Staj sürecimde neler yapmamı tavsiye edersiniz?

Logistics

Kayıtlı Üye
16 Kasım 2021
1.229
1.163
83
Uluslararası Ticaret mezunuyum, geçen sene mezun oldum. Okurken part time çalıştım, staj yaptım. Kurslara gittim. Dil konusunda kendimi de geliştirmeye devam ediyorum. Yuksek lisans da hedefliyorum.
LinkedIn üzerinden bir staj buldum. Bir girişimcilik firması. İşten ve arkadaşlarımdan memnunum. İş arkadaşlarım "Baya yukumuzu hafifletiyorsun, yardımcı oluyorsun" dediler. Hatta tam zamanlı çalışmaya açık olduklarını söylediler. Tam zamanlı çalışmayı çok istiyorum ben de. İş bulmak zor. Bu işe de alıştım.
Kısacası sizce staj sürecimde neler yapmalıyım? Stajyer olarak başlayıp tam zamanliya dönen var mı aranızda?

Stajyer olarak değil de; İlk Fırsat Projesi diye bir proje kapsamında kurumlara 1 yıllık çalışmak için giden yeni mezun kişiler oluyor. Bizim kuruma da gelmişti. Birkaç departmana alım yapıyorlar. Mesela bizim birimimizde bu yıl çalışan kişiyi bitince almadılar. Ama bir başkasını aldılar. Staj sürecinde ofis kültürünü, çalışanları, yöneticileri, müdürleri iyi tanıyın.
Birimleri tanımaya çalışin. Neler yaptıklarını anlamaya çalışın. Kendi işiniz üzerinde neler yapıldığını öğrenin. Kendinizi geliştirmeye açık olun ki bunu yapıyormussunuz. Eger maddi ve manevi size bir şeyler katacağını düşünüyorsanız da başlayın.

İşi baya öğrendim, müşteri ilişkileri ve pazarlama alanlarında yapıyorum stajimi

YL düşündüğünüzü soylemissiniz. Bunu da ertelemeyin. Günümüzde iyi firmalar lisans mezununu geçtim YL mezunu istiyor.
Şuan staj yaptığım firma çok istediğim bir üniversitenin teknoketinde kurulmuş bir firma. Personel indirimi vs olabilir yüksek lisansta ama bunun için gerekli puanlari almam lazim. MBA hedefliyorum bu arada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…