten,tabii üstüne yakışanı :)

mesela pronovias'ın 2- 3 yıl önceki modeli heralde benimde çok hoşuma gitti.ve bende gelinliğimin üst kısmını buna benzer diktireceğim.benimkinde göğüs kısmı biraz daha kapalı olacak ,gördüğümde vuruldum diyebilirim.

30179112011425508641100.jpg

umarım fotoğraf gözükür. Allah herkese istediği gelinliği giyymeyi nasip etsin mutlulukla...

Son düzenleme:
straples çok severim giyimde ancak gelinlikte banada çoook çok itici geliyor..
basitleştiriyor bencede..
allahın emri gibi yakışanda yakışmayanda giyiyor..
hele hele yandan kolların altından et pörtlemiyor mu?
ancak bu kadar kötü bir görüntü olabilir..

Straplesi cok severim,giyerimde..gelinligimi straplez diktirmek istemistim fakat moda evindeki bayan omuzlarimin ve gögüs kismimin buna uygun olmadigi söyledi.cok zayiftim ve kemikliyim.

kimilerine yakisiyor ama öyle sallanan etler fiskiran gögüsler benide itiyor.

Konu sahibi arkadaşım senin eklediğin modelleri beğenmedim hiç :umursamaz:

Zira şu aşağıdaki model farklı olmakla birlikte çok da şık bence...boshayallersmile

gelinlikmodellerimiz_yenigelinlik5.jpg

ben de bu modeldeki gibi yaka-kol kısmını çok beğeniyorum..bnmde straples değildi ama eşim karışmasa straples olacaktı ..

X